+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Är du redo för årets största gäddtävling, Gäddfajten 2013!
Är du redo för årets största gäddtävling, Gäddfajten 2013!
Fotograf: FFA

Är du redo för årets största gäddtävling, Gäddfajten 2013!

Edgesportfishing.se Fiske för Alla, Edge Flyfishing och +FishEco presenterar härmed Gäddfajten 2013! Succén från föregående år fortsätter och vi väntar med spänning på att få kora 2013 års vassaste gäddfiskare! 

Koncept

Konceptet för tävlingen
 är enkelt. Du kan fiska där du befinner dig, i dina egna hemmavatten eller på valfri annan ort. Man får alltså fiska var man vill innanför Sveriges gränser, både i sötvatten och i skärgården. De 5 personer som lyckas dra flest centimeter fisk på fem gäddor från den 1/3–16/9 2013 går vidare till en storstilad final vid sjön Runn utanför Falun i mitten av oktober 2013.

Vi lottar även ut en extra finalplats bland de 20 efterkommande i listan så det blir totalt 6 finalister. I finalen fiskar finalisterna tillsammans i 3 båtar. Den finalist som drar flest gäddor vinner. Tävlingsledningen lottar vilka som ska fiska ihop och finalisterna lånar båtar på plats. Man fiskar med egen utrustning så glöm inte era spön och favoritbeten.

Fiske för Alla rapporterar från tävlingen med totalt sex tävlingssammandrag i de nummer som ges ut under tävlingsperioden. I samarbete med våra tävlingssponsorer kan man vinna fina priser i varje deltävling.

Förstapriset är en pokal samt ett penningpris på 20 000 kr som delas ut på Sportfiskemässsan 2014.

Anmälan till tävlingen sker via www.fisheco.se

Regler

Det är tillåtet att fiska
 i valfritt vatten inom Sveriges gränser.  Det är endast tillåtet att fiska med ett spö per person. Det är enbart tillåtet att använda artificiella beten som exempelvis jerkbaits, skeddrag, gäddfluga, spinnare, jiggar, spinnerbaits och så vidare.

Tävlingsperioden för kvalet är 1 mars–16 september 2013. 
- Alla tävlar gemensamt och registrerar sina fångster allt eftersom. 
- De fem fiskare som lyckats dra flest antal meter gädda på fem fiskar under den totala kvalperioden går till en gemensam final vid sjön Runn i slutet av oktober 2013. 
- Man kan anmäla sig när som helst under tävlingsperioden och anmälan sker digitalt via tävlingssidan på www.fisheco.se. 
- Tävlingssidan uppdateras automatiskt på www.fisheco.se och man kan hela tiden följa vilka som har flest centimeter. 

Juryn på +FishEco har ensam beslutsrätt om vilka fiskar som ska godkännas eller ej. Tänk på att ta så tydliga bilder som möjligt så att inga tveksamheter uppstår vid inregistreringen av din fångst.

För att en fisk ska kunna registreras måste den vara minst 75 cm. Mät fisken i hela centimeter. Är den till exempel 95,4 så blir den anmälda längden 95 cm.

Vi godkänner återfångade gäddor, men inte samma dag.

Registrera fisk

Gäddan ska fotas tillsammans
 med en måttstock som gör det enkelt för tävlingsledningen att verifiera angiven längd. Ta gärna en poseringsbild för bruk i media.

Båda bilderna samt information om fångsten laddas enkelt upp på tävlingssidan hos www.fisheco.se. När tävlingsledningen godkänt fångsten registreras den och visas upp på sidan. 

Anmäl fisk här

Se anmälda fiskar härDela denna artikel...

   


Kommentarer

11 kommentarer...
Robban skrev...
\\\\
Sätt att vissa har sitt Team namn inom () bakom sitt namn hur går man tillväga för att få de?
Klockan 19:03, 04 Maj 2013

Nicklas Hallnor skrev...
Ang uppehåll
Här i norr finns det inte många månader per år som sjöarna är isfria, ska det då kastas in en massa uppehåll så är det bara att säga tack och adjö till gäddfajten för min del. Ett bra år så kan man lyckas få ner båten i sjön redan i början av maj, men då krävs det en ispromenad med båten för att få ut den till vattnet. Mer vanligt är det att det dröjer till i slutet av maj innan man kan börja fiska. Och sen ett uppheåll halva juni för leken, och kanske hela juni för att vattnet är för varmt(vilket är riskfritt här uppe), ja då är det bara augusti kvar för i september börjar jag jaga älg..
Klockan 09:45, 15 Mars 2013

Jan O skrev...
Exakt
Du kan anmäla hur många fiskar du vill, dom längre knuffar bort dom kortare och det är alltid dom fem längsta som räknas :)
Klockan 13:14, 03 Mars 2013

Robban skrev...
Fråga.
Hur många fiskar får man anmäla? bara 5 st eller kan man anmäla hur många som helt allt eftersom man får längre fiskar eller hur funkar de?
Klockan 12:46, 03 Mars 2013

Mankan skrev...
Hej
Äntligen dags att köra över vissa ! Mvh.Mankan.......
Klockan 15:38, 02 Mars 2013

Synpunkt skrev...
.
Uppehåll under leken, sommaren - och vintern (det kan ju vara minusgrader då), isåfall kanske tävlingen borde döpas om till oktobergäddan? När leken inträffar är olika i olika delar av landet, och när vattentemperaturen stigit till mjölksyreskapande badtemp kan skilja sig mellan två sjöar i samma region. Jag har inget emot att man reglerar fisket i samband med lek, och personligen avstår jag gäddfiske mitt i sommaren när vattentempen är som högst, men att applicera detta på en rikstäckande tävling kan bli en smula svårt, och för de flesta återstår bara tiden kring oktober, då inga gäddor leker och det inte är för varmt eller kallt. Bara en liten synpunkt.
Klockan 16:17, 01 Mars 2013

Erland skrev...
?
Eller varför inte ha uppehåll under juli månad då vattentempen är hög? Hur bra är det att utöva c&r då? Ville bara poängtera att det finns fler frågeställningar. :) Må den bäste vinna vilket inte är jag.
Klockan 12:20, 01 Mars 2013

Jan O skrev...
esko
Hej Esko, jag tror att vi kommer att gå åt det hållet inom en nära framtid. Bra synpunkt.
Klockan 20:19, 28 Feb 2013

esko ikäläinen skrev...
rädda gäddan
borde det inte vara ett tävlingsuppehåll under den mest intensiva lekperioden visserligen catch and release men det utgör en stor störning i fiskens lekbeteende om den fiskas upp mitt i lekperioden så visa lite humant beteende avstå att fiska mitt i lekpeioden
Klockan 19:53, 28 Feb 2013

Harri skrev...
Tjohoo
Fan vad gött nu kör vi igen :-P
Klockan 19:02, 27 Feb 2013

Slaktarn skrev...
Härligt!
I år ska jag bara fånga långa tjejer...
Klockan 18:00, 27 Feb 2013

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 110 Nästa SistaHaV inför förbud för ålfiske november till januari!

HaV inför förbud för ålfiske november till januari!

Eko/ Miljö Havs- och vattenmyndigheten, HaV, inför förbud för fiske efter ål i svenska kustområden mellan 1 november 2018 och 31 januari 2019...

Inga kommentarer
Stabil SuperSizegädda för Mattias Stavstedt!

Stabil SuperSizegädda för Mattias Stavstedt!

Spinn Efter en riktigt händelslös dag för Mattias Stavstedt hände det som ska hända, men så sällan händer...

Inga kommentarer
Ensamvargens Fiske -  Vårens fiske!

Ensamvargens Fiske - Vårens fiske!

Mete Christian Ottosson har hela våren jagat vackra färnor... å visst har det gått bra! Nytt på bloggen...

Inga kommentarer
Film - Montera en Talon på din båt...

Film - Montera en Talon på din båt...

Notiser Sköna Stefan Tjärnlund släpper ännu en liten film, denna gång monterar han en Talon på sin båt. Så här går det till...

Inga kommentarer
Största beslaget någonsin av olagliga nät!

Största beslaget någonsin av olagliga nät!

Eko/ Miljö Länsstyrelsens fisketillsyn beslagtog i pingsthelgen ett större antal olagliga nät i Kalix skärgård. Näten innehöll både havsöring och sik...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.