+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Näst största gäddan fångad i Sverige 2012 - 136 cm 18,04 kg!
Den helt magnifika gäddan mäter hela 136 cm och väger grymma 18,04 kilo. Att kalla det en drömfisk är att underdriva. Vi på +FishEco gratulerar Gustav Ljung till denna otroliga fisk, grattis grattis!
Fotograf: Niclas Carlsson

Näst största gäddan fångad i Sverige 2012 - 136 cm 18,04 kg!Ja då var det dags igen, dags att presentera en av de där formidabla megagäddorna som dyker upp någon gång mellan varven. Längden på fisken är brutal, 136 cm som enligt vissa källor är den längsta gädda som fångats i Sverige på 2000-talet. Rätta oss gärna om vi har blivit felunderrättade här. Vikten på 18,04 kilo är inget man ser varje dag heller.
 Fångstmannen Gustav Ljung som studerar på Sportfiskeakademin i Forshaga, höjer därmed sitt gamla gäddpers med nästan 10 kilo, det händer inte varje dag det heller... Jag lämnar över ordet till fångstmannen själv, jag ger er Gustav Ljung:” För några dagar sen klev vi upp med storfisk i tankarna. Det var jag och mina klasskompisar Anton Bengtsson och Niclas Carlsson, vi satte oss i bilen. På vägen sitter vi å snackar taktik och Niclas börjar prata om ”15-plusare”. Vi rampar i och glider ut från hamn vid 7-tiden. 6 beten sjösätts en bit ut och fisket kan börja. Det börjar segt utan någon fiskkontakt de första två timmarna, men vi fortsätter nöta på i jakten på ”10-plusaren”. Plötsligt bugar sig ett av mina spön och jag känner en massiv tyngd när ja greppar det.

Fisken tar drygt 20 meter lina i första rusningen, och jag förstår att det är en riktigt stor fisk när hon sedan gör några fler utras på 10 meter. Med 70 meter lina ute börjar hon ge med sig och verkar ha bränt sitt krut. När hon kommer upp till ytan för första gången tror vi på 10 plus. Men vi vågar inte drömma om vad som väntar... Sista biten följer hon med utan problem och Anton håvar i första försöket. Till en början inser vi inte riktigt hur stor hon verkligen är. Men vi är ganska säkra på att det rör sig om en 12-plusare. Väl på land får vi fastställt längden till 136 centimeter. Och vi kan knappt tro våra ögon när vågen visar 18,04 kilo! En overklig dröm har gått i uppfyllelse! //Gustav Ljung”I kommande nummer av +MagazineFishEco som släpps i slutet av månaden kommer ni kunna läsa mer om denna gädda, om hur det gick till när den fångades och givetvis kommer det fler bilder på den unika varelsen. Vi tackar Gustav för att han delade med sig av sin drömfisk och önskar honom en njutbar tid med denna drömgädda i färskt minne!//Sebastian Wiman +FishEcoDela denna artikel...

   


Kommentarer

11 kommentarer...
mooooo skrev...
fel mätt ???
tror att den är mätt lång 2gånger 136-137cm . finns ju bild i magazinet med måttbandet på gäddan !? tror christers längd på 130cm är den rätta !
Klockan 23:31, 13 Jan 2013

Urban skrev...
Möjligen längre?
http://www.youtube.com/watch?v=EoXUA6Q6HkU
Klockan 14:24, 18 Nov 2012

Sebastian Wiman +Fisheco skrev...
Tack för länken!
Tack Andreas, det var ett välkommet förtydligande, det har spekulerats om den möjligen var 137 cm, men då är det 135 cm enligt fiske-feber då. Mvh Sebastian Wiman +FishEco
Klockan 12:12, 11 Nov 2012

Andreas skrev...
Grattis Gustav!
Riktigt fin fisk, stort grattis! @Jonas: Magnus Jonzons gädda på 19.1 kg var 135 cm lång, alltså 1 cm kortare än denna. (Artikel från 2007 http://www.fiske-feber.se/news.php?id=070405.013123 - ursäkta +FishEco för länk utanför sajten.)
Klockan 10:46, 11 Nov 2012

Kristoffer skrev...
Grattis mannen!
vad tog den på för något? och än en gång grattis!
Klockan 18:11, 09 Nov 2012

JarmoK skrev...
Den våta drömmen
Grattis,grattis! Sanslöst bra jobbat, gädda över 18 kg är helt otroligt.
Klockan 06:54, 09 Nov 2012

Niclas skrev...
Grattis GURRA
Så jävla vacker fisk!
Klockan 01:21, 09 Nov 2012

Jonas skrev...
Grattis
Grattis vilken gädda:)Men längst är det inte Magnus Jonzons gädda på 19.1 var 137cm!
Klockan 23:48, 08 Nov 2012

Nyman skrev...
Längden säger allt
Första stora fisken eller ej, det är och förblir en av de mäktigaste jag skådat. Kan inte ens föreställa mig 136cm..
Klockan 23:02, 08 Nov 2012

Jon Bergström skrev...
Stort grattis
Nu blir nästa PB-höjning tuff, men stort grattis än en gång.
Klockan 22:18, 08 Nov 2012

Håkan Franson skrev...
Grattis!
Fantastiskt kul med dessa ungdomar som visar oss gubbar hur det ska fiskas. En otrolig fisk som jag antar Gustav känner bendaller av än. Supergrattis!
Klockan 22:05, 08 Nov 2012

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 162 Nästa SistaÖkade möjligheter till skyddsjakt på skarv i Västra Götaland!

Ökade möjligheter till skyddsjakt på skarv i Västra Götaland!

Eko/ Miljö I ett färskt beslut tillåts nu skyddsjakt på 3 000 skarvar i Västra Götalands kustvatten och kustmynnande vattendrag...

Inga kommentarer
Linnéuniversitet och iFiske inleder samarbete!

Linnéuniversitet och iFiske inleder samarbete!

Press/ reklam Nappar det bättre när det regnar? Mår gäddan bra om jag släpper tillbaka den? När nappar abborren som bäst? Ny forskning ska ge svaret...

Inga kommentarer
Film - Bivvykaffe på regnbågsfiske med FKP Gear!

Film - Bivvykaffe på regnbågsfiske med FKP Gear!

Vinter Andreas från Bivvykaffe hälsar på Lubbe på Fkp-Gear. Det utlovas tramsigheter, fisketips, och hur du kan tillaga en regnbåge. Håll till godo! Ps, var riktigt försiktig på isen!

Inga kommentarer
Miljöfarligaste vraket undersöks åter!

Miljöfarligaste vraket undersöks åter!

Eko/ Miljö Enorma mängder olja finns fortfarande kvar på vraket Skytteren. Klassat som det mest miljöfarliga vraket i svenska vatten...

Inga kommentarer
Förbud mot nya karpvatten?

Förbud mot nya karpvatten?

Notiser Förbud mot nya karpvatten? Många reagerar mot HaVs förslag! HaV föreslår i en remiss att det bland annat ska bli förbud mot nya karpvatten! Sportfiskarna ryter ifrån, men även Svenska Karpklubben och Aneboda Fiskodling har skickat in svar på remissen...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.