+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Alla hamburgerrestauranger måste stänga, utom Mac Donalds...
Bara 400.000 ålar skall tas upp per 2013. Är det lite?
Fotograf: Tasja

Alla hamburgerrestauranger måste stänga, utom Mac Donalds...

Ja, tänk om det var så, Sibylla, Max, Solna Korv, ja alla som serverar hamburgare måste stänga, utom Mac Donalds, som dessutom får fritt fram att nyetablera, var dem vill... Allt detta genom svenska myndigheters påbud. Nu undrar ni nog vart jag vill komma, jo. Jag vill prata om ålfisket.

Det som ovan beskrivits är en giltig parallell till svensk ålfiskepolitik. Fiskeriverket slog sig för bröstet för ett par år sedan och "förbjöd" ålfisket, trodde vi, men undantog de som fångade över 400 kilo per år. Mao de som fiskade mest fick fortsätta, fullt ut, kör på bara... Ett slag i luften, ett fånigt beslut utan kraft och beslutsamhet. Förstår ni nu parallellen ovan? Ja, jag tror det.

Nu talar Fiskeriverket om ytterligare åtgärder, minskningar mm. Men, säger samtidigt att man år 2013 är beredd att låta yrkesfisket ta 0,4 miljoner ålar, 400.000 st ålar ska max dö per 2013. Då räknar man inte med de ålar som dör i tex turbiner på väg till havet. Tycker man det är lite! Man frågar sig, varför tar man inte konsekvenserna av nuvarande situation, och helt enkelt sätter stopp för allt ålfiske! Allmänheten är för, intresseorganisationerna är för, ja kanske inte SFR (Sveriges Yrkesfiskare) men alla andra... Så, Fiskeriverket, planen duger inte. Vi måste vara FÖR ålen, inte mesa.

Ge din syn på saken här -> Rädda Ålen 

Läs Fiskeriverkets syn på saken -> Sött & Salt

//Jan O 

Dela denna artikel...

   


Kommentarer

1 kommentarer...
Kenneth skrev...
sorgligt
Man undrar ju hur dem tänker och varför man inte visar lite stake
Klockan 11:47, 15 Dec 2010

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 136 Nästa SistaRekordmånga döda odlingslaxar i Norge!

Rekordmånga döda odlingslaxar i Norge!

Eko/ Miljö Under 2019 dog 59,3 miljoner laxar i Norsk laxodling. En siffra som i sig är smått absurd...

Inga kommentarer
Bloggnyttt - Camp Mayfly Norrefors!

Bloggnyttt - Camp Mayfly Norrefors!

Fluga En vinter utan snö och is är en flugfiskevinter! Peter Svensson besöker Camp Norrefors för just flugfiske i februari, å visst nappar det...

Inga kommentarer
Tre gripna för stulna båtmotorer för miljonbelopp!

Tre gripna för stulna båtmotorer för miljonbelopp!

Notiser Tre personer har gripits i södra Stockholm, alla tre misstänkta för grovt häleri. Brottet gäller misstänkt stulna båtmotorer och inte bara en eller två...

1 kommentar
Kustkommunerna kraftsamlar - för att komma undan sillfiskestoppet!

Kustkommunerna kraftsamlar - för att komma undan sillfiskestoppet!

Eko/ Miljö Det kommande sillfiskestoppet för att skydda torsken är hårt kritiserat av yrkesfisket och turismintressen...

Inga kommentarer
Nationell ungdomsledarutbildning i Älvkarleby 9-10 maj!

Nationell ungdomsledarutbildning i Älvkarleby 9-10 maj!

Notiser Detta år satsar Sportfiskarna på två nationella ungdomsledarutbildningar. Den första av dessa går av stapeln i metemeckat Älvkarleby i maj. Ni kan redan nu anmäla er!

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.