+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
SuperSizegädda 129 cm och 17160 gram för Christer Stolt....

SuperSizegädda 129 cm och 17160 gram för Christer Stolt....

Skicklige Christer Stolt anmäler en riktigt grym SuperSizegädda på 129 cm och 17160 gram. Gäddan är en av det tyngsta som fångats i år och är en riktigt "skönhet". Fisken kommer snart också upp i Gäddfajten där den kommer att ge många sköna poäng...

Läs mer här -> SuperSize 

Dela denna artikel...

   


Kommentarer

14 kommentarer...
Mattias.S skrev...
Av med hatten....
Och stort grattis, faen vilken gädda, bra jobbat!
Klockan 21:34, 19 Juli 2012

Totte skrev...
Monster...
Sjukt stort grattis! En makalös praktfirre! Och i sommarvärmen! Säger som storfiskar\\\'n; kör på den teknik som är effektivast på stor fisk för årstiden och vattnet. Sen ska man nog tänka till lite... Hur viktigt och sannolikt är det att vinna en rikstäckande fisketävling!? Det finns många duktiga gäddfiskare där ute.
Klockan 17:09, 18 Juli 2012

Harri skrev...
Val av metod
Vi räknade med att Trolling va förbjudet,så vi har missat 4 månader av det.Men vi har riggat upp både pulkor och paravaner,så vi hinner nog rycka upp oss.Vårat misstag.Samt så är det en mycket fin/fina gädddor Stoltarna presenterar.Mycket bra jobbat och grattis.
Klockan 08:39, 18 Juli 2012

Storfiskar´n skrev...
Grattis till gäddan!
Ni som har kommenterat och är med i gäddfajten kanske ska ta och se över era metoder, för jag förstår av era kommentarer att ni befinner er på den nedre delen av resultatlistan. Precis som jarmo skriver så Krävs det mycket tid samt rätt metod och plats för att lyckas, om ni då väljer att kasta busterjerks i vasskanten och trivs med det så har ni gjort ert val, Christer gjorde sitt och valde rätt!
Klockan 21:13, 16 Juli 2012

Denis skrev...
Vad ska man säga
Håller med Danne ,´bara gnäll över är och skitsnack!! ´och inte mycket sportfiskekunighet från är sida,,, Många tävlingar är igång runt om Sverige och från är sida är det bara gnäll och gnäll,, många lägger en massa tid på trolling och inte varje dag man får en 17 + ,,, och mycket komplicerat fiske i verklighet än sakt och gjort!!!! Som Danne nämmde alla vi vet att trolling fiske är förbjudet på sjön Glan och många av är gör det i jalla fall..... Rörlig fiske med elmotorn driva med den omkring om ni är 2-2 sticken i båten vad ska vi klassa det då och detta fiske som heter vertikal fiske det är ett mardrömm för fiske efter gös på sjön Glan , ni för hoppa på ett trolling båt på Glan och trolla sen ta till vertikalfisket så får ni se vilka resultat ni får på gösfisket ,, klart ni kommer få gös på trolling med inte i mägder som med vertikalfisket!!! och det vet ni alla som gnäller om är pris för det är ni bara efter den just nu och 50.000 tusen och derför ni bara gnäller ,, Jag känner ett kille i Norrköping som skulle utan problem köra över är alla från Norrköping som tävlar just nu i detta tävling men ni gör bara bort är gång på gång bara tjafs runt omkring är och har märkt på är sida att ni okså tävlar om vem ska ha den finaste båten :))))
Klockan 19:28, 15 Juli 2012

Danne skrev...
Hej
Ingen fel på detta bild faktist och fisken är C&R varför sura över detta vackra gäddan som är fångat på ett spö och inte nåt annat , värre om det är fångat på ett nätt och det är inte det.. Varför ska inte trolling klasas som sportfiske , vad är skyllnad om man kör med 3 spö eller 3 sticken fiskare som fiskar i samma båt ,, Ni som inte kan mycket om trolling fiske det är inte så efektiv som man tror eller däsvere vissa vatten kräver att man kör med trolling och siljan är ett djup vatten som kräver på vissa sträckor att man kör trolling fiske annars kommer du inte åt fisken alls där! Många seriösa gäddfiskare kör med trolling och dessa metod som tip på Vättern med för det är svårt djup där.. Jag är själv Norrköpingsbor som jag har märkt det är bara gnäll mellan är och är gäng om tävling och ni ska tävla hela tiden om fiskar och gnälla ditt och ditt ,, ni fiskar hela tiden på Glan och tack vare är många bra sträckor på Glan bombade ag efter dag från folk från alla håll! Och ni ska tala nåt om sportfiske och tävla om fiskar , koplla av istället vid vatten än sura över några fiskar och regler ,, vad är vertikal fiske då ni som kör på Glan om ni kör med el motor och snorar ditt och ditt med detta, kannse jag får 10 gös med vanlig jiggfiske den gammla metoden till ni får kannse 20 gösar eller mera på vertikal vad ska vi klassa det då som fiske ,, många av ära drömmgösar som ni har fått på glan har ni fått på vertikalfiske och klassa inte trolling som ett efektivmetod ,, vi vet alla hur svårt fiske kan vara med trolling ni som har kört på det! Hoppas ni inte snart börjar slås på sjön om tävlingar och gäddfight aceptera det som kommer eller lägg när är! Många av är som har börjat dett diskusion angåände tävling är från Norrköping och ni själva vet hur Glan börjar trappa när med gösbestådent och gäddfiske är inte häller nåt vidare.. Pressar ni ett vatten från dag till dag på samma ställerna det kommer att märkas . Skit Fiske på är grabbar!!
Klockan 18:30, 15 Juli 2012

Harri skrev...
Teknik
Jarmo det handlar om Trolling v/s fiske med 1 spö.Synd att du inte ser skilnaden.
Klockan 12:08, 15 Juli 2012

Henrik skrev...
Tveksam hantering
Mest tråkigt är att se gäddan ligga i en grov håv utan knutlöst nät på durken och utan avkrokningsmatta. Verkligen inte någon hantering att skylta med.Fiskar man CR, vilket det förefaller ha varit så skall det göras med tanke och kunskap. I övrigt en mycket vacker och grov gädda som dock förtjänar ett bättre omhändertagande.
Klockan 10:32, 15 Juli 2012

JarmoK skrev...
Tid +rätt vatten.
Gott om tid,rätt vatten och effektivt fiskande är formeln för stor gädda.Uppenbarligen har fångstmannen gjort rätt i åtminstone två av kriterierna. Det kan vi inte komma ifrån..
Klockan 10:28, 15 Juli 2012

jarmoK skrev...
Tid är fisk.
Må så vara Harri men livet som sportfiskare är inte alltid rättvist.Men man kan ju alltid göra sitt bästa för att bättra på oddsen. Hur mkt man får jobba för en 129 cm beror på många olika faktorer och till viss del kan man själv styra över dessa. Ett exempel är att "rätt" vatten kan ge en 17kg+ 100 snabbare än "fel"vatten. Ska man då klanka ner på prestationen som killen/tjejen gjorde i vattnet med potential? Hursom så tycker jag att stora gäddor som denna är en kanonfångst oavsett om den blev tagen av någon som lagt ner 500 h eller 10 h på den.
Klockan 10:14, 15 Juli 2012

Harri skrev...
Fin fisk
Håller med dig Jarmo att det är en mycket fin fisk.Sen tror jag nog att grabbarna som skrivit innan dig har fiskat 90% mer för sina fiskar.
Klockan 09:47, 15 Juli 2012

JarmoK skrev...
Fin fisk
Grym gädda!Inte vardagsmat att träffa på en sådan 129 cm skönhet. Kommentarerna nedan tycker jag kommer från riktiga loosers,ut o fiska för f*n,inte slår ni denna praktgädda med att sitta hemma o lipa framför datorn.
Klockan 09:36, 15 Juli 2012

deltagare i gäddfajten skrev...
trolling
Får man trolla i tävlingen? Jag trodde att det gick ut på att få 5st gäddor på sportfiskevis. Till det räknar jag med flera inte in trolling. Om jag vetat att trolling var tillåtet hade jag börjat direkt när isen Försvann. fast då hade jag skitit i den här tävlingen, för det är inte min grej. Skärpning ledningen, ska trolling vara tillåten, varför då ha en final I Västervik där man INTE får trolla? Ska vi spöfiskare med ett Spö kunna vara med i en tävling som den här så bort med trollingen.
Klockan 22:59, 14 Juli 2012

Gäddfaiten skrev...
Regler
Hur kommer det sig att vi som spö fiskar med ett spö från land och båt ska mäta oss med trolling fiskare som kan fiska med upp till 12 spön åt gången.Märkligt,samt undrar jag/vi om det är en final i trolling i slutet??
Klockan 21:26, 14 Juli 2012

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 110 Nästa SistaÖkat intresse för digitalisering av fiskekort!

Ökat intresse för digitalisering av fiskekort!

Notiser Digitalt inom sportfisket ökar! En ny kategori av stora fiskeområden i Sverige ansluter sig nu till iFiske.se, en tjänst för digital fiskekortshantering...

Inga kommentarer
SuperSizegädda på tävling för Kristoffer Karlsson!

SuperSizegädda på tävling för Kristoffer Karlsson!

Spinn Att fånga en SuperSizegädda på spinn och på tävling är ju lite av en jackpot! Under nyligen avgjorda Beason Pike Open togs flera sådana fantastiska fiskar...

Inga kommentarer
Krafttag för att lösa problemen med Finjasjön!

Krafttag för att lösa problemen med Finjasjön!

Eko/ Miljö Länsstyrelsen och Hässleholms kommun vill ta krafttag för att komma till rätta med problemen med Finjasjön. Nu söks bidrag till ett nytt forskningsprojekt...

Inga kommentarer
Riktade kontroller mot fiske av gös och ål i Vänern!

Riktade kontroller mot fiske av gös och ål i Vänern!

Eko/ Miljö Kustbevakningen kommer tillsammans med länsstyrelserna att utföra riktad fisketillsyn på Vänern under fredningsperioderna i år...

Inga kommentarer
HaV inför förbud för ålfiske november till januari!

HaV inför förbud för ålfiske november till januari!

Eko/ Miljö Havs- och vattenmyndigheten, HaV, inför förbud för fiske efter ål i svenska kustområden mellan 1 november 2018 och 31 januari 2019...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.