+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Sun City Predator Show, ny mässa i Karlstad i höst!
Sun City Predator Show, ny mässa i Karlstad i höst!
Fotograf: Pontus Wallin/ Sebastian Wiman

Sun City Predator Show, ny mässa i Karlstad i höst!

Pontus Wallin heter mannen bakom nya konceptet Sun City Predator Show. Showen/ mässan hålls verkligen i Sun City, eller Karlstad som staden också kallas, där solen alltid skiner.

Pontus är sportfiskare i själ och hjärta, det är lika vanligt att se honom på bild med en stor gädda som en stor nilabborre eller annan gigantisk fisk från fjärran land. Så här berättar Pontus själv:

- Vad är Sun City Predator Show?

Sun city predator show är en sportfiskemässa där fokuset ligger på predatorfiske. Gädda, abborre, gös, trolling efter lax och öring och flugfiske främst efter gädda och fisk med stora tänder. Det moderna havsfisket efter arter som hälleflundra har också en given plats. Det ska handla om  metoderna och prylarna, mycket "Klämma och känna" och en hög grad av delaktighet.


- Hur kom idén till mässan?

Jag har länge saknat en seriös mässa där det är mycket show och eftersom man älskar prylar, ska det finnas massa att testa och klämma och känna på. Jag tycker också att en mässa ska vara till för alla och en plats där det förutom går att testa och handla på sig nya prylar går att träffa massa fiskeintresserade/likasinnade. Mässan ska vara en helhetsupplevelse! Sen när man byggde Karlstad CCC kändes det givet att anordna en mässa här. Lokalen är ljus, ligger på vattnet med en jättebrygga att testa grejer på och dessutom så kommer vi ha en båtbrygga med plats för 20 båtar. Detta ger en möjlighet att inte bara titta på båtarna utan faktiskt testa dem i sitt rätta element. Samma sak gäller med ekolod, här finns en möjlighet att se hur de fungerar i verkligheten inte bara på simulatorläget.   Kort så är det jag vill, att skapa en rolig mässa för alla och något som alla känner att det är kul att delta i, en seriös och spännande träffpunkt för sportfisket. Säger Pontus Wallin

+FishEco kommer att vara på plats i Karlstad under showdagarna som samarbetspartner till Sun City Predator Show. Reservera den 8-9 September för denna unika tillställning så ses vi där.  

//Jan O +FishEco 

Dela denna artikel...

   


Kommentarer

13 kommentarer...
Marcus Jansson skrev...
Inställt ?
Läste nu på http://suncitypredatorshow.se/ att det är inställt ? Stämmer detta och varför har det blivit det i så fall?
Klockan 12:24, 14 Juli 2012

Thomas Swenson skrev...
Wow.. trevlig överraskning...
Härligt... en mässa hemma!!!!!!!!!! Vart köper man biljett!?
Klockan 18:04, 29 Feb 2012

Micke Svensson skrev...
Äntligen
Det här ska bli väldigt roligt. Äntligen en mässa på hemmaplan. Tror Pontus är helt rätt ute med konceptet. Det ligger mycket i det PA skrev och det behövs en mässa med lite "drag" i för att skaka om lite. Nej, det här ska bli intressant! Mvh Micke//Fiskebröder
Klockan 10:27, 23 Feb 2012

Gös Jonas skrev...
Sweet !
Tror inte riktigt Karlstad kommer fatta vad som hänst när den helgen är slut. Kommer bli ett jävla ös, nu är det dags för alla mina Karlstadvänner att visa vart skåpet skall stå.
Klockan 16:47, 22 Feb 2012

Christoffer Nilsson skrev...
Kul
Ska bli riktigt trevligt med en mässa på hemmaplan, räkna med mig!
Klockan 16:29, 22 Feb 2012

Erik walmann skrev...
dere er bortskjemte.
For oss norbaggar så opplever vi det ikke på den måten, rett og slett forde vi bruker norge som referanse. :-) alt er skrevet med et smil om munnen PA :-) Du har sikkert så rett så rett PA ut i från svensk synspunkt :-)
Klockan 15:37, 22 Feb 2012

Gös Jonas skrev...
Yees !
Detta komemr rocka så in i HE! Pontus räkna med mig!!
Klockan 13:57, 22 Feb 2012

P A skrev...
Erik..
Det som irriterat mig på de "gamla vanliga" mässorna i Sverige, är att det i mina ögon förekommer respektlöshet mot besökarna. Går man som besökare på en mässa och dessutom betalar entré, ska man få se, klämma o känna på nyheter, träffa duktigt folk som demonstrerar tekniker och de nya sakerna o.s.v. Att då betala entré och mötas av kartoner med gammalt lager som ska rensas, hinkar med utgågna spön, utrensning av utgågna drag o.s.v, känns det rent taskigt mot besökarna. Det är den saken jag "klagar" på. Eftersom jag själv besöker internationella mässor varje år, och även jobbat på flera som utställare, finns det massor vi här borta behöver lära. Jag hoppas att de som ställer ut, faktiskt tar till sig detta och gör något bra av sin visning med början på Sportfiskemässan i mars. Visst är det ok med lite reagrejjor och erbjudanden också..Inget om detta..Men när det börjar kännas "loppis" av det hela, som i vissa montrar, och huvudsyftet mest verkar vara att bli av med gammalt jox, blir man mest ledsen. Vill man köra loppisstuket med vrakexponering m.m, kan man göra detta på just..En loppis..Inte på en stor officiell fiskemässa. En mässa är dessutom en annons för ens företag, och vill man då bli betraktad som seriös eller en vrakbod? Jag vet i alla fall vad jag står och tycker i frågan. "Besökaren i centrum".
Klockan 12:30, 22 Feb 2012

erik walmann skrev...
dere er bortskjemte
Norge er å blir et fattig land.:-) Jag ser PA "klager";-) på de opprinnlige messorna i sverige, ta deg en tur til Norje PA og da inte til et konsertlokal men på en av våre villmarksmesseor. Det er triste saker det hehehehe. Mitt messehøgdepunkt i løpet av året er sportfiskarmessan i sverige. Nå kan jag få en til i form av sun city predatorshow :-) mvh en glad norbagge :-)
Klockan 09:22, 22 Feb 2012

P A skrev...
Trist
Trist att vi inte kan ställa ut där..hade varit kul. Men vi klarar dels inte logistiken med mässa "utsocknes" och dessutom åker jag själv till Kanada och årliga muskiejakten den helgen.. Hoppas det bli lyckat. Det är på tiden att vi får en riktigt seriös mässa efter allt trams med de gamla som mer o mer bara blivit en loppmarknad för lagerrensning från vissa håll, istället för den mässa sportfiskarna förtjänar. Kanske kan detta bli väckarklockan som får nuvarande mässarrangörer att vakna till på allvar. Lycka till.
Klockan 22:01, 21 Feb 2012

Jonas skrev...
Lindgren
Trevligt med en sportfiske mässa i Karlstad :D Mer jobb åt mig... KÖR HÅRT
Klockan 15:39, 20 Feb 2012

Sebastian Wiman +Fisheco skrev...
Karlstad!
Jag som bor i Karlstad kan meddela alla att läget är helt perfekt för en sportfiskemässa. Husets brygga vid Klarälven är stor och möjliggör tester av beten, demonstrationer och uppvisningar mm. Här kan även båtar och ekolod demonstreras i sina rätta element, skitcoolt! Lokalerna är helt nybyggda och superfräscha,så det är väl inget att fundera på om man gillar fiskar med huggvilliga tänder?
Klockan 14:18, 20 Feb 2012

Erik skrev...
fan vad skoj
Vad häfigt med en mässa i lilla Karlstad, gillar grejejn med båtar.
Klockan 13:41, 20 Feb 2012

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 163 Nästa SistaTonfiskar som simmar förbi Norge lever farligt!

Tonfiskar som simmar förbi Norge lever farligt!

Eko/ Miljö Även i år har Norge en egen kvot för yrkesfiske på tonfisk! Den totala kvoten blir 315 ton. Av dessa kommer arton ton att tillfalla sportfiske och märkningsprojekt...

Inga kommentarer
Tävla om 50 000 i fiskegrejor!

Tävla om 50 000 i fiskegrejor!

Press/ reklam Alla medlemmar i Sportfiskarna som har ett aktivt medlemskap 1 april har chansen att vinna ett presentkort på hela 50 000 kronor på sportfiskeprylar.se!

Inga kommentarer
C-MAP lanserar ett nytt spännande sortiment sjökort med nya möjligheter!

C-MAP lanserar ett nytt spännande sortiment sjökort med nya möjligheter!

Press/ reklam Nytt från C-MAP, kartor med skuggad relief för både havsbotten och insjöar, banbrytande och revolutionerande och för alla enligt C-MAP...

Inga kommentarer
Full fart i Svenska Specimentävlingen!

Full fart i Svenska Specimentävlingen!

Tävling Tävlingsledningen i Svenska Specimentävlingen har uppdaterat ställning och bilder! Vilka fiskar det har anmält! Bland annat tre gäddor över 10 kilo...

Inga kommentarer
Öppet vatten ger riktigt stora gäddor!!!

Öppet vatten ger riktigt stora gäddor!!!

Spinn Säsongen för spinnfiske har börjat! Det tog inte lång tid av öppet vatten för att de riktigt stora fiskarna började hugga...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.