+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Centerpartiet motarbetar vattenförvaltningen!
Enligt Energiöverenskommelsen ska kraftindustrin betala kostnaderna för vattenkraftens miljöanpassning. Men nu anser Centerpartiet med flera stödpartier att det blir för dyrt för verksamhetsutövarna att betala notan för de skador de åsamkat våra vatten.
Fotograf: Sportfiskarna

Centerpartiet motarbetar vattenförvaltningen!

Centerpartiet vill sätta press på regeringen att ingripa mot vattenmyndigheternas åtgärdsplaner. Partiet anser att arbetet med att uppfylla EU:s vattendirektiv blir alldeles för dyrt för vattenkraften, lantbruket och kommunerna.

Den 11 juni arrangerade Miljö- och jordbruksutskottet en särskild informationsdag om hur EU:s vattendirektiv ska kunna genomföras i Sverige. Vid informationen medverkade representanter och experter från bland annat vattenkraftbranschen, Svenskt Vatten, LRF, forskare samt olika miljöorganisationer, däribland Sportfiskarna. Anledningen är att Centerpartiet vill att Miljö- och jordbruksutskottet genom ett så kallat utskottsinitiativ ska förmå riksdagen att besluta om ett tillkännagivande som kräver att regeringen överprövar vattenmyndigheternas åtgärdsprogram.

Centerpartiet anser bland annat att åtgärdsprogrammen är schablonmässiga och generaliserande samt att de saknar platsspecifika nytto- och kostnadsbedömningar för varje berörd verksamhet. Man anser vidare att de motverkar den nationella livsmedelsstrategin, motverkar en ökad vattenkraftutvinning, inte tillämpar undantag för miljökrav i tillräcklig omfattning samt inte klassar tillräckligt många vattendrag som kraftigt modifierade så att verksamhetsutövarna kan slippa undan miljöåtgärder. Läs mer här Sportfiskarna!
Dela denna artikel...

   


Kommentarer

2 kommentarer...
SUSAN BENSON skrev...
Tillförlitligt lånerbjudande
Hej mina damer och herrar! Behöver du ekonomiskt stöd? Jag heter Susan Benson. Jag är en långivare och även en finansiell konsult. Behöver du ett företagslån, personlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta mitt företag. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån. För mer information, skriv till oss via e -post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller meddela mig direkt på WhatsApp via: +447903159998 och få ett svar på ett ögonblick. Vi är ett omfattande företag för finansiella tjänster och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade finanslösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet. Här är några skäl till varför du bör kontakta oss för ett lån; * Bekvämlighet - Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst. * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna. * Snabb direktfinansiering - Få ditt lån inom 24 timmar efter godkännande. * Flexibel ränta - Prisvärd ränta på 3%. * Höga godkännandepriser - Du har 99,9% chans att få lånet * Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en period på 1-30 år. * Enkel onlineapplikation. * Personlig vägledning och expertis. * Inga dolda avgifter Gå inte miste om en möjlighet på grund av brist på finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din lånebegäran via E -post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com WhatsApp/Telegram: +447903159998 Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla berörda parters fördelar.
Klockan 01:28, 15 Sep 2021

Roddan skrev...
Förvånad!? Nej
Ett riktigt skit parti.. En röst på dem är en röst på en fortsatt ned montering av Sverige alla kategorier. Smuts..
Klockan 21:28, 29 Juni 2021

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 170 Nästa SistaNy SM-tävling i mete i Nyköping!

Ny SM-tävling i mete i Nyköping!

Tävling Lördag den 25-26 september planeras en helt ny SM-tävling att genomföras i samarbete med Torshälla SFK på piren i Nyköping, SM i mete med C&R...

1 kommentar
Centerpartiet motarbetar vattenförvaltningen!

Centerpartiet motarbetar vattenförvaltningen!

Eko/ Miljö Nu anser Centerpartiet med flera stödpartier att det blir för dyrt för verksamhetsutövarna att betala notan för de skador de åsamkat våra vatten...

2 kommentarer
LIVEfiske med Tero Paakki idag 1700 - sänds på dubbla kanaler!

LIVEfiske med Tero Paakki idag 1700 - sänds på dubbla kanaler!

Livefiske Inte nog med att det är LIVEfiske idag med Tero Paakki! Vi premiärsänder även, förutom på Youtube, på nya livekanalen fishr.tv!

1 kommentar
Årets första ranking i Swedish Perch League!!!

Årets första ranking i Swedish Perch League!!!

Tävling I helgen som gick tävlades det i Östa Perch Open 2021! Med det har vi nu årets första ranking i Swedish Perch League ute!

Inga kommentarer
 Rädda strömmingen innan det är för sent!

Rädda strömmingen innan det är för sent!

Eko/ Miljö Det är kris för kustens strömming. Det vittnar småskaliga yrkesfiskare, forskare, skärgårdsbor och vi sportfiskare samstämmigt om. Sportfiskarna gör nu allt för att uppmärksamma situationen...

1 kommentar

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.