+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Navico lanserar ett nytt program för hållbara förpackningar!
Navico lanserar ett nytt program för hållbara förpackningar!
Fotograf: Navico

Navico lanserar ett nytt program för hållbara förpackningar!

Navico, moderbolaget till varumärkena Lowrance®, SimradYachting, B&G® och C-MAP® presenterade nyligen sitt förnyade fokus på att bli ett mer hållbart företag, som strävar efter att bevara glädjen med att vara på sjön för nuvarande och framtida generationer. 

Det första steget var en övergång till 100 procent hållbart förpackningsmaterial, och förra månaden presenterade företaget sin första Chief Sustainability Office någonsin, Tara Norton. 

”Hållbarhet är en av Navicos kärnpelare och en viktig del av företagets globala strategi”, säger Knut Frostad, CEO för Navico Group. ”Vi är glada över att ha gjort några inledande framsteg med våra insatser för hållbara förpackningar under det senaste året, och även att det finns mycket arbete för oss framöver.” 

Under 2019 skapade Navico sitt första globala team för att designa och tillverka förpackningar som hade en förstklassig finish, erbjöd en fantastisk kundupplevelse, och viktigast av allt, var helt hållbara ur ett miljöperspektiv samtidigt som de var kostnadseffektiva. Det här tvärfunktionella teamet hade specialister från olika avdelningar inklusive forskning och utveckling, leveranskedja, produkthantering, marknadsföring och design. 

Teamet fokuserade inledningsvis på högvolymstillbehör som kablar och solskydd, och överförde dessa produkter från hopvikbara plastsystem till 100 procent återvinningsbara förpackningar som kartong och papper. Andra förändringar som införts för nya produkter i år inkluderar cellplast som ersätts av Mushroomâ Packaging, som är ett specialgjutet material som skapats genom kombination av hampa och mycelium – det är helt komposterbart i hemmiljö. Plastpåsar elimineras med hjälp av Aquapaks HydropolTM-påsar som är tillverkade av polymerer som är särskilt konstruerade för att vara giftfria, säkra för den marinamiljön och fullständigt lösliga i varmt eller hett vatten. 

Efter mer än ett år av forskning, planering och utveckling används en hållbar förpackning till företagets senaste navigation- och ekolodsutgåvor – inklusive B&G:s Nemesis- och Lowrances Elite FSTM -displayer, samt ActiveTargetTM Live-ekolod. 

Elite FS har en Hydropol-påse som ersätter plastpåsen för att skydda skärmen. Uppskattningar tyder på att enbart Elite FS sparar mer än 1 500 kg plast per år eftersom nästan 300 000 plastpåsar har bytts ut. Dessutom ersätts 45 000 cellplastinlägg med liknande tillverkade av svamp, och Instapak ersätts med gjuten trämassa. 

B&G:s Nemesis-förpackning tog en något annorlunda väg eftersom produkten inte krävde en påkostad presentation. Designen är tillverkad i en E kraft-förpackning med en miljövänlig etikett på ovansidan, samt biologiskt nedbrytbart bläck och papper. De beräknade miljöbesparingarna för Nemesis omfattar drygt 30 kg plast per år och 4 000 engångsplastpåsar som har tagits bort för monteringssatser och dokument. 

Det här är bara en första fas mot Navicos totala hållbara förpackningsprogram, men övergången är ett viktigt första steg. 

”Vi är stolta över att arbeta med Lowrance och dess partnermärken – B&G och Simrad”, säger konservationisten och Bass Pro Shops-grundaren/CEO Johnny Morris, ”eftersom de har tagit ett fantastiskt första steg under det senaste året genom att omkonstruera och förnya sina förpackningar för material och konstruktioner som är mer hållbara och miljövänliga. I linje med vårt ständiga engagemang för att bevara miljön bör vi fokusera på att vidta åtgärder som säkerställer rent vatten för kommande generationer.” 

”Vi är mycket stolta över det arbete som det tvärfunktionella designteamet har gjort på så kort tid”, säger Jordi Neves, Chief Marketing Officer på Navico. ”Gruppen var tvungen att arbeta igenom ett detaljerat flödesschema som kategoriserar våra produkter och sedan ta fram den mest lämpliga typen av hållbara förpackningar för varje produkt. Deras analys tog i slutänden hänsyn till många faktorer som t.ex. var produkten säljs och om den ingår i en sats eller säljs individuellt. I slutändan är vår plan att alla Navico-förpackningar ska vara hållbara, och det är ett viktigt mål att sätta för vårt företag, våra kunder och, viktigast av allt, miljön.” 

Mer information om Navico-varumärken finns på www.lowrance.com, www.simrad-yachting.com, www.navico-commercial.com, www.bandg.com och www.c-map.com. 

 Om Navico

Navico är ett privat, internationellt bolag som just nu är världens största marinelektronikbolag, och moderbolag åt de ledande varumärkena för marinelektronik: Lowrance, Simrad Yachting, B&G och C-MAP. Navico har ungefär 1 800 anställda globalt och distribution i fler än 100 länder över hela världen. www.navico.com.


 Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 165 Nästa SistaÖver båda drömgränserna för Steve McVey!

Över båda drömgränserna för Steve McVey!

Spinn Betesbyggaren och redskapsutvecklaren Steve McVey slår till med en magnifik abborre! Hela 50 cm och 2430 gram tung...

Inga kommentarer
Pedagogisk fiskevård förbättrade för kustgäddan!

Pedagogisk fiskevård förbättrade för kustgäddan!

Eko/ Miljö Under en vecka i höstas trotsade skolklasserna på Öregrunds skola både regn och snålblåst för att röja vass vid Kavaröbro i Öregrund. Målet var att skapa en blå bård där gäddorna kan leka under våren...

Inga kommentarer
Webinarium om skarv visar på allvarlig situation!

Webinarium om skarv visar på allvarlig situation!

Eko/ Miljö 23 mars arrangerade Sportfiskarna ett digitalt skarvseminarium med särskilt fokus på skarvens predation av havsöring och lax i södra Bottenhavet. Exakt hur stor påverkan skarven har är oklart men lågt räknat försvinner årligen tusentals öring- och laxsmolt ner i skarvmagarna...

Inga kommentarer
Havsöringsfiske på Öland!

Havsöringsfiske på Öland!

Fluga Peter Svensson bloggen Gälgreppet återvänder till Öland för att jaga silver! Öland är stället för havsöring och den här gången fiskar han med guiden William Kernchen. William driver Sea Trout Adventures...

Inga kommentarer
Nya Gefan-produkter på digital fiskemässa!

Nya Gefan-produkter på digital fiskemässa!

Eko/ Miljö Idag Fredag 9 april öppnar de digitala portarna till SportfiskeSverige Online där Sportfiskarna bland annat säljer nya Gefan-produkter...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.