+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
SuperSizegäddor igen för OrrmoFishing, 126 cm!
SuperSizegädda igen för OrrmoFishing, 126 cm!
Fotograf: OrrmoFishing

SuperSizegäddor igen för OrrmoFishing, 126 cm!

Lördagens ismete blev påfrestande med snöstorm och inte så stor gädda som vi brukar "pilla upp", den största var på 3,5kg. Men OrrmoFishing ger inte upp så lätt som ni vet!

Söndagen bjöd på bättre väder och Benny Halvarsson pillade upp en gädda på 120cm (en slips på 6,90kg) innan denna gäddmadame tog den lilla, lilla DÖDA! mörten vid 13:30 tiden. Mothugget satt i käftgipan och jag kunde efter en 5-6 rusningar med hjälp av Benny, landa denna fina tjej. Hon var 126cm lång och vägde 12,60kg :-) Mätning och vägning gick fort och hon fick simma tillbaka i det 200mm lilla hålet. Efter denna SuperSizegädda måste vi byta borrstorleken till 250mm så vi inte missar och skadar nästa SuperSize ;-)

Debatten om levande
eller dött bete är självklar för mig och oss i OrrmoFishing. Vi seriösa gäddfiskare kör C&R och är sååå rädda om gäddan. Då tycker jag att betesfisken inte ska ha annan behandling, punkt.

//Slaktarn


Läs mer här -> Team OrrmoFishing 


Dela denna artikel...

   


Kommentarer

11 kommentarer...
Christian skrev...
Dött eller levande
Min uppfattning har också varit att levande bete är tio gånger bättre, minst. Jag har själv provat att använda död betesfisk vid gäddfiske och jag har ALDRIG fått en enda gädda på det sättet. Med levande betesfisk är det helt tvärtom, oftast blir det fisk. Men alla får ha sin åsikt, även om den inte är något att ha.
Klockan 23:52, 06 Dec 2011

Pasi skrev...
Jooo
Skummt. Man har ju läst framgångarna i england på dött mm . Men det är nog så att i vissa vatten finns det mer tillgång på dött än andra och många göddor specialiserat sig på det, speciellt de större. Det skulle va askönt att det gick bra så kunde man hamstra inför vintern vlket jag gjort tidigare, men den som suttit med levande är den som fått fisk och inte tvärtom. Det är inte en lyckoträff då de var extremt jaktsugna ? Hur många ismetepass har ni att gämföra med ?
Klockan 22:45, 06 Dec 2011

Benny Halvarsson skrev...
Pasi
Vi tacklar med endast 1 trekrok mitt i mörten. Både botten nära men oftast i den övre halvan av vattendjupet. Vi fiskar ofta mycket grunt. Olas firre tog på ca 1,5 meters djup och min 120 cm gädda som vi fick 1,5 timme tidigare tog på ca 2-2,5 meters djup. Men vi drar oss inte från att fiska på 40-50 cm djup.
Klockan 20:30, 06 Dec 2011

Pasi skrev...
Dött
Intressant ni får bra med dött , har själv aldrig lyckats med det trots man kört det varje år på nyisen och ej haft tillgång till levande. Jag har säkert 100 ismetepass och tyvärr aldrig haft bra på dött. Jag har testat olika agn som sik,mört mm . Hur tacklar ni era döda mörtar , hänger ni dem vertikalt eller ? Kör ni bottenära då ni har dött ?
Klockan 20:04, 06 Dec 2011

Benny Halvarsson skrev...
Orrmofishing
Vi har helt slutat att använda levande mört som bete. Vi får inte färre gäddor, däremot får vi större gäddor med död mört ;) Tycker faktiskt att det är märkligt att det ens är en diskussion ang detta. Tror debatten är mellan oss som provat död mört och dem som inte testat :)Det är ju inte bara själva krokningen som är plågsam. Tror att väldigt få mörtar trivs att leva dagar, veckor i tunnor och hinkar. Som sportfiskare har man mycket att tjäna på död mört som bete. Bla en betydligt lättare hantering av betet. Sen tror jag att hela sportfisket skulle tjäna på att visa mer hänsyn till sitt intresse.
Klockan 16:18, 06 Dec 2011

Ubbe skrev...
Grattis
Glömde gratulera till en fin fisk
Klockan 15:47, 06 Dec 2011

Ubbe skrev...
Det hedrar dig Slaktarn...
att du använder död mört som betesfisk. Det gör givetvis inget om en mört dödas, men det är vilket sätt det utförs. Är det någon med sunt förnuft som tror att en mört mår bra av att simma omkring med krokar i sig i flera timmar. Behandla alla fiskar med respekt. Givetvis ska man kunna ta med en och annan matfisk hem, men även dessa ska givetvis avlivas så humant som möjligt.
Klockan 15:45, 06 Dec 2011

Erik skrev...
bild
Härlig bild också, fiskelycka
Klockan 15:07, 06 Dec 2011

Erik skrev...
grattis
En jättefin fisk, det är bara att grattulera. Har ni mycke erfarenhet av att ismeta med döfisk. Märker ni någon skillnad mot en levande. Kul att veta.
Klockan 15:06, 06 Dec 2011

Norrland skrev...
??
Vad spelar det för roll om gäddan dräper mörten eller en människa ? Tycker det låter fjantigt och att försöka låta duktig på det
Klockan 14:04, 06 Dec 2011

Gös Jonas skrev...
ÄHH???
Vi seriösa gäddfiskare kör C&R och är sååå rädda om gäddan. Då tycker jag att betesfisken inte ska ha annan behandling, punkt............................... Det känns inte som konsekvens i mina ögon. Rädda om gäddan men dödar mörten men ändå samma behndling? Ni slår ihjäl gäddorna innan ni släpper tillbaka dem:) Förstår dock vad du menar men håller inte med i inställningen även om argumenten kan vara nog så goda. Jag delar bara inte värderingen och är livrädd vi kommer för långt från naturen i vårat fiske. Men kör på men tänk på att det finns minst lika många som inte tycker som ni. Och det är onödigt diskutera ett par mörtar på en jord där ett barn svälter ihjäl varannan sekund. Låta folk välja själv och inte ha interna stider inom sportfisket gynnar mer.
Klockan 13:53, 06 Dec 2011

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 165 Nästa SistaKung Tommy Blomander med ny plussare!

Kung Tommy Blomander med ny plussare!

Vertikalfiske Vår egen kung av gösfisket, Tommy Blomander, har lagt ännu en "plussare" till sin redan grymma svit SuperSizegösar!

Inga kommentarer
Förstudie om att restaurera utdikad sjö!

Förstudie om att restaurera utdikad sjö!

Eko/ Miljö Sportfiskarna region syd har nyligen beviljats LOVA-medel från Länsstyrelsen Kronoberg för att undersöka förutsättningarna att återskapa en utdikad grund sjö i Helgeås avrinningsområde...

Inga kommentarer
Över båda drömgränserna för Steve McVey!

Över båda drömgränserna för Steve McVey!

Spinn Betesbyggaren och redskapsutvecklaren Steve McVey slår till med en magnifik abborre! Hela 50 cm och 2430 gram tung...

Inga kommentarer
Pedagogisk fiskevård förbättrade för kustgäddan!

Pedagogisk fiskevård förbättrade för kustgäddan!

Eko/ Miljö Under en vecka i höstas trotsade skolklasserna på Öregrunds skola både regn och snålblåst för att röja vass vid Kavaröbro i Öregrund. Målet var att skapa en blå bård där gäddorna kan leka under våren...

Inga kommentarer
Webinarium om skarv visar på allvarlig situation!

Webinarium om skarv visar på allvarlig situation!

Eko/ Miljö 23 mars arrangerade Sportfiskarna ett digitalt skarvseminarium med särskilt fokus på skarvens predation av havsöring och lax i södra Bottenhavet. Exakt hur stor påverkan skarven har är oklart men lågt räknat försvinner årligen tusentals öring- och laxsmolt ner i skarvmagarna...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.