+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Sportfiskarna fortsätter att växa!
Medlemsutvecklingen under de senaste 10 åren.
Fotograf: Sportfiskarna

Sportfiskarna fortsätter att växa!

Trots många utmaningar under det gångna året är förbundet nu starkare än någonsin. Sportfiskarna fortsätter att öka sitt medlemsantal så som förbundet gjort sedan millennieskiftet - och kurvan pekar fortsatt uppåt.

Under pandemiåret 2020 ökade medlemsantalet trots att många aktiviteter och tävlingar inte kunde genomföras som planerat. Sportfiskarna organiserade vid årsskiftet 65 932 sportfiskare och över 400 föreningar i sina 26 distrikt – ett styrkebesked!
 
- Sportfiske är populärare än någonsin och samtidigt blir allt fler sportfiskare medvetna om vikten av ett aktivt fiskevårdsarbete och en organisation som står upp för deras intresse – och det är Sportfiskarna, säger Henrik Helde, chef på Sportfiskarnas medlemsenhet.
 
Även antalet anslutna föreningar har ökat under året och för den största ökningen står fiskevårdsområdesföreningar. Totalt har antalet anslutna föreningar ökat till över 400, en ökning med 5% och mer än hälften av ökningen utgörs av fiskevårdsområdesföreningar.
 
Bland förbundets individuellt anslutna medlemmar är trenden tydlig. Enskilda seniormedlemmar fortsätter vara den största medlemsgruppen, men den starkast växande gruppen är familjemedlemmarna.
 
- Många har under 2020 semestrat hemma i Sverige och friluftslivet och sportfisket har fått en självklar plats - för hela familjen. Vi ser glädjande att många nu väljer att vara anslutna som familjemedlemmar, antalet har ökat med över 16% under året, säger Henrik Helde.

Inte medlem ännu? Bli det här. Du stöder inte bara fiskevården och fiskeglädjen, du får dessutom en premie och fem nummer av Sveriges största fisketidning Svenskt Fiske.
Dela denna artikel...

   


Kommentarer

1 kommentarer...
Åke Thudén skrev...
Avvaktar medlemskap.
En stor del av fiskevården är att skydda och värna fiskbestånden! När ska Sportfiskarna fatta att aktivt ta ställning i frågan om den invasiva mellanskarven och det kraftigt överetablerade sälbestånden i Sverige? Många avvaktar medlemskap.
Klockan 16:36, 26 Jan 2021

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 162 Nästa SistaÖppet vatten ger riktigt stora gäddor!!!

Öppet vatten ger riktigt stora gäddor!!!

Spinn Säsongen för spinnfiske har börjat! Det tog inte lång tid av öppet vatten för att de riktigt stora fiskarna började hugga...

Inga kommentarer
Nya flotta fiskar godkända i Swedish Ice Pike Open!

Nya flotta fiskar godkända i Swedish Ice Pike Open!

Tävling Ny uppdatering i Swedish Ice Pike Open! I toppen finns nu sexton lag över 500 cm med Team Andy & Snabel fortfarande i topp på grymma 577 cm...

Inga kommentarer
Ökade möjligheter till skyddsjakt på skarv i Västra Götaland!

Ökade möjligheter till skyddsjakt på skarv i Västra Götaland!

Eko/ Miljö I ett färskt beslut tillåts nu skyddsjakt på 3 000 skarvar i Västra Götalands kustvatten och kustmynnande vattendrag...

Inga kommentarer
Linnéuniversitet och iFiske inleder samarbete!

Linnéuniversitet och iFiske inleder samarbete!

Press/ reklam Nappar det bättre när det regnar? Mår gäddan bra om jag släpper tillbaka den? När nappar abborren som bäst? Ny forskning ska ge svaret...

Inga kommentarer
Film - Bivvykaffe på regnbågsfiske med FKP Gear!

Film - Bivvykaffe på regnbågsfiske med FKP Gear!

Vinter Andreas från Bivvykaffe hälsar på Lubbe på Fkp-Gear. Det utlovas tramsigheter, fisketips, och hur du kan tillaga en regnbåge. Håll till godo! Ps, var riktigt försiktig på isen!

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.