+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Det storskaliga fisket i Östersjön kostar samhället 387 miljoner årligen!
Det är du skattebetalare som finansierar ett sönderfiskat hav!
Fotograf: Jonn Leffmann, CC BY 3.0 wikimedia

Det storskaliga fisket i Östersjön kostar samhället 387 miljoner årligen!

Det hårt kritiserade men tyvärr lagliga industrifisket i Östersjön är inte bara ett högt spel med arter och biologisk mångfald! Det är en gigantisk förlust för samhället!

Att tillåta ett fåtal stora trålare att dammsuga Östersjön på sill och strömming för foderfisk kritiseras allt hårdare ur ett ekologiskt perspektiv. Man spelar helt enkelt rysk roulette med bestånden i dagsläget, samma yrkesfiske som redan havererat stora delar av Östersjöns torskbestånd fortsätter men med nya arter.

Nu visar ny forskning att det inte bara är ekologiskt förkastsligt, det är en samhällsekonomisk katastrof! Fisket kostar samhället närmare 400 miljoner kr årligen!

Det har forskaren och nationalekonomen Stefan Fölster kommit fram till och presenterat i en ny rapport beställd av stiftelsen BalticSea2020, läs hela rapporten här!
Dela denna artikel...

   


Kommentarer

2 kommentarer...
Mörtmetarn skrev...
???
Så Anders Svensson, alla forskare har fel? och du o din blogg som ingen läser har rätt??? Du försvarar alltid yrkesfisket och är helt färgad i frågan! Vad vill du uppnå? skriva på en sportfiskesida där ingen vill ha ett sönderfiskat hav, känns som du borde kommentera någon annanstans!
Klockan 11:22, 18 Dec 2020

Anders Svensson skrev...
Det småskaliga fisket är det som subventioneras mest
Rapporten är författad av människor som inte har nån som helst koll. Jag gick igenom rapporten redan i september och kunde visa att den i stort sett är helt felaktig. På de flesta punkter. http://fiske.zaramis.se/2020/09/17/conrad-stralka-och-balticsea-2020-vill-forbjuda-allt-yrkesfiske/
Klockan 11:00, 18 Dec 2020

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 162 Nästa SistaÖppet vatten ger riktigt stora gäddor!!!

Öppet vatten ger riktigt stora gäddor!!!

Spinn Säsongen för spinnfiske har börjat! Det tog inte lång tid av öppet vatten för att de riktigt stora fiskarna började hugga...

Inga kommentarer
Nya flotta fiskar godkända i Swedish Ice Pike Open!

Nya flotta fiskar godkända i Swedish Ice Pike Open!

Tävling Ny uppdatering i Swedish Ice Pike Open! I toppen finns nu sexton lag över 500 cm med Team Andy & Snabel fortfarande i topp på grymma 577 cm...

Inga kommentarer
Ökade möjligheter till skyddsjakt på skarv i Västra Götaland!

Ökade möjligheter till skyddsjakt på skarv i Västra Götaland!

Eko/ Miljö I ett färskt beslut tillåts nu skyddsjakt på 3 000 skarvar i Västra Götalands kustvatten och kustmynnande vattendrag...

Inga kommentarer
Linnéuniversitet och iFiske inleder samarbete!

Linnéuniversitet och iFiske inleder samarbete!

Press/ reklam Nappar det bättre när det regnar? Mår gäddan bra om jag släpper tillbaka den? När nappar abborren som bäst? Ny forskning ska ge svaret...

Inga kommentarer
Film - Bivvykaffe på regnbågsfiske med FKP Gear!

Film - Bivvykaffe på regnbågsfiske med FKP Gear!

Vinter Andreas från Bivvykaffe hälsar på Lubbe på Fkp-Gear. Det utlovas tramsigheter, fisketips, och hur du kan tillaga en regnbåge. Håll till godo! Ps, var riktigt försiktig på isen!

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.