+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Elvaårige Theo tog nytt svenskt rekord på bonito!
Elvaårige Theo tog nytt svenskt rekord på bonito!
Fotograf: Sportfiskarna

Elvaårige Theo tog nytt svenskt rekord på bonito!

Elvaårige Theo Björkman från Åsa är ny svensk rekordhållare på arten bonito med en fisk på hela 3 810 gram. Enligt Sportfiskarnas Storfiskregister är han förmodligen den yngsta rekordinnehavaren någonsin.

Den 17 oktober var Theo med sin familj ute och fiskade makrill och vitling i de salta vattnen utanför Hallandskusten. Innan de avslutade för dagen bestämde de sig för att köra lite trolling i ett område utanför Bua, där den snabbsimmande arten bonito, eller ryggstrymmig pelamid, brukar hålla till. 

Strax därefter bet en riktigt stor och stark fisk över Theos vobbler. På ett Youtube-klipp som redan fått stor spridning kan man se hur Theo med proffsig teknik kämpade ner fisken tills den var mogen för håven. 

Fisken var 68 centimeter lång och vägde 3,81 kilo. Och efter att vågen skickats in för kontroll i ett laboratorium kunde Sportfiskarna fastställa vikten och godkänna fisken till nytt svenskt sportfiskerekord.

– Det är oerhört roligt att utse Theo till vår förmodligen yngste rekordhållare någonsin. Vi har inga andra noteringar om någon yngre som fångat ett svenskt rekord. Hans bonito pulvriserar det tidigare rekordet på 2 850 gram, som sattes så sent som i september, informerar Sportfiskarnas storfiskregistrerare Nicka Hellenberg.

Sportfiskarna skickar stora gratulationer till Theo Björkman för hans nya svenska rekord!

Om boniton

Bonito, eller ryggstrimmig pelamid” (Sarda sarda på latin), registrerades för första gången i Sportfiskarnas storfiskregister år 2010. Den är en snabbsimmande art som är vanligare på varmare breddgrader, men som under senare år ibland anlänt svenska Västkusten i mer eller mindre stort antal. Den fångas på lättare spinnutrustning, fluga eller trolling och är mäkta populär som sportfisk när den väl dyker upp. Den är dessutom en mycket fin matfisk. 

Sportfiskarnas Storfiskregister har samlat data om Sveriges alla storfiskar sedan 1971. I dagsläget innehåller detta register över 37800 storfiskar av alla de slag finns i Sportfiskarnas Storfiskregister på: www.sportfiskarna.se

Pressbild på rekordfisken hittar ni här: Pressbilder

Mer information:
Nicka Hellenberg, Sportfiskarnas rekord- och storfiskregistrerare, nicka.hellenberg@sportfiskarna.se
Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 165 Nästa SistaSportfiskarna - Utveckla ditt fiske häng med på våra föreläsningar!

Sportfiskarna - Utveckla ditt fiske häng med på våra föreläsningar!

Mässor Tillsammans med Sportfiskarna i Jämtland-Härjedalen anordnar Studiefrämjandet Mitt två digitala föreläsningar för dig som är fiskeintresserad...

Inga kommentarer
Leker abborren i Malmö hamn?

Leker abborren i Malmö hamn?

Eko/ Miljö Den frågan har Sportfiskarna tillsammans med Marint Kunskapscenter i Malmö försökt få svar på genom att lägga ut julgranar i en av Malmös hamnar...

Inga kommentarer
Riktigt flott SuperSizegös för Marcus Olsson!

Riktigt flott SuperSizegös för Marcus Olsson!

Spinn Gösar är vackra! Den här flotta SuperSizegösen har kanske lite extra vackra proportioner och färg! Fångad på pelagiskt spinnfiske av Marcus Olsson från Falkenberg!

Inga kommentarer
Succé för havsöringsfiske för juniorer på Gotland!

Succé för havsöringsfiske för juniorer på Gotland!

Notiser Under påsklovet arrangerade Sportfiskarna i ett nära samarbete med Jaktia Visby, Vision Fly Fishing och Abu Garcia en havsöringsdag för barn och ungdomar på Gotland...

Inga kommentarer
Predator Fight avsnitt tre - Nu pratar vi gösfiske!!!

Predator Fight avsnitt tre - Nu pratar vi gösfiske!!!

Press/ reklam Inte missa avsnitt tre av Predator Fight! Tävlingen där Söder Sportfiske utmanar andra team i gädda, gös och abborre! Ett riktigt spännande avsnitt!!!

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.