+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Nu finns hopp om färre båtmotorstölder!
Nu finns hopp om färre båtmotorstölder!
Fotograf: Svedea

Nu finns hopp om färre båtmotorstölder!

Hela Båtsverige jublar över regeringens förslag att ge tullen utökade befogenheter att stoppa misstänkt stöldgods. – Äntligen, det är något vi kämpat för i många år. Nu gäller att tullen verkligen får de resurser som krävs för att nå effekt, menar Svedea.

I fredags 16 oktober publicerade Finansdepartementet ett efterlängtat pressmeddelande. Budskapet var att Tullverket ska ges utökade befogenheter att ingripa vid misstanke om brott. Förslaget har nu skickats på remiss och de nya reglerna föreslås gälla från 1 juli 2021.

– Det här är så efterlängtat. Vi har i många år hävdat att utförselkontroll är det mest kraftfulla sättet att komma tillrätta med båtmotorstölderna. Nu ser vi fram emot att lagen träder i kraft och att den därefter tillämpas effektivt, säger Göran Södergren produktchef för båtförsäkring på Svedea.

Tullens utökade befogenheter innebär bland annat att en tulltjänsteman ska kunna gripa misstänkta personer och beslagta gods. En tulltjänsteman ska även kunna använda sig av handfängsel samt kroppsvisitation för att fastställa en persons identitet.

– Lagändringen omfattar i princip de förändringar vi hoppats på. Magdalena Andersson har dessutom lovat att skjuta till pengar för att anställa fler tullare. Det behövs för att vi ska få samma möjligheter till utförselkontroll som våra nordiska grannar haft länge. Men det ser onekligen positivt ut, säger Göran Södergren. Svedea!Dela denna artikel...

   


Kommentarer

1 kommentarer...
Fredrik roddan Radsby skrev...
Jublar?
Bedrövligt att politiker och förd politik under decennier kunnat komma undan med att vara så frånvarande och bortkopplad från verkligheten.. Nä inget jubel här och nu ska vi inte glömma att de är ett förslag Säkert nån lättkränkt eller nåt annat hokus pokus som sätter stopp för de som är rätt och riktigt.. Men vi kan ju hoppas att sunt bondförnuft får råda.
Klockan 00:24, 22 Okt 2020

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 156 Nästa SistaSka du ismeta i vinter - tävla med dina vänner i Swedish Ice Pike Open!

Ska du ismeta i vinter - tävla med dina vänner i Swedish Ice Pike Open!

Tävling Nu öppnar anmälan till Swedish Ice Pike Open med start nästa vecka! En rikstäckande ismetetävling efter gädda, för lag och öppen för alla...

Inga kommentarer
Positiv trend för laxfisket i Vättern under hösten!

Positiv trend för laxfisket i Vättern under hösten!

Eko/ Miljö Efter en tid av sämre fiske ser det nu ut att lossna på Vättern, fina laxar fångas både från land och på trolling...

Inga kommentarer
Sportfiskarna i lyckad samverkan med Värmdö kommun!

Sportfiskarna i lyckad samverkan med Värmdö kommun!

Eko/ Miljö Sedan 2016 har Sportfiskarna samarbetat med Värmdö kommun för att erbjuda fiskeaktiviteter på lovtid för barn och unga i kommunen. Särskilt fokus har lagts på att nå målgrupper som ofta glöms bort i dessa sammanhang...

Inga kommentarer
Nya rön - flodkräftan blir allt mer resistent mot kräftpest!

Nya rön - flodkräftan blir allt mer resistent mot kräftpest!

Eko/ Miljö Forskare har under en längre tid anat att flodkräftan eller vissa bestånd av kräftan, sakta men säkert börja arbeta upp resistens mot kräftpesten!

Inga kommentarer
Skärjån restaureras - öringen ska tillbaka!

Skärjån restaureras - öringen ska tillbaka!

Eko/ Miljö I det värdefulla kustvattendraget Skärjån som rinner på gränsen mellan Gästrikland och Hälsingland har en ambitiös restaurering inletts nu i höst...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.