+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Succékampanj mot skräp i naturen fortsätter 2021!
Succékampanj mot skräp i naturen fortsätter 2021!
Fotograf: Håll Sverige Rent

Succékampanj mot skräp i naturen fortsätter 2021!

Håll Sverige Rent har under 2020 genomfört framgångsrika kampanjer mot nedskräpning i naturen i projektet Rena Fjäll. Till exempel minskade nedskräpningen med 80 procent vid STF Storulvåns fjällstation. Nu har Håll Sverige Rent fått 550 000 kronor från Naturkompaniet för att fortsätta arbeta för en skräpfri natur under nästa år.

Påsholk längs vandringsleden vid STF Storulvån. Foto: Hanna-Kajsa Fernström/Håll Sverige Rent

Nu är det klart. Håll Sverige Rent får 550 000 kronor för att fortsätta arbeta mot nedskräpningen i naturen 2021. Det är Naturkompaniet som varje år ger en procent av det totala beloppet som medlemmarna handlar för till natur- eller miljövårdsprojekt. Årets vinnare är Håll Sverige Rent, Skydda skogen, Sörmlandsleden och Västkuststiftelsen.

Under coronapandemin har många svenskar upptäckt den svenska naturen och valt att spendera mycket tid i naturen. ”Det är fantastiskt att fler människor är ute i naturen men det gör också att vi måste hjälpas åt för att behålla den fri från skräp” säger Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent.

Håll Sverige Rent kommer för pengarna fortsätta att arbeta riktat mot nedskräpningen i naturmiljö, fokus för nästa år är det mer stadsnära friluftslivet. Håll Sverige Rent kommer att dela ut återanvändbara skräpplockarpåsar, sätta upp påsholkar och skyltar samt bedriva kampanj i sociala medier. Målet med projektet ”Ren natur” är att ingen skräpar ner och att det skall vara självklart för besökarna att det man tar med sig ut tar man med sig hem.

”Vi är fantastiskt glada över att Naturkompaniet ger oss möjlighet att tillsammans fortsätta att jobba för en ren natur. Under året så har vi jobbat med fjällen där vi påvisat att våra insatser i Storulvån bidragit till en renare fjällvärld och under nästa år kommer vi att satsa på den mer stadsnära naturen” säger Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent.

Sommaren 2020 genomfördes kampanjer på flera håll i fjällen och vid STF Storulvåns fjällstation minskade nedskräpningen med 80 procent jämfört med 2018. Besökare fick skräppåsar, blev informerade om nedskräpningsproblemet och bjöds på gratis kaffe om de plockade skräp. Och det gav alltså resultat.

MER INFO om projektet Rena Fjäll

https://via.tt.se/pressmeddelande/gratis-kaffe-minskade-skrapet-pa-fjallet?publisherId=352820&releaseId=3282394

MER INFO om nedskräpning i naturen

https://hsr.se/skrap-i-naturen

Kontakter
 
 
Hanna-Kajsa Fernström
Områdesansvarig Ren Natur


Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 152 Nästa SistaMiljoner i stöd för storskaligt vattenbruk i Sotenäs!

Miljoner i stöd för storskaligt vattenbruk i Sotenäs!

Eko/ Miljö Fiskodling på hållbart och långsiktigt sätt skall bedrivas på land! Nu får planerad jätteanläggning ekonomiskt stöd för landbaserad odling i Sotenäs...

Inga kommentarer
Lägg mindre tid på att leta och mer tid på att fiska med Garmins nya GT56/36-givare!

Lägg mindre tid på att leta och mer tid på att fiska med Garmins nya GT56/36-givare!

Eko/ Miljö Nytt för ekolodsfantasterna! Med optimerad SideVü-prestanda och flera ekolodsfrekvenser kan dessa nya givare enkelt anpassas för att passa alla olika typer av fiske och vatten. Fiskare kan därmed röra sig över en ännu större yta än tidigare säger Garmin!

Inga kommentarer
Öka jaktmöjligheterna på säl och skarv!

Öka jaktmöjligheterna på säl och skarv!

Eko/ Miljö Nytt förslag gör det enklare för markägare och jakträttsinnehavare att skjuta skarv och säl, något som välkomnas av många...

Inga kommentarer
Mattias Furuskog bänder stort - SuperSizeabborre på liten jigg!

Mattias Furuskog bänder stort - SuperSizeabborre på liten jigg!

Spinn Mattias Furuskog konstaterar att även mindre beten ger stor abborre! En riktigt trög dag slutade med att rätt fisk till slut högg!

Inga kommentarer
Stora fiskutsättningar i Sportfiskarnas Göteborgsvatten inför höstlovet!

Stora fiskutsättningar i Sportfiskarnas Göteborgsvatten inför höstlovet!

Notiser Mycket höstlovsfisk! Sportfiskarna har nyligen satt ut regnbåge i totalt nio sjöar i Göteborgsregionen...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.