+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
 Nyköpingsån torrlagd vid underhåll av kraftverk - Sportfiskarna polisanmäler!
Död öring nedanför Fors vattenkraftverk 2020-09-23
Fotograf: Rickard Gustafsson

Nyköpingsån torrlagd vid underhåll av kraftverk - Sportfiskarna polisanmäler!

Nyköping Vattenkraft AB har i veckan sänkt vattennivån i Nyköpingsån så mycket att mängder av fisk och musslor dog. Torrläggningen riskerar att spoliera den kvarvarande fiskesäsongen i ån. Sportfiskarna har anmält händelsen till Länsstyrelsen i Södermanlands län som är tillsynsmyndighet och kommer även polisanmäla torrläggningen som miljöbrott.

Under veckan sänktes vattnet av i de nedre delarna av Nyköpingsån för underhåll av kraftverket vid Storhuskvarn. Avsänkningen var så kraftig och snabb att vattenmiljön bevisligen tog skada. Sportfiskarnas regionkontor i Nyköping som upplåter fisket i ån och nyligen fick dispens för en förlängd fiskesäsong efter havsöring fram till den 15 oktober är närmast uppgivna inför händelsen.

-Vi upplåter fisket för allmänheten och jobbar därigenom för att marknadsföra Nyköpingsåns unika naturvärden. Vi tar även ut många barn och unga på fiske i olika aktiviteter i ån. Vi har haft mängder av tillresta fiskare i år vilket är en bra affär för kommunens lokala näringsliv. Torrläggningen av ån förstör möjligheterna för vår verksamhet och visar med all tydlighet att vattenkraft i Nyköpingsån är helt fel vägval för kommunen, betonar en upprörd Nils Ljunggren, regionchef för Sportfiskarna Region Mitt.

Läs mer här -> Sportfiskarna


Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 152 Nästa SistaFiskevårdsprojekt gav rekordmånga laxar!

Fiskevårdsprojekt gav rekordmånga laxar!

Press/ reklam Roliga laxnyheter denna gång och för engångsskull . Antalet laxar som passerar fiskvägarna i Jockfall och Linafallet i Norrbotten har ökat rejält på senare tid...

Inga kommentarer
Miljoner i stöd för storskaligt vattenbruk i Sotenäs!

Miljoner i stöd för storskaligt vattenbruk i Sotenäs!

Eko/ Miljö Fiskodling på hållbart och långsiktigt sätt skall bedrivas på land! Nu får planerad jätteanläggning ekonomiskt stöd för landbaserad odling i Sotenäs...

Inga kommentarer
Lägg mindre tid på att leta och mer tid på att fiska med Garmins nya GT56/36-givare!

Lägg mindre tid på att leta och mer tid på att fiska med Garmins nya GT56/36-givare!

Eko/ Miljö Nytt för ekolodsfantasterna! Med optimerad SideVü-prestanda och flera ekolodsfrekvenser kan dessa nya givare enkelt anpassas för att passa alla olika typer av fiske och vatten. Fiskare kan därmed röra sig över en ännu större yta än tidigare säger Garmin!

Inga kommentarer
Öka jaktmöjligheterna på säl och skarv!

Öka jaktmöjligheterna på säl och skarv!

Eko/ Miljö Nytt förslag gör det enklare för markägare och jakträttsinnehavare att skjuta skarv och säl, något som välkomnas av många...

Inga kommentarer
Mattias Furuskog bänder stort - SuperSizeabborre på liten jigg!

Mattias Furuskog bänder stort - SuperSizeabborre på liten jigg!

Spinn Mattias Furuskog konstaterar att även mindre beten ger stor abborre! En riktigt trög dag slutade med att rätt fisk till slut högg!

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.