+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Omfattande fiskdöd i Råån efter utsläpp av dagvatten!
En bild som skär i hjärtat på varje sportfiskare och naturvän: hundratals havsöringar, varav de största var på 4-6 kilo, har dött helt i onödan.
Fotograf: Patrik Bjurenstål

Omfattande fiskdöd i Råån efter utsläpp av dagvatten!

I torsdags upptäcktes hundratals döda öringar i Rååns nedre delar efter att kraftiga regnskurar dragit in över Helsingborg. Fiskarna har troligen dött av syrebrist men det kan också röra sig om andra giftiga ämnen som läckt ut via dagvattnet ut i ån.

Det syrefria vattnet kom sannolikt från en eller flera kvävedammar som i sin tur fylls upp av regnvatten från ett av Helsingborgs största industriområden. Syrefritt vatten bildas när stora mängder organiskt material ska brytas ner vilket antagligen skett i någon av dammarna under sommaren. Exakt vad som läckt ut i ån får man svar på senare i veckan då provtagningarna analyserats.

-Åns flöde under sommaren är naturligt lågt så vid stora regnmängder kan en stor del av vattenflödet komma från just detta dagvattenrör, säger Martin Sommar på Rååns Fiskevårdsområde.

Läs mer här -> Sportfiskarna
Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 170 Nästa SistaNy SM-tävling i mete i Nyköping!

Ny SM-tävling i mete i Nyköping!

Tävling Lördag den 25-26 september planeras en helt ny SM-tävling att genomföras i samarbete med Torshälla SFK på piren i Nyköping, SM i mete med C&R...

2 kommentarer
Centerpartiet motarbetar vattenförvaltningen!

Centerpartiet motarbetar vattenförvaltningen!

Eko/ Miljö Nu anser Centerpartiet med flera stödpartier att det blir för dyrt för verksamhetsutövarna att betala notan för de skador de åsamkat våra vatten...

3 kommentarer
LIVEfiske med Tero Paakki idag 1700 - sänds på dubbla kanaler!

LIVEfiske med Tero Paakki idag 1700 - sänds på dubbla kanaler!

Livefiske Inte nog med att det är LIVEfiske idag med Tero Paakki! Vi premiärsänder även, förutom på Youtube, på nya livekanalen fishr.tv!

3 kommentarer
Årets första ranking i Swedish Perch League!!!

Årets första ranking i Swedish Perch League!!!

Tävling I helgen som gick tävlades det i Östa Perch Open 2021! Med det har vi nu årets första ranking i Swedish Perch League ute!

1 kommentar
 Rädda strömmingen innan det är för sent!

Rädda strömmingen innan det är för sent!

Eko/ Miljö Det är kris för kustens strömming. Det vittnar småskaliga yrkesfiskare, forskare, skärgårdsbor och vi sportfiskare samstämmigt om. Sportfiskarna gör nu allt för att uppmärksamma situationen...

1 kommentar

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.