+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Odlad norsk lax - odlas på land!
Odlad norsk lax - odlas på land!
Fotograf: Ethan Trewhitt CC https://www.flickr.com/photos/courtar

Odlad norsk lax - odlas på land!

Norska Coop köper nu norsk landodlad lax av företaget Fredristad Seafood. En något udda nyhet från laxodlingens förlovade land!

Coop och Coops kunder har länge efterfrågat ett alternativ till havsodlad lax, en produkt som man säger kommer att bli lite dyrare än den konventionellt havsodlade. Volymen odlad landlax kommer också att ta tid att få fram i större kvantiteter under lång tid men man är väldigt positiv till att nu kunna erbjuda ett alternativ. 

Man konstaterar diplomatiskt att den havsodlade laxen har "sina utmaningar" och hoppas att tex laxfiskare nu ska vara beredda att köpa detta alternativ. Ett alternativ som varken sprider sjukdomar eller laxlus eller förorenar vilda laxbestånd genetiskt.

Ps, sista meningen är FishEcos uppfattning av konsekvensen av att flytta laxodling från hav upp på land.

//FishEco
Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 147 Nästa SistaUnik sportfiskebåt stulen - håll koll!

Unik sportfiskebåt stulen - håll koll!

Notiser Unik båt stulen! Håll ögonen öppna efter denna Mako 19 CPX som nyligen stulits! En av få av denna modell och den enda med en vit Evinrude...

Inga kommentarer
Missa inte Tjejmetet i Göteborg 16 augusti 2020!

Missa inte Tjejmetet i Göteborg 16 augusti 2020!

Tävling Då var det snart dax för en riktig tradition! Tjejmete i Göteborg! Tjejmetet hålls vid Fiskekyrka den 16:e augusti...

Inga kommentarer
Allt om jakten på stora kräftabborrar!

Allt om jakten på stora kräftabborrar!

Notiser Nu och framöver är det pimetime för jakt på stora starka och riktigt vackra kräftabborrar, här hittar du både film och artiklar i ämnet!

Inga kommentarer
Fiskdöd vid Torsviken maj 2020 - analyssvaren har nu kommit!

Fiskdöd vid Torsviken maj 2020 - analyssvaren har nu kommit!

Eko/ Miljö Tidigare i sommar rapporterade Sportfiskarna om fiskdöd vid Torsviken i Göteborg och nu har provresultaten kommit...

Inga kommentarer
Drömfiske i Skärgården!

Drömfiske i Skärgården!

Magazinet Skärgården kring bland annat Stockholm kan erbjuda ett fantastiskt abborrfiske, om man har lite tur och lite tålamod...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.