+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Laxindustrin skakas när Covid 19 hittas på skärbrädor i Kina!
Odlad lax tros sprida Corona i Kina!
Fotograf: Ethan Trewhitt CC https://www.flickr.com/photos/courtar

Laxindustrin skakas när Covid 19 hittas på skärbrädor i Kina!

Ett flertal media har idag och igår rapporterat om nya Coronautbrott i Kina. Nu kommer uppgifter om att viruset kan ha kommit till Kina från Europa!

Smittkällan tros vara odlad lax, viruset har hittats på skärbrädor som använts för fisken. Det här kan få stora konsekvenser för bland annat den norska laxodlingsindustrin. Just nu kan ingen lax exporteras till Kina som är en jättemarknad för fisk.

I hela Kina tas nu lax spontant bort från butikshyllor och från restaurangmenyer av. I Peking har tullen stoppat importen av alla skaldjursprodukter och Shanghai har höjt karantänkraven för importerad lax, vilket kräver att all importerad lax testas för Covid 19. 

//FishEco
Dela denna artikel...

   


Kommentarer

1 kommentarer...
Anders Svensson skrev...
Hade inget med lax att göra
Det där med laxen var inget annat än totalt felaktigt vilket kinesiska myndigheter också erkänt. Laxen hade inget med smittan och smittspridningen att göra.
Klockan 09:29, 18 Juni 2020

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 145 Nästa SistaFrågor och svar om säl i svenska vatten!

Frågor och svar om säl i svenska vatten!

Blogg 2013 Vissa arter engagerar mer än andra. Tex säl och skarv! Här finns massor med info om just sälen för den som vill vara påläst kring problemen...

Inga kommentarer
Abborre på fluga med Daniel Bergman!

Abborre på fluga med Daniel Bergman!

Fluga När det gäller att fånga abborre på fluga så är det få personer som besitter den kompetens som Daniel Bergman gör. Han har det senaste åren verkligen utvecklat flugfisket efter abborre, utvecklar nya flugmönster och fått flera människor att inse att abborre är en fantastisk fisk att jaga med flugspö...

Inga kommentarer
Skatteverket godkänner sportfiske som friskvård!

Skatteverket godkänner sportfiske som friskvård!

Notiser Äntligen! Sunt förnuft får råda!Skatteverket godkänner sportfiske som friskvård!

6 kommentarer
Ståstorpsån restaureras!

Ståstorpsån restaureras!

Eko/ Miljö En av de så kallade Trelleborgsåarna, Ståstorpsån, ska restaureras på initiativ av markägarna i ett nystartat vattenvårdsprojekt. Planen är att hela vattendraget ska återställas genom...

Inga kommentarer
EU kräver åtgärder för att skydda tumlaren i Östersjön!

EU kräver åtgärder för att skydda tumlaren i Östersjön!

Eko/ Miljö Östersjöns enda valsort, tumlaren, får bristande skydd i Sverige anser EU-kommissionen, som kräver att Sverige vidtar omedelbara åtgärder...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.