+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Gattis Bosse Teuchler till nytt svenskt Färnarekord!
Gattis Bosse Teuchler till nytt svenskt Färnarekord!
Fotograf: Storfiskregistret

Gattis Bosse Teuchler till nytt svenskt Färnarekord!

Specimenräven och färnaspecialisten Bosse Teuchler är ett känt namn i många fiskekretsar. Speciellt när det gäller färnamete är hans namn och hans resultat genom åren något som nämns med största respekt. Och nu har han slagit till ordentligt – med ett nytt svenskt rekord.

Det var i början av maj som Bosse besökte Svartån med färnafiske i kikaren. Tanken var att lägga ett par dagar och själv försöka fånga någon storfärna, men framför allt att brorsonen Loke skulle få någon färna. Bosses bror Janne, också en välkänd storfiskare och pappa till Loke var också med. Och visst fick trion färnor, även om det stundtals var knepigt fiske.

Bosse berättar själv om fisket:

– Jag hade med mig både bröd, korv, räkor, kräftor och ost. Det var väldigt glest mellan nappen, Ett par napp första kvällen som resulterade i en fin hona på 2 710 g medan Janne och Loke bommade. På morgonen bytte jag ställe och fiskade grunt i strömmen med bröd – det resulterade i en färna på 2 820 g.
Jag fick inget mer den dagen, men Loke fick två kilosfärnor. Senare på kvällen vid 23 00 så fick jag en på 2 400 gram och en halvtimme senare kom hugget jag drömt om. Fisken rymdes knappt i håven. Det var en olekt hona, fullkomligt smällfet och grov över ryggen. Otroligt vacker utan en enda skavank.

– Färnan visade sig vara 61,5 centimeter lång, med en omkrets om 42 centimeter och en vikt på 3 605 gram, alltså 25 gram över gällande rekord. Dessutom var fisken Bosses 30:e färna över tre kilo – bara det är ju helt makalöst, berättar Nicka Hellenberg, Sportfiskarnas storfiskregistrerare.

Vågen som användes har testats av Sportfiskarna i ett laboratorium och Bosse Teuchlers färna är nu utsedd till nytt svenskt rekord. Stort grattis till en härlig fångst och till nytt svenskt rekord.

Läs mer om alla registrerade storfiskar och sportfiskerekord på: Storfiskregistret
Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 165 Nästa SistaÖver båda drömgränserna för Steve McVey!

Över båda drömgränserna för Steve McVey!

Spinn Betesbyggaren och redskapsutvecklaren Steve McVey slår till med en magnifik abborre! Hela 50 cm och 2430 gram tung...

Inga kommentarer
Pedagogisk fiskevård förbättrade för kustgäddan!

Pedagogisk fiskevård förbättrade för kustgäddan!

Eko/ Miljö Under en vecka i höstas trotsade skolklasserna på Öregrunds skola både regn och snålblåst för att röja vass vid Kavaröbro i Öregrund. Målet var att skapa en blå bård där gäddorna kan leka under våren...

Inga kommentarer
Webinarium om skarv visar på allvarlig situation!

Webinarium om skarv visar på allvarlig situation!

Eko/ Miljö 23 mars arrangerade Sportfiskarna ett digitalt skarvseminarium med särskilt fokus på skarvens predation av havsöring och lax i södra Bottenhavet. Exakt hur stor påverkan skarven har är oklart men lågt räknat försvinner årligen tusentals öring- och laxsmolt ner i skarvmagarna...

Inga kommentarer
Havsöringsfiske på Öland!

Havsöringsfiske på Öland!

Fluga Peter Svensson bloggen Gälgreppet återvänder till Öland för att jaga silver! Öland är stället för havsöring och den här gången fiskar han med guiden William Kernchen. William driver Sea Trout Adventures...

Inga kommentarer
Nya Gefan-produkter på digital fiskemässa!

Nya Gefan-produkter på digital fiskemässa!

Eko/ Miljö Idag Fredag 9 april öppnar de digitala portarna till SportfiskeSverige Online där Sportfiskarna bland annat säljer nya Gefan-produkter...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.