+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Miljömärkning av tonfisk hotad!
Miljömärkning av tonfisk hotad!
Fotograf: https://www.flickr.com/photos/htakashi

Miljömärkning av tonfisk hotad!

På grund av coronapandemin kan miljömärkningen av den kommersiellt och ekologiskt mycket betydelsefulla tonfisken vara i fara.

I en informationsvideo från ett miljöcertifierat tonfiskföretag har en observatör plockat ut fem stycken tonfiskar från fartygets nät. Han mäter dem och berättar hur han sedan uppskattar vikten på hela fångsten.

Så ska det egentligen gå till. Men för att minska risken för smittspridning, får observatörerna inte längre utföra sina stickprovskontroller. Och eftersom just de är ett krav för miljömärkningen, så skulle certifieringen nu kunna hänga löst.

– Det går ju inte att behålla en certifiering om man inte uppfyller sina villkor, det är omöjligt, säger Linnéa Engström på den internationella miljöcertifierings-organisationen MSC, Marine Stewardship Council.

Läs mer här -> Vetenskapspradion
Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 145 Nästa SistaNy laxstrategi kan bli dödsstöt för fisket i Forshaga

Ny laxstrategi kan bli dödsstöt för fisket i Forshaga

Eko/ Miljö et mycket populära och fångstgivande lax- och öringfisket i Forshaga kan snart att vara ett minne blott. Detta då länsstyrelserna i Värmland och Västra Götaland har tagit fram en ny strategi för utsättningar av lax- och öringsmolt i Vänern...

Inga kommentarer
Reportagefiske i Norrland!

Reportagefiske i Norrland!

Spinn FishEco på reportageresa i Norrland med Acwafishing! Urstarka gäddor och riiiiktigt stora fiskar som inte vill upp...

Inga kommentarer
Här är bananerna som ska skrämma bort tumlarna!

Här är bananerna som ska skrämma bort tumlarna!

Eko/ Miljö Östersjöns egen och enda lilla val, Tumlaren, måste skyddas! Nu testas nya sätt att undvika att dom går i garnen...

Inga kommentarer
Sportfisket och jakten bör ingå i Girjasutredning!

Sportfisket och jakten bör ingå i Girjasutredning!

Eko/ Miljö Det är självklart att fler aktörer än samer ska få ingå i den sk. Girjasutredningen! Det är många som är berörda och intresserade av jakt och fiske och övrigt friluftsliv och hur den sk. Girjasdomen påverkar framtiden...

Inga kommentarer
Fiska i stan - så gör du!

Fiska i stan - så gör du!

Notiser Fiska i stan från land? Här får du tips från mitti om hur du hittar fisken i Stockholm...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.