+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Ännu en svensk megamal fångad!
Ännu en svensk meagamal fångad - se filmen!
Fotograf: Privat

Ännu en svensk megamal fångad!

Malen är en smått magisk fisk i våra svenska vatten. Den har länge stagnerat och är generellt fridlyst för fiske men de senaste åren har det vänt.

Fiskevårdsåtgärder och i hög mån klimatförändringarna har gjort att malstammarna på flera platser ökat märkbart. Under både trolling och vertikalfiske efter andra arter händer det att dessa våra absolut största sötvattensfiskar hugger av misstag.

En sån upplevelse är naturligtvis fantastisk och en av dom som fått drilla en riktigt stor mal är Pontus Bengtsson. Det hela hände när ett tyskt kamerateam fanns på plats i båten för att filma vertikalfiske efter gös med Pontus, han är en grym vertikalfiskare med många stora SuperSizegösar i sitt CV!

Fisken återutsattes självklart. Någon gång i framtiden får vi hoppas att ett riktat sportfiske efter svenska malar återigen är en självklarhet! 

//FishEco
Dela denna artikel...

   


Kommentarer

3 kommentarer...
Scanner skrev...
Återutsättning
Solklart att han riktat fisket mot Mal, vem har med den utrustning för att väga och mäta en gös. Just att han riktat fisket mot Mal kan bli svårt att bevisa för en tingsrätt men att han bryter mot regler för återutsättning är solklart. Återutsättningsskyldighet 4 §1 Fisk av viss art som 1. fångas när förbud mot fiske efter arten råder, 2. fångas med redskap eller metod som inte är tillåten för arten, eller 3. inte uppfyller föreskrivna bestämmelser om storleken på fisk skall genast släppas ut i vattnet vare sig den är levande eller död. Att då ta upp fisken i båten och åka in till land och dra fram utrustningen för att väga mäta och fota en fridlyst art strider mot fiskelagen.
Klockan 08:04, 11 Maj 2020

Sportfiskarn skrev...
Riktat malfiske
Håller helt och hållet med. En erfaren vertikalfiskare med tillgång till den elektroniken ser garanterat att det är en mal. Att släppa på den fisken är att medvetet fiska på mal.
Klockan 19:23, 28 April 2020

Gurra Masken skrev...
Vilken circus
Fin ”bifångst”, inte alla som är så dumma i huvudet att dom lägger ut filmer när dom tjuvfiskar mal. Vem fan ser inte att det är en mal på lodet? Tur att dom av en händelse hade en pressening med i alla fall. Nästa gång kan dom ju i alla fall använda utrustning lämpad för fisken.
Klockan 17:59, 24 April 2020

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 141 Nästa SistaGotländsk öring sätts ut i Trödjeån!

Gotländsk öring sätts ut i Trödjeån!

Eko/ Miljö Den Gotländska öringen är smart, har koll på om bäckarna torkar ut och lämnar då sina vatten. 20 000 avkommor från dessa har satts ut i vattenkänsliga Trödjeån som mynnar norr om Gävle...

Inga kommentarer
Extremvädret 2018 gav rekordlåg måluppfyllelse i kalkningen!

Extremvädret 2018 gav rekordlåg måluppfyllelse i kalkningen!

Eko/ Miljö Havs och vattenmyndigheten har nyligen publicerat sammanställningen av nyckeltalen för kalkningen under 2018 vilket bland annat visar på ovanligt låg måluppfyllelse...

Inga kommentarer
Miljarder liter kloakvatten ut i Öresund!

Miljarder liter kloakvatten ut i Öresund!

Eko/ Miljö Nu avslöjas att vansinniga mängder avloppsvatten från Köpenhamn har runnit rätt ut i Öresund, det stannar inte där...

Inga kommentarer
ABU-lägren i Forshaga tvingas ställa in!

ABU-lägren i Forshaga tvingas ställa in!

Notiser Lägerarrangörerna har tyvärr fått fatta det tråkiga beslutet att ställa in årets två fiskeläger i Forshaga. Skälet är nuvarande restriktioner för resande mm under pandemin...

Inga kommentarer
Viktigt sjögräs planteras ut i mängder!

Viktigt sjögräs planteras ut i mängder!

Eko/ Miljö Nu ska stora mängder av det viktiga ålgräset planteras ut på havsbotten i Kosterhavets nationalpark. Många ålgräsängar har försvunnit i Bohuslän, vilket ställt till med problem i havet...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.