+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Eva och Andreas är Sportfiskarnas nya medarbetare i Jämtland!
Eva och Andreas är Sportfiskarnas nya medarbetare i Jämtland!
Fotograf: Åsa Karlberg

Eva och Andreas är Sportfiskarnas nya medarbetare i Jämtland!

Sportfiskarna berättade i höstas att man kommer att öppna ett kontor i Jämtland och påbörjade rekryteringen av personal. Nu är det klart att Eva Nordin Svedlund och Andreas Karlberg fått de två eftertraktade tjänsterna.

eva-nordin-svedlund-...
Foto: Mikael Svedlund / Eva Nordin Svedlund är utbildad grundskollärare med ett stort intresse för fiske och friluftsliv.

En av tjänsterna är inriktad på ungdomsverksamhet för att öka intresset för fiske och vattenmiljö bland barn och ungdomar genom verksamhet i skolor och på fritiden. Den tjänsten kommer att innehas av Eva Nordin Svedlund. Eva är utbildad grundskollärare med ett stort intresse för fiske och friluftsliv. I sitt yrkesverksamma liv har hon lång erfarenhet av att undervisa i förskola och grundskola.

-Jag brinner för att jobba med barn och ungdomar och ser fram emot att nu kunna kombinera detta med mitt fiskeintresse. Bland annat kommer jag att dra igång lokal verksamhet inom projektet Skolbäcken. Detta välfungerande och kostnadsfria frilufts- och lärandekoncept kommer att vara attraktivt för kommunerna, kommenterar Eva.

Den andra tjänsten är inriktad på fiskevård och förvaltning av fiskevatten. Andreas Karlberg är biolog med inriktning på limnologi och har en bred kompetens inom området akvatiska miljöer. På meritlistan finns bland annat arbete som kommunekolog i Örnsköldsvik, 15 år som biolog på Länsstyrelsen i Västernorrlands län och de senaste åren miljökonsult på företaget Ecogain.
- Efter flytten tillbaka till Jämtland häromåret ser jag fram emot att återuppta fisket och få vistas mer i fjällen. Då jag brinner för arbete med vattenmiljöåtgärder, passade denna tjänst mig väldigt bra. Jag kommer inledningsvis att medverka i olika projekt som pågår i länet, men på sikt även starta upp nya fiskevårdsprojekt, säger Andreas.

Joel Norlin som är regionchef för Sportfiskarna är mycket nöjd med rekryteringarna.

- Det har varit stort intresse för tjänsterna. I Eva och Andreas får vi två erfarna medarbetare som kommer att ge bra förutsättningar för vår verksamhet.  Vi ser verkligen fram mot att engagera oss än mer i utvecklingen av sportfisket och fiskevården i Jämtland, säger Joel Norlin.

Placeringen av det nya kontoret är ännu inte helt klar.

- Vi räknar med att det blir klart inom kort. Eva och Andreas påbörjar sina anställningar i mars, säger Joel Norlin.

Ytterligare information: Joel Norlin, regionchef, 070-335 27 00, joel.norlin@sportfiskarna.seDela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 136 Nästa SistaLiten fisk kan visa hur åldrandet bromsas!

Liten fisk kan visa hur åldrandet bromsas!

Eko/ Miljö En liten fisks förmåga att pausa sin egen utveckling har länge fascinerat forskare. En ny förståelse för hur detta går till kan ge nya svar på hur mänskligt åldrande kan fördröjas...

Inga kommentarer
Mendim Kerim tar drömabborre i Malmö kanal!

Mendim Kerim tar drömabborre i Malmö kanal!

Spinn Malmö kanal är verkligen ett vatten som släpper ifrån sig riktigt flotta abborrar. En som nyligen lyckats rejält är Mendim Kerim!

Inga kommentarer
Odla ditt korallrev...

Odla ditt korallrev...

Eko/ Miljö Allt fler vill bli korall-trädgårdsmästare och hjälpa till att rädda världens hotade korallrev. På många platser arbetar forskare och turistnäring tillsammans för att återplantera skadade koraller...

Inga kommentarer
Succéfiske i Malmö kanal under sportlovet!

Succéfiske i Malmö kanal under sportlovet!

Notiser Under Sportfiskarnas sportlovfiske förra veckan deltog över 100 barn på tre orter i regionen. I Malmö testade runt 50 barn på att fiska och tillsammans lyckades de fånga över 200 abborrar!

Inga kommentarer
Hatet mot Girjas efter jakt- och fiskedomen når nya nivåer...

Hatet mot Girjas efter jakt- och fiskedomen når nya nivåer...

Notiser Flera av Girjas samebys renar har hittats ihjälskjutna i vad som verkar vara en reaktion på domen i högsta domstolen där samebyn får rätten till jakt och fiske på sina områden...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.