+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Kameraövervakning av svenskt yrkesfiske rycker allt närmare!
HaV lämnar förslag på försök med kamerabevakning på fiskefartyg!
Fotograf: Pixabay CCO

Kameraövervakning av svenskt yrkesfiske rycker allt närmare!

Kameraövervakning av svenska fartyg inom yrkesfisket rycker allt närmare. I dagarna har HaV lämnat ett förslag till regeringen hur detta ska kunna ske och vad det kommer att kosta.

Bakgrunden är ett önskemål från myndigheterna att kunna kontrollera att den sk landningsskyldigheten efterlevs, att oönskad fisk inte slängs tillbaka efter fångst av fartygen. Övervakningen kommer att kosta ca 8 mkr som ett första försök, vem som ska stå för denna kostnad är inte angivet men det är rimligt att anta att det beskostas via skattemedel.

Kameraövervakning är självklart också ett utmärkt verktyg för att kontrollera andra överträdelser från det allt mer ifrågasatta yrkesfisket där skandalerna avlöser varandra år ut och år in i samma takt som fiskbestånden utarmas. Frågan är om kameraövervakning verkligen är tillräckligt för att hantera en bransch som denna...

//FishEco
Dela denna artikel...

   


Kommentarer

3 kommentarer...
Anders skrev...
Sluta fuska istället?
Man har sett massa fusk från det storskaliga pelagiska fisket på bla sill/strömming. Man säger att man fiskar pelagiskt men finns mass0r av bevis att det b0ttentråIas, det fiskas åI tr0ts förbud, men J0sef verkar bara se utifrån sin smaIa syn med skyggIappar, öppna ögnen J0sef aIIt kretsar inte runt din smaIa värIdsbiId!
Klockan 17:10, 11 Jan 2020

josef skrev...
Kanske
är det bättre att kameraövervaka politiker, vetenskapsmän och tjänstemän, för arbeta kan de inte göra. Vi har världens största skattetryck och de pengarna går till totalt meningslösa projekt. I dagsläget har Svenska fiskare fiskat upp kring 18 ton torsk i kattegatt. I stort sätt inget alls. Vi har 10 000 tumlare, 20 000 sälar och kanske 40 000 skarvar som huserar i Kattegatt. Predatorerna äter mer på en dag än vad yrkesfisket fiskar upp på hela året. Och idioterna tror att de kommer lösa något med att sätta en kamera i fiskebåtar. Jösses.
Klockan 15:08, 07 Jan 2020

Anders Svensson skrev...
Det handlar om ett försök med frivilligt deltagande
Det finns inget förslag om kameraövervakning. Det handla rom att ett försök ska genomföras. Deltagandet i försöket är frivillig. http://fiske.zaramis.se/2019/12/28/kameraovervakning-ar-att-borja-i-fel-ande/
Klockan 11:48, 07 Jan 2020

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 136 Nästa SistaLiten fisk kan visa hur åldrandet bromsas!

Liten fisk kan visa hur åldrandet bromsas!

Eko/ Miljö En liten fisks förmåga att pausa sin egen utveckling har länge fascinerat forskare. En ny förståelse för hur detta går till kan ge nya svar på hur mänskligt åldrande kan fördröjas...

Inga kommentarer
Mendim Kerim tar drömabborre i Malmö kanal!

Mendim Kerim tar drömabborre i Malmö kanal!

Spinn Malmö kanal är verkligen ett vatten som släpper ifrån sig riktigt flotta abborrar. En som nyligen lyckats rejält är Mendim Kerim!

Inga kommentarer
Odla ditt korallrev...

Odla ditt korallrev...

Eko/ Miljö Allt fler vill bli korall-trädgårdsmästare och hjälpa till att rädda världens hotade korallrev. På många platser arbetar forskare och turistnäring tillsammans för att återplantera skadade koraller...

Inga kommentarer
Succéfiske i Malmö kanal under sportlovet!

Succéfiske i Malmö kanal under sportlovet!

Notiser Under Sportfiskarnas sportlovfiske förra veckan deltog över 100 barn på tre orter i regionen. I Malmö testade runt 50 barn på att fiska och tillsammans lyckades de fånga över 200 abborrar!

Inga kommentarer
Hatet mot Girjas efter jakt- och fiskedomen når nya nivåer...

Hatet mot Girjas efter jakt- och fiskedomen når nya nivåer...

Notiser Flera av Girjas samebys renar har hittats ihjälskjutna i vad som verkar vara en reaktion på domen i högsta domstolen där samebyn får rätten till jakt och fiske på sina områden...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.