+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Älvräddarna i samarbete med Bait Bash, Karlstad!
Älvräddarna i samarbete med Bait Bash, Karlstad
Fotograf: Privat

Älvräddarna i samarbete med Bait Bash, Karlstad!

Vi vill göra skillnad, säger Pontus Wallin från eventet Bait Bash i Karlstad. Samarbetet ger oss möjlighet att erbjuda våra besökare ett års medlemskap i Älvräddarna, en av de miljöorganisationer som aktivt jobbar med att göra skillnad, på riktigt.

Eventet Bait Bash har sedan flera år tillbaka arrangerats i Karlstad. Under åren har eventet haft lite olika namn, men grundidén har hela tiden varit att lyfta fram den lite nördigare sidan av fisket. Själva vill de beskriva Bait Bashen som en hyllning till hantverket, betesbyggeri, beten, flugor, flugbindning, prylarna, lite båtar och allt däremellan, föredrag och fiskesnack.

-Under åren som vi genomfört eventet har vi på olika sätt försökt att involvera miljöperspektivet. Tack vare samarbetet med Älvräddarna kan vi nu äntligen göra det på ett ordnat sätt, säger Pontus Wallin.

Besökarna kommer att erbjudas ett års medlemskap till Älvräddarna via entré
avgiften till Bait Bash. Utöver det kommer Älvräddarna ansvara för aktiviteterna från scenen, som kommer att få lite nytt format.

-Vi blev mycket glada när vi fick frågan om ett samarbete, säger Christer Borg, generalsekreterare Älvräddarna. Vi kommer att jobba hårt för att besökarna ska få med sig ännu lite mer från sitt besök på Bait Bash.

Älvräddarna är en miljöorganisationen som sedan bildandet 1974 på olika sätt jobbat för fria vattendrag. Förutom att delta vid domstolsförhandlingar, företräda miljön vid olika beredningar och liknande så arbetar organisationen med att informera om läget vad gäller vandringshinder och dess konsekvenser.

-En viktig del av samarbetet med Bait Bash handlar om att få med miljöperspektivet på ett naturligt sätt, fortsätter Christer. Att värna miljön i allmänhet och den biologiska mångfalden i synnerhet, behöver ju finnas naturligt med oss hela tiden.

Ett mer detaljerat scenprogram med föredragen på Bait Bashen är tänkt att släppas inom kort. Besökarna kommer dock att känna igen sig i mycket, föredragen kommer ha samma populära upplägg som förut men det blir också lite nya grepp att se fram emot.

Lite skönt är det också att få ge våra besökare möjligheten att gå med i Älvräddarna, säger Pontus. Går jag till mig själv så behöver jag just sånt för att vissa saker ska ske. Nu får vi chansen att ge en liten knuff som förhoppningsvis får alla besökare att ta tag i sitt stöd till Älvräddarna.

Kontakt och information om samarbetet med Bait Bash:
Esa Fahlen
esa.fahlen@alvraddarna.se
+46 70 250 23 36

Älvräddarnas framgångar brukar tillskrivas den respekt organisationen vunnit i alla läger för kunnighet och saklighet. Det är de ovedersägliga och tunga sakargument, oförtröttligt framförda, det är folkopinionerna, främst i älvdalarna men också i övriga landet, som tvingat fram de politiska
Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 134 Nästa SistaSuperSizeabborre över båda drömgränserna för Niklas Pettersson!

SuperSizeabborre över båda drömgränserna för Niklas Pettersson!

Spinn Vilken drömfisk! En långsamt fiskad shadjigg i ett spinnstopp under det första morgonljuset triggade den här abborren över båda drömgränserna...

Inga kommentarer
Att vistas i naturmiljö väcker intresse för biologisk mångfald!

Att vistas i naturmiljö väcker intresse för biologisk mångfald!

Eko/ Miljö Barn och unga vistas allt mindre i naturmiljöer. Det riskerar att leda till en minskad förståelse för natur och miljö...

Inga kommentarer
Stölderna av båtmotorer minskar i landet men ökar i Stockholm!

Stölderna av båtmotorer minskar i landet men ökar i Stockholm!

Press/ reklam Under 2019 har det polisanmälts 2270 stulna båtmotorer i landet vilket är en minskning med 9,5 procent jämfört med 2018. Däremot har stölderna av motorer ökat i polisregion Stockholm med 14 procent. Det visar den senaste årsstatistiken från Brottsförebyggande rådet...

Inga kommentarer
Nya krav ska låta fisk vandra längre - Största som hänt på hundra år!

Nya krav ska låta fisk vandra längre - Största som hänt på hundra år!

Eko/ Miljö Sportfiskarna hoppas på att fisk i till exempel Nyköpingsån ska kunna vandra så långt som till Örebro och Östergötland...

Inga kommentarer
ELEVATION - green and eco-friendly graphite fly rods!

ELEVATION - green and eco-friendly graphite fly rods!

Press/ reklam Nytt spännande spökoncept från Guideline. Stor möda och tänk har legat på att konstruera spön som i material och byggande påverkar miljö och vatten minimalt!

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.