+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Älvräddarna i samarbete med Bait Bash, Karlstad!
Älvräddarna i samarbete med Bait Bash, Karlstad
Fotograf: Privat

Älvräddarna i samarbete med Bait Bash, Karlstad!

Vi vill göra skillnad, säger Pontus Wallin från eventet Bait Bash i Karlstad. Samarbetet ger oss möjlighet att erbjuda våra besökare ett års medlemskap i Älvräddarna, en av de miljöorganisationer som aktivt jobbar med att göra skillnad, på riktigt.

Eventet Bait Bash har sedan flera år tillbaka arrangerats i Karlstad. Under åren har eventet haft lite olika namn, men grundidén har hela tiden varit att lyfta fram den lite nördigare sidan av fisket. Själva vill de beskriva Bait Bashen som en hyllning till hantverket, betesbyggeri, beten, flugor, flugbindning, prylarna, lite båtar och allt däremellan, föredrag och fiskesnack.

-Under åren som vi genomfört eventet har vi på olika sätt försökt att involvera miljöperspektivet. Tack vare samarbetet med Älvräddarna kan vi nu äntligen göra det på ett ordnat sätt, säger Pontus Wallin.

Besökarna kommer att erbjudas ett års medlemskap till Älvräddarna via entré
avgiften till Bait Bash. Utöver det kommer Älvräddarna ansvara för aktiviteterna från scenen, som kommer att få lite nytt format.

-Vi blev mycket glada när vi fick frågan om ett samarbete, säger Christer Borg, generalsekreterare Älvräddarna. Vi kommer att jobba hårt för att besökarna ska få med sig ännu lite mer från sitt besök på Bait Bash.

Älvräddarna är en miljöorganisationen som sedan bildandet 1974 på olika sätt jobbat för fria vattendrag. Förutom att delta vid domstolsförhandlingar, företräda miljön vid olika beredningar och liknande så arbetar organisationen med att informera om läget vad gäller vandringshinder och dess konsekvenser.

-En viktig del av samarbetet med Bait Bash handlar om att få med miljöperspektivet på ett naturligt sätt, fortsätter Christer. Att värna miljön i allmänhet och den biologiska mångfalden i synnerhet, behöver ju finnas naturligt med oss hela tiden.

Ett mer detaljerat scenprogram med föredragen på Bait Bashen är tänkt att släppas inom kort. Besökarna kommer dock att känna igen sig i mycket, föredragen kommer ha samma populära upplägg som förut men det blir också lite nya grepp att se fram emot.

Lite skönt är det också att få ge våra besökare möjligheten att gå med i Älvräddarna, säger Pontus. Går jag till mig själv så behöver jag just sånt för att vissa saker ska ske. Nu får vi chansen att ge en liten knuff som förhoppningsvis får alla besökare att ta tag i sitt stöd till Älvräddarna.

Kontakt och information om samarbetet med Bait Bash:
Esa Fahlen
esa.fahlen@alvraddarna.se
+46 70 250 23 36

Älvräddarnas framgångar brukar tillskrivas den respekt organisationen vunnit i alla läger för kunnighet och saklighet. Det är de ovedersägliga och tunga sakargument, oförtröttligt framförda, det är folkopinionerna, främst i älvdalarna men också i övriga landet, som tvingat fram de politiska
Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 147 Nästa SistaJohan Arnlöfs tredje SuperSize denna sommar!

Johan Arnlöfs tredje SuperSize denna sommar!

Tävling Fiskegudarna ler mot vissa! Det här är Johan Arnlöfs tredje SuperSizeabborre denna sommar och den fjärde totalt...

Inga kommentarer
Nu blir det fria vandringsvägar i Gisslarboån!

Nu blir det fria vandringsvägar i Gisslarboån!

Eko/ Miljö Just nu genomförs omfattande fiskevårdsåtgärder i Gisslarboån, ett biflöde till Hedströmmen i Västmanland. Ett långsiktigt mål är att återintroducera öring i ån...

Inga kommentarer
Testat - Abborrspö Draugen Elite 7-25 gram!

Testat - Abborrspö Draugen Elite 7-25 gram!

Magazinet Det är alltid roligt att kunna presentera tester på svenska spön och produkter! Här kommer ett av de senaste, abborrspöet Draguen Elite....

Inga kommentarer
Unik sportfiskebåt stulen - håll koll!

Unik sportfiskebåt stulen - håll koll!

Notiser Unik båt stulen! Håll ögonen öppna efter denna Mako 19 CPX som nyligen stulits! En av få av denna modell och den enda med en vit Evinrude...

Inga kommentarer
Missa inte Tjejmetet i Göteborg 16 augusti 2020!

Missa inte Tjejmetet i Göteborg 16 augusti 2020!

Tävling Då var det snart dax för en riktig tradition! Tjejmete i Göteborg! Tjejmetet hålls vid Fiskekyrka den 16:e augusti...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.