+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Rapportera vandringshinder och dammar!
Rapportera vandringshinder och dammar, för fiskens bästa...
Fotograf: Norty

Rapportera vandringshinder och dammar!

Länsstyrelsen uppmanar alla att rapportera in illa skötta och eller olagliga dammar och vandringshinder... Oftare än vad man kan tro saknas tillstånd för dammar och vad kan vara roligare än att riva en sådan för fiskens bästa!

Läs mer här -> Länsstyrelsen 

Dela denna artikel...

   


Kommentarer

2 kommentarer...
Jan O skrev...
tjena Björn
Vadan detta Björn, vaknat på fel sida? Har du gett upp i kampen mot kraftmarodörerna och dammterroristerna ;) Nåväl, visst finns det exempel på flathet från myndigheterna men om vi överöser dem med rapporter kanske dom måste agera?
Klockan 15:48, 24 Okt 2011

Björn Blomqvist skrev...
Rapportera...
Tillåt mig gapskratta – rapportera vandringshinder, jo jag tackar. Kan nämna ett ynka exempel och det är från Hornborgaåns övre del, nedströms samhället Valtorp i Skaraborgs region. Där finns ett minkraftverk som trots från fiskebevakning många gånger för myndigheterna påpekat olagligt stopp finns för lekvandrande öring till liten bäck inte har gjort ett dyft för att rätta till nämnda missförhållande. Kan berätta att jag sedan mitten av 1960-talet via torrfluga narrat massor av stor öring i nämnda å med en 3,6-kilos öring i topp, känn på den! Nu för tiden kan man vara glad om man fångar en fingerlång prickfisk i Hornborgaån. Heja satsningen på ”gröna” minikraftverk = döden för öringbestånden.
Klockan 15:42, 24 Okt 2011

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 165 Nästa SistaKung Tommy Blomander med ny plussare!

Kung Tommy Blomander med ny plussare!

Vertikalfiske Vår egen kung av gösfisket, Tommy Blomander, har lagt ännu en "plussare" till sin redan grymma svit SuperSizegösar!

Inga kommentarer
Förstudie om att restaurera utdikad sjö!

Förstudie om att restaurera utdikad sjö!

Eko/ Miljö Sportfiskarna region syd har nyligen beviljats LOVA-medel från Länsstyrelsen Kronoberg för att undersöka förutsättningarna att återskapa en utdikad grund sjö i Helgeås avrinningsområde...

Inga kommentarer
Över båda drömgränserna för Steve McVey!

Över båda drömgränserna för Steve McVey!

Spinn Betesbyggaren och redskapsutvecklaren Steve McVey slår till med en magnifik abborre! Hela 50 cm och 2430 gram tung...

Inga kommentarer
Pedagogisk fiskevård förbättrade för kustgäddan!

Pedagogisk fiskevård förbättrade för kustgäddan!

Eko/ Miljö Under en vecka i höstas trotsade skolklasserna på Öregrunds skola både regn och snålblåst för att röja vass vid Kavaröbro i Öregrund. Målet var att skapa en blå bård där gäddorna kan leka under våren...

Inga kommentarer
Webinarium om skarv visar på allvarlig situation!

Webinarium om skarv visar på allvarlig situation!

Eko/ Miljö 23 mars arrangerade Sportfiskarna ett digitalt skarvseminarium med särskilt fokus på skarvens predation av havsöring och lax i södra Bottenhavet. Exakt hur stor påverkan skarven har är oklart men lågt räknat försvinner årligen tusentals öring- och laxsmolt ner i skarvmagarna...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.