+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Gunki Perch Tournament 2019 avgjord!
Gunki Perch Tournament 2019 avgjord!
Fotograf: Privat

Gunki Perch Tournament 2019 avgjord!

I helgen så avgjordes den sista av 4st deltävlingar i Gunki Perch Tournament 2019 – Swedish edition. Sista deltävlingen arrangerades i Norasjön med Sporting från Örebro som värdbutik.

Till start kom det 26st 
deltagande lag som var beredda att slåss om pallplatserna. Vädret var
inte de mest optimala vid starten av tävlingen då det regnade 
och blåste kraftigt, men samtliga deltagare var taggade till tusen om chansen att tävla och slåss om titeln som Sveriges bästa abborrteam. Frågan var om Team Högvarv/Böjda Spön skulle kunna försvara förra årets titel i Gunki Perch Tournament 2019 – Swedish edition.

Trots en trög start med inrapporteringar så började lagen innan lunch att fylla sina papper med godkända fiskar. Halvvägs in i tävlingen var det Swedish Perch Mafia som ledde med en totallängd på 172cm, de hade med några centimeters försprång ner till Team Predator och G2 Fishing/Stockholmsfiske på en andra respektive tredje plats.

Deltävlingens största fiskar var två fina abborrar på 46cm, lagen som lyckades fånga dessa var Swedish Perch Mafia och sedan för tredje raka tävlingen i rad av G2 Fishing/Stockholmsfiske.

Efter en rafflande avslutning där pallplatserna skiftades flera gånger under tävlingen sista två timmar så skulle Team One More Bait ta hem segern med fina 201cm. Lagen på andra och tredje plats hade samma registrerade slutresultat på 191cm men G2 Fishing/Stockholmsfiske hade en längre registrerad abborre vilket gav dem andra platsen före Team Högvarv/Böjda
spön.

Sluttabell för deltävlingen:
1) Team One More Bait – 201cm
2) G2 Fishing/Stockholmsfiske – 191cm*
3) Team Högvarv/Böjda Spön – 191cm*
4) Swedish Perch Mafia – 186cm*
5) Surböle – 186cm*

*Längre registrerad längsta fisk.

Detta var den fjärde och sista deltävlingen i årets upplaga av Gunki Perch Tournament 2019 – Swedish edition, så skulle allt avgöras om vilket team som skulle koras till Sveriges bästa abborrteam.

Över hela touren så har det varit 69st unika deltagande lag, där vissa enbart har ställt upp på sin ”lokala” deltävling och till de andra lagen som har varit med under alla av tourens deltävlingar, där många nya ansikten och bekantskaper har skapats.

Att det skulle bli jämt i touren kunde man nästan på förhand ana, då detvar hela 12 st lag som var med i samtliga deltävlingar. Detta var en fyrdubbel ökning i jämförelse med förra årets tour.

Det skulle visa sig att årets segrare i Gunki Perch Tournament 2019 – Swedish edition skulle vara bekanta ansikten. Team Högvarv/Böjda Spön lyckades försvara förra årets seger. Deltagarna i laget är Niklas Pettersson, Robert Klarström och Jens Byholm. De skulle med
ett sitt stabila fiske igenom samtliga deltävlingar lyckas knipa första platsen på 45 poäng, andra platsen knep Swedish Perch Mafia som hamnade på 43 poäng och G2 Fishing/Stockholmsfiske på tredje plats med 35poäng.

Sluttabell topp 5:

1) Team Högvarv/Böjda spön – 45poäng
2) Swedish Perch Mafia – 43poäng
3) G2 Fishing/Stockholmsfiske – 35poäng
4) Team Predator – 33poäng
5) Surböle – 29poäng

Grymt kämpat och stort grattis till er alla!

Vi som arrangörer vill tacka alla värdbutiker som har varit med och ställt upp: Böjda Spön, Sportfiskeboden, Upplev och Sporting.

Ett stort tack till alla deltagande lag och deltagare som har varit med och kämpat och slitit, utan er hade detta inte varit möjligt att genomföra en både rolig och fantastisk tour.

För att se samtliga resultat för respektive deltävling och för sluttabellen
så kan ni gå in på www.gunkiperchtournament.com.

// Viktor, Sebastian och Johnny

Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 141 Nästa Sista​Fiske av ål i havet stoppas under tre månader!

​Fiske av ål i havet stoppas under tre månader!

Eko/ Miljö Det blir förbjudet att fiska efter ål i svenska kustområden under samma period som de två senaste åren, 1 november till och med 31 januari...

Inga kommentarer
Inbjudan till SM i Flugfiske 2020!

Inbjudan till SM i Flugfiske 2020!

Fluga Dax att anmäla sig till SM i flugfiske! Tävlingen kommer att avgöras genom deltävlingar i både stilla och strömmande vatten...

Inga kommentarer
Gotländsk öring sätts ut i Trödjeån!

Gotländsk öring sätts ut i Trödjeån!

Eko/ Miljö Den Gotländska öringen är smart, har koll på om bäckarna torkar ut och lämnar då sina vatten. 20 000 avkommor från dessa har satts ut i vattenkänsliga Trödjeån som mynnar norr om Gävle...

Inga kommentarer
Extremvädret 2018 gav rekordlåg måluppfyllelse i kalkningen!

Extremvädret 2018 gav rekordlåg måluppfyllelse i kalkningen!

Eko/ Miljö Havs och vattenmyndigheten har nyligen publicerat sammanställningen av nyckeltalen för kalkningen under 2018 vilket bland annat visar på ovanligt låg måluppfyllelse...

Inga kommentarer
Miljarder liter kloakvatten ut i Öresund!

Miljarder liter kloakvatten ut i Öresund!

Eko/ Miljö Nu avslöjas att vansinniga mängder avloppsvatten från Köpenhamn har runnit rätt ut i Öresund, det stannar inte där...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.