+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Över båda drömgränserna - Årets längsta abborre för Oskar Wilnersson!
2210 gram och 54 cm, årets längsta SuperSizeabborre!
Fotograf: Privat

Över båda drömgränserna - Årets längsta abborre för Oskar Wilnersson!

Över båda drömgränserna - Årets längsta abborre för Oskar Wilnersson!
2120 gram och 53 cm för Eric Thunberg!!!
Foto: Privat

Oskar Wilnersson tillsammans med Eric och Richard Thunberg, Team Mojoboats, har haft ett drömfiske för en kort tid sedan. Ett fiske under två dagar som man oftast bara hör talas om från vatten i Holland eller Spanien…

Den första fiskedagen började med fiskletning via sidescan och killarna hittade bara några enstaka individer, lite avslaget för att vara Kalmar med några över kilot men ingen av de riktigt stora som Kalmarsund är känt för.

Herrarna gick ut på djupare vatten och medelvikten ökade direkt med en fin fisk på 1690 gram. Fler båtar kom till området och killarna bestämde sig för att flytta sig en bit mot grundare vatten igen. Det kan bli trångt på de bättre platserna ibland. Det var ett bra beslut, lodet börjar visa fler och fler individer och efter bara en kort tid kom det en sk. håvfisk, stor med andra ord, hela 1810 gram och 49 cm.

Killarna prickade en fin huggperiod med ca 20 fiskar på en halvtimme med en medelvikt på 1400-1600 gram. Kort därefter säger Richard att han måste ha håv, Oskar håvar och känner tyngden, ytterligare en stor abborre på 1790 gram och 48 cm. Nu är det Oskars tur, ett påslag av bara attan, Oskar säger att han misstänkte gädda men skymtade ränder en bit ut, det är ingen gädda och fisken är tung. När fisken är håvad ser Oskar direkt att den är 50 cm+! Grabbarna tvekade ändå om den är över drömgränserna, Richard väger och visar först inte vad vågen säger, med ett skratt avslöjar han vikten, 2210 gram och längden visar sig vara 54 cm! En fisk över båda drömgränserna med råge!

Här slutar inte historien, Oskar fick ta en paus, smälta in fisken och bara njuta efter fotosession och release. Dom andra i båten kan inte sluta, helt rätt beslut. Oskar vaknar till liv igen och tar ytterligare en SuperSizeabborre 51 cm och 1960 gram av bara farten...  Kommer en kommer flera, så är det bara.

Dagen därpå ger sig killarna ut igen, nu är det Erics tur att få tunghugg! Oskar ser direkt att abborren är stor och säger till Eric

– Du har nytt pers alla gånger!

Men Eric har svårt att fatta som så ofta är när man landar drömfisk… Måtten landar på 53 cm och 2120 gram! Resten av dagen blev trögare, trots det landar Peter Woksepp som anslutit för denna dag en skönhet på 1800 gram och 49 cm. På två dagar landar killarna två över två kilo och ett gäng något mindre drömabborrar. Totallängd på dom fem längsta 259 cm. Helt galet!!!

Stort grattis Oskar, Eric och Richard. Det här blir en svårslagen abborrbragd!

//Jan O FishEcoDela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 129 Nästa SistaRestaurering i Vitsån förbättrar för havsöring!

Restaurering i Vitsån förbättrar för havsöring!

Eko/ Miljö Vitsån är ett av Stockholms viktigaste vattendrag för havsöring, nu görs många förbättringar för fisken...

Inga kommentarer
Bivvykaffe - så kan du meta sutare!

Bivvykaffe - så kan du meta sutare!

Mete Sutare! Jimmie från Bivvykaffe delar med sig av sina tips och idéer om hur du lyckas fånga denna magnifika fisk...

Inga kommentarer
Razzia mot fiskerinäringen - misstänkta brott mot utlänningslagen!

Razzia mot fiskerinäringen - misstänkta brott mot utlänningslagen!

Notiser Ny skandal inom fiskerinäringen! Polisen slog till mot företag inom branschen i Norrbotten och av 40 kontrollerade arbetare saknade 26 arbetstillstånd...

Inga kommentarer
Drömabborre för Anna Edwertz - 52 cm SuperSize!

Drömabborre för Anna Edwertz - 52 cm SuperSize!

Spinn Anna Edwertz från Söderbärke har varit nära en SuperSizeabborre flera gånger i år med ett gäng fiskar upp till 49 cm! När det väl hände så hände det med råge!

Inga kommentarer
Fiskeförvaltningen i Norrbottensfjällen under lupp!

Fiskeförvaltningen i Norrbottensfjällen under lupp!

Eko/ Miljö Ett nytt samverkansprojekt om fjällfisket dras nu igång av länsstyrelsen i Norrbotten. I veckan hålls de första träffarna i Jokkmokk och Gällivare. Girjasmålet har stor betydelse för arbetet med översynen...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.