+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Förslaget - Skjut 3 000 gråsälar varje år!
Förslaget - Skjut 3 000 gråsälar varje år!
Fotograf: rnstein Rønning https://www.flickr.com/photos/eagleste

Förslaget - Skjut 3 000 gråsälar varje år!

Utökad säljakt är på gång i Sverige, vilket enligt forskare kan gynna fiskbestånden i Östersjön.

På 1980-talet fanns bara ett par tusen sälar kvar i hela Östersjön. Nu finns det uppemot 50 000 och sälarna ökar med fem procent varje år.

Torskforskare Sture Hansson, professor emeritus vid Stockholms universitet, menar att en utökad jakt på säl skulle gynna både fiskarna och fisket rejält.

Läs mer här -> SRDela denna artikel...

   


Kommentarer

3 kommentarer...
Josef skrev...
Det
Det fungerar inte så Stefan. Vi måste nog byta ut hela personalen på vissa delar inom både forskning och verk om vi skall få ordning på detta. Säl och skarv har ju dammsugit hela kusten och det enda den gängen har åstadkommit är att freda en invasiv art och överpopulera en annan. Om du är samma stefan som gollrat tildigare, så har du ju benhårt försvarat skarvens härjningar. Verken är fulla av människor som sådana. Noll verklighetsuppfattning och full vurm för vissa arter.
Klockan 10:17, 23 Sep 2018

Stefan skrev...
Josef..
Delar du med dig av din visdom till diverse beslutsfattare? Få av dem läser det du skriver här.
Klockan 17:47, 22 Sep 2018

Josef skrev...
Bra!
Både Sture H och Lunneryd har visat sig var potenta forskare och som haft en bra verklighetsuppfattning. Låt människor som dem påverka mer hos beslutsfattare och forskningen. Personligen skulle jag vilja se att beslutsfattare ger dem någon form av kredit för sitt slit och sitt otacksamma jobb. Här på västkusten är det nu så illa att säl ger sig på krabbtinor för att äta agnet. Som krabbfiskare ser jag inte en enda fiskare som fiskar fisk på mina områden, men er varje dag flera hundra sälar och kanske upp emot 1000 skarvar på en dag. Det säger sig själv att vi måste få till någon form av förvaltning.
Klockan 14:11, 22 Sep 2018

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 114 Nästa SistaSportfiskarna rekordsatsar på Höstlovet!

Sportfiskarna rekordsatsar på Höstlovet!

Notiser Snart väntar höstlovet. Sportfiskarna gör i år en rekordstor satsning med 47 fiskedagar för skollediga barn och ungdomar på 25 olika platser runt om i landet...

Inga kommentarer
Erfaren havsfiskare tar nytt rekord på lerskädda!

Erfaren havsfiskare tar nytt rekord på lerskädda!

Salt/ hav Det trålfria Öresund levererar ännu ett sportfiskerekord: denna gång en lerskädda som med fyra grams marginal slår det gamla rekordet...

Inga kommentarer
Nytt avsnitt av Gäddfemman - Avsnitt åtta på Vättern!

Nytt avsnitt av Gäddfemman - Avsnitt åtta på Vättern!

Press/ reklam Då var det dags för avgörandet i sjön Vättern! Kommer Upplev behålla ledningen eller kommer de andra lagen komma ikapp! Det återstår att se i det åttonde avsnittet av gäddfemman!

Inga kommentarer
Sportfiskemässan går mot rekord - biljetterna släpps 1:a dec!

Sportfiskemässan går mot rekord - biljetterna släpps 1:a dec!

Mässor Sportfiskemässan 2019 går mot rekord. Aldrig har så många utställare bokat upp sig så tidigt och den 1:a december släpps biljetterna...

Inga kommentarer
NyttFiske återuppstår - premiär den 29:e november!

NyttFiske återuppstår - premiär den 29:e november!

Press/ reklam NyttFiske återuppstår! Den populära webshowen med Robert Robbo Jonsson startar den 29 november, inte missa det...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.