+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Spöknät upptagna under Trolling-SM i Vänern!
Spöknät upptagna under Trolling-SM i Vänern!
Fotograf: Igelkottfilm

Spöknät upptagna under Trolling-SM i Vänern!

Samtidigt som SM-tävlingen i trolling rivstartade Sportfiskarna ett nytt Vänerprojekt med insamling av spöknät i sjön.

Sportfiskarna har nu startat Vänerfilmprojektet, ett projekt som ska informera om fisket och fiskar i Vänern med fokus på lax och öring. Fyra kortfilmer ska produceras som följer de fyra årstiderna och ska visa på laxens liv, hot och möjligheter i Vänern. Även laxens liv i Gullspångsälven och Klarälven innan den når Vänern ska dokumenteras.

-Under första filmtillfället har vi filmat när 73 trollingteam startade vid Trolling SM i Kinnekulle samt dokumenterat Länsstyrelsen Västra Götalands arbete med att få upp spöknät ur Vänern. Just den här dagen var landshövding Anders Danielsson, länsöverdirektör Lisbeth Schultze och länsfiskekonsulent David Solstorm som plockade upp nät. Bra med intresse och engagemang från de högst styrande i länet, konstaterar en nöjd Peter Belin platschef Sportfiskarna region Värmland.

Spöknät är kvarglömda nät som ligger och fiskar hela tiden. De kan ligga i flera år och medföra att mängder av fisk dör. Bland annat finns risk att vilda Gullspångslaxar fångas, dör och ruttnar sönder utan att detta då kan dokumenteras för det viktiga arbetet med att bevara den hotade arten.

Filmprojektet drivs av Sportfiskarna, region Värmland i samverkan med FishEco och Igelkottfilm och är delfinansierat av Leader Fiskeområde Vänern och medel från havs-och fiskeriprogrammet 2014–2020 via Jordbruksverket.

För mer info: Peter Belin, 08-410 80 622, peter.belin@sportfiskarna.seDela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 114 Nästa SistaNy abborrsuccé för Tommie Magnusson!

Ny abborrsuccé för Tommie Magnusson!

Spinn Tommie Magnusson har gjort det igen! Efter hans fantastiska fångst i maj med tre abborrar över två kilo på ett enskilt pass slår han till igen!

Inga kommentarer
Livlinan 2018 - Snart startar den stora betesauktionen till förmån för Barncancerfonden!

Livlinan 2018 - Snart startar den stora betesauktionen till förmån för Barncancerfonden!

Notiser Svenska sportfiskare och betesbyggares engagemang berör! Det är snart dax för den stora auktionen Livlinan 2018 - Betesbyggare mot cancer...

Inga kommentarer
Marcus Fransson slår till med megagös över båda drömgränserna!

Marcus Fransson slår till med megagös över båda drömgränserna!

Vertikalfiske Marcus Fransson fångar en av årets mest magnifika gösar, en fisk som passerar båda drömgränserna...

Inga kommentarer
Barnmorgon med Jonas - Kan fiskar prata?

Barnmorgon med Jonas - Kan fiskar prata?

Notiser Klart fiskar kan prata, om man frågar barn. Vill du le och skratta åt barns härliga fantasi klickar du på länken till Barnmorgon med Jonas...

Inga kommentarer
Välkomna på Höstlovsfiske runt Jönköping!

Välkomna på Höstlovsfiske runt Jönköping!

Notiser Snart stundar det välförtjänta höstlovet, en vecka perfekt för fiske ute i den friska luften. Ta chansen och möt Sportfiskarna, testa fiske...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.