+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Spöknät upptagna under Trolling-SM i Vänern!
Spöknät upptagna under Trolling-SM i Vänern!
Fotograf: Igelkottfilm

Spöknät upptagna under Trolling-SM i Vänern!

Samtidigt som SM-tävlingen i trolling rivstartade Sportfiskarna ett nytt Vänerprojekt med insamling av spöknät i sjön.

Sportfiskarna har nu startat Vänerfilmprojektet, ett projekt som ska informera om fisket och fiskar i Vänern med fokus på lax och öring. Fyra kortfilmer ska produceras som följer de fyra årstiderna och ska visa på laxens liv, hot och möjligheter i Vänern. Även laxens liv i Gullspångsälven och Klarälven innan den når Vänern ska dokumenteras.

-Under första filmtillfället har vi filmat när 73 trollingteam startade vid Trolling SM i Kinnekulle samt dokumenterat Länsstyrelsen Västra Götalands arbete med att få upp spöknät ur Vänern. Just den här dagen var landshövding Anders Danielsson, länsöverdirektör Lisbeth Schultze och länsfiskekonsulent David Solstorm som plockade upp nät. Bra med intresse och engagemang från de högst styrande i länet, konstaterar en nöjd Peter Belin platschef Sportfiskarna region Värmland.

Spöknät är kvarglömda nät som ligger och fiskar hela tiden. De kan ligga i flera år och medföra att mängder av fisk dör. Bland annat finns risk att vilda Gullspångslaxar fångas, dör och ruttnar sönder utan att detta då kan dokumenteras för det viktiga arbetet med att bevara den hotade arten.

Filmprojektet drivs av Sportfiskarna, region Värmland i samverkan med FishEco och Igelkottfilm och är delfinansierat av Leader Fiskeområde Vänern och medel från havs-och fiskeriprogrammet 2014–2020 via Jordbruksverket.

För mer info: Peter Belin, 08-410 80 622, peter.belin@sportfiskarna.seDela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 116 Nästa SistaFinns det något bättre än ett Gäddhugg!

Finns det något bättre än ett Gäddhugg!

Spinn Visst är hugget själva fisket i koncentrat! Det allt handlar om! Bra skit! Förlösande och kicken man väntar på… eller hur?

Inga kommentarer
Skvalp - Att gjuta ett bete - master

Skvalp - Att gjuta ett bete - master

Notiser Skvalp fortsätter sitt betesbyggande med att ta ut en master via 3D skrivare, intressant för oss nybörjare. Nytt på bloggen...

Inga kommentarer
Nytt initiativ för att främja sportfisket - Fiskeforum 2019!

Nytt initiativ för att främja sportfisket - Fiskeforum 2019!

Notiser Tongivande aktörer inom sportfiskenäringen etablerar nu en ny plattform för samverkan och utveckling kallad Fiskeforum. Detta forum inleds 2019 med en tvådagarskonferens på temat fisketurism...

Inga kommentarer
Sportfiskarna - Mycket nöjda medlemmar i medlemsundersökning!

Sportfiskarna - Mycket nöjda medlemmar i medlemsundersökning!

Notiser Snacka om bra siffror för vårt förbund!Hela 99% av medlemmarna är nöjda eller mycket nöjda med förbundets verksamhet...

Inga kommentarer
Fortsatt höga halter av miljögiftet TBT i Mälarens bottnar!

Fortsatt höga halter av miljögiftet TBT i Mälarens bottnar!

Eko/ Miljö Gamla synder från bland annat bottenfärger från fritidsbåtar förgiftar fortfarande vattnet i Mälaren...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.