+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Drömfisk och drömfiske i Orkla 121 cm 18,4 kilo...
Drömfisk och drömfiske i Orkla...
Fotograf: Nicklas Lindgren

Drömfisk och drömfiske i Orkla 121 cm 18,4 kilo...

Drömfisk och drömfiske i Orkla 121 cm 18,4 kilo...
Klicka för stor bild...

Drömfisk och drömfiske i Orkla 121 cm 18,4 kilo...
Klicka för stor bild...
Magisk premiär hade vi, jag, roger och thomas dehlin fiskade nedre hongslo och 23,45 en kvart innan premiären är vi där och rekar och drar sticka vars vi ska börja fiska .. vi börjar alla på premiären eftersom det är premiär. jag drog mellanstickan och fick ta mitten, roger drog bästa stickan han tog längst ner mot nacken och thomas fick börja längst bak, 1 minut kvar till premiär, vi ser 2 feta vak längst nere på nacken och det ser ut som gående fisk. några kast senare känner jag nåt luggar flugan och jag väntar nån sekund innan jag lyfter spöet och känner tyngden, han vill bara djupare och börjar röra sig uppströms då förstår vi att det är en grov lax, han känner sig trygg i djupet och jag får pressa så det känns som spö och tafs håller på ge vika, han ger efter och efter några rusningar över älven och uppströms och 50 minuter senare tar min kompis och kollega roger fisken och lyckan är total , jag skakar och skriker allt vad jag orkar när jag ser att fisken är betydligt större än jag hade kunnat hoppats och drömma om.

Direkt när vi landat denna kastar thomas ut klumpen och börjar dra ut skjutlina för att göra ett riktigt kast..men mer hinner han inte för en ca 8kg lax har redan tagit flugan och vi landar den efter en intensiv fight och releasar den.. roger krokar en lax direkt efter och drillar i ungefär 5 minuter han pressar fisken och vi får se den uppe vid ytan och det är en riktig storlax , han fick en året innan på 16,5 och denna ser ut att vara i samma klass men släpper efter detta, galen premiär och jag själv har tagit en hel del laxar efter det i både gaula och orkla men den här kvällen glömmer jag aldrig och fisken får torbjörn figaro på figarosfisk.se göra en avgjutning på, inte bara den största fisken jag landat men utseendet och konditionen och så vacker.. många stora laxar ser vanskapta ut men denna lax är det vackraste jag skådat.

Längden 121 cm och 18,4 kilo avblodad och lång-lusad hane tagen med ett guideline lecie 14,8ft 10-11 fast powertaper s2/s3 svart/orange fluga bunden på koppartub.

nu går jag ut i hörneån och jagar stor öring

mvh

Nicklas Lindgren  

Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 136 Nästa SistaRekordmånga döda odlingslaxar i Norge!

Rekordmånga döda odlingslaxar i Norge!

Eko/ Miljö Under 2019 dog 59,3 miljoner laxar i Norsk laxodling. En siffra som i sig är smått absurd...

Inga kommentarer
Bloggnyttt - Camp Mayfly Norrefors!

Bloggnyttt - Camp Mayfly Norrefors!

Fluga En vinter utan snö och is är en flugfiskevinter! Peter Svensson besöker Camp Norrefors för just flugfiske i februari, å visst nappar det...

Inga kommentarer
Tre gripna för stulna båtmotorer för miljonbelopp!

Tre gripna för stulna båtmotorer för miljonbelopp!

Notiser Tre personer har gripits i södra Stockholm, alla tre misstänkta för grovt häleri. Brottet gäller misstänkt stulna båtmotorer och inte bara en eller två...

1 kommentar
Kustkommunerna kraftsamlar - för att komma undan sillfiskestoppet!

Kustkommunerna kraftsamlar - för att komma undan sillfiskestoppet!

Eko/ Miljö Det kommande sillfiskestoppet för att skydda torsken är hårt kritiserat av yrkesfisket och turismintressen...

Inga kommentarer
Nationell ungdomsledarutbildning i Älvkarleby 9-10 maj!

Nationell ungdomsledarutbildning i Älvkarleby 9-10 maj!

Notiser Detta år satsar Sportfiskarna på två nationella ungdomsledarutbildningar. Den första av dessa går av stapeln i metemeckat Älvkarleby i maj. Ni kan redan nu anmäla er!

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.