+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Sveriges första GäddTour...
Sveriges nya GäddTour. En rikstäckande tävling...
Fotograf: Sportfish Masters

Sveriges första GäddTour...


Jag har träffat Andreas Liljefelt, sportfiskare och system-utvecklare till yrket med lång erfarenhet från teknikutveckling bla från musikbranschen samt Niclas Åhrman, fd. försäljningschef inom sportfiske med tidigare militär bakgrund. Träffen skedde för att få ta del av ett nytt och för Sverige unikt sportfiskeprojekt. Herrarna startar nu den nya fisketouren "Sportfish Masters, Hela Sveriges Sportfisketävling".


Sportfish Masters är en rikstäckande sportfisketävling/ tour med fokus på gädda. Touren innehåller ca 10 deltävlingar, alla på olika orter, samt avslutas med en säsongsfinal. Varje deltävling har en gräns på 75 båtar och de totalt tre bästa per deltävling kvalificerar sig automatiskt till final. De fem bästa får alltid pris. Utöver detta planeras två ytterligare tävlingsmodeller, Sportfish All- stars och Sportfish Challenge, mer om detta kommer under vintern.

Etik och miljöansvar för hela touren står högt på listan. Samtliga tävlingar kommer att klimatkompenseras via +KlimatPositiv AB och under hela touren kommer man att ha ett program för att stötta lokala sporfiskefrämjande aktiviteter eller föreningar. Man undrar givetvis hur andra tävlingar kommer att påverkas av en sådan här stor satsning, men Andreas och Niclas ser inga problem. Snarare tvärtom, tävlingar på tex Värtan och i Västervik borde snarare gynnas av att Touren sätter fokus på tävling och gädda. Catch & Release är obligatoriskt och det är glädjande att man slopat systemet med vikt och istället enbart fokuserar på total längd på fångade fiskar. Något fisken uppskattar då den slipper det ibland skadliga vägningsmomentet.

Just nu är herrar Niclas och Andreas ute på en promotionresa för att skapa uppmärksamhet kring projektet. Göteborg, Malmö, Jönköping, Motala, Västerås och Enköping skall besökas och här informeras lokala sportfiskeaktörer om den nya Touren.  Efter det väntar Orsa, Sundsvall, Gävle och Piteå. Man kan bara imponeras av det fokus och den målmedvetenhet som Niclas och Andreas uppvisat. Planeringen för konceptet har tagit åtta månader och känns väl genomarbetat. Det finns ingen som helst anledning till varför detta inte skulle kunna bli det som verkligen triggar igång svensk fisketävlingsverksamhet efter gädda. Sverige ligger fortfarande långt efter länder i Europa samt USA när det gäller organiserade tävlingar/ tourer.

Entreprenörskap, vision och vilja kommer man långt med. Lycka till mina herrar och Well Done!

Läs mer här -> Sportfishmasters 


Dela denna artikel...

   


Kommentarer

5 kommentarer...
Niclas Å skrev...
Jönköping.
Hej Nizze. Vi kom precis hem från en promotionresa där Jönköping ingick och vi får absolut hoppas på att dom förfrågade nappar på detta arrangemang och deltävling. Mer information om vem som sköter den lokala delen kommer att finnas på Sportfish hemsida om dom vill ha Sportfish konceptet till sin ort. Tack för frågan. Mvh Niclas Å/ Sportfish.se
Klockan 22:56, 21 Nov 2010

Nizze skrev...
Jönköping
När kommer herrarna till Jönköping? Blir det nåt officellt möte eller hur funkar det?
Klockan 21:29, 21 Nov 2010

Niclas Åhrman skrev...
Metoder och datum.
Hej. Vi har tagit bort mete och tillåtna metoder är spin och fluga. Vi arbetar för fullt med att promota detta så datum kommer att spikas inom en snar framtid. Tack för frågor och inlägg. MVH Niclas Å/ Sportfish.se
Klockan 22:44, 20 Nov 2010

TF skrev...
Fan vad jag hatar att man skall fylla i både säkerhetskod och rubrik, blir fel hela tiden
Bra initiativ men jag tycker att det är fel att blanda flera olika fiskemetoder under en och samma tävling (läs konstbeten/naturlig agn - mete). Jag anser detta då jag uppfattat att de flesta tävlande, inom de flesta disiplinerna (mete, spinn, pimpel etc.) verkar förespråka redskaps/metodbegränsningar för att det är skickligheten i att framföra det specifika redskapet som skall vara avgörande snarare än metoden.
Klockan 18:12, 18 Nov 2010

Bertil Svensson skrev...
datum
Finns det redan spikade datum för detta?
Klockan 11:26, 18 Nov 2010

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 151 Nästa SistaNu finns hopp om färre båtmotorstölder!

Nu finns hopp om färre båtmotorstölder!

Press/ reklam Hela Båtsverige jublar över regeringens förslag att ge tullen utökade befogenheter att stoppa misstänkt stöldgods...

1 kommentar
Trailer - Searching for Arapaima Gigas in the Amazons!

Trailer - Searching for Arapaima Gigas in the Amazons!

Notiser Det finns sportfiskare och så finns det sportfiskare utan gränser! Dom som reser 100:tals mil, tar sig över stock å sten, sumpmark och träsk för att förverkliga drömmen om det ultimata fisket!

Inga kommentarer
Välkomna på Höstlovfiske på Gotland

Välkomna på Höstlovfiske på Gotland

Notiser Höstledigheten kryper allt närmare och vad passar då bättre än att komma ut i den härligt friska luften och fiska...

Inga kommentarer
Kraftig minskning av strömmingsfisket i Östersjön 2021!

Kraftig minskning av strömmingsfisket i Östersjön 2021!

Eko/ Miljö Ministerrådet enades i natt om fiskekvoterna för Östersjön 2021. Laxfisket ökar, strömmingsfisket i centrala Östersjön minskar kraftigt och bag limit för fritidsfisket efter torsk i Öresund lämnas oförändrad...

Inga kommentarer
Välkomna på höstlovsfiske landet runt!

Välkomna på höstlovsfiske landet runt!

Eko/ Miljö Sportfiskarna storsatsar i år på höstlovsfiske på ett 30-tal orter från Luleå i norr till Malmö i syd...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.