Vädret var soligt, det droppar ifrån taken och våren börjar visa sitt varma ansikte emot mitt frusna Dalarna.  ❤️

Just denna dagen är jag hemma och städar när fisketarmen börjar skrika högt efter en lite för lång paus ifrån fisket pågrund av snödjupet och allmänt dåligt pannben, men denna dag vände det. Jag sätter mig i bilen och sticker iväg till mieko som Aldeles nyligen har öppnat en butik utanför Falun och där köper jag några nya balansare ifrån kenetic.

Jag har länge haft en massa blandade känslor inför Andreas framgång med sitt pimpelfiske efter stora abborrar, jag har alltid tidigare jagat mer mängd och tätare mellan huggen medans Andreas har trugat lugnt likt en sakta växande ek. Jag har mer än en gång tänkt ”det måste vara så Hemskt tråkigt att sitta och truga” samtidigt som jag alltid varit sugen på att testa att pimpla efter dom stora individerna med balansare och ekolod. 

Jag äger ingen isgivare till något av mina ekolod så kreativiteten får flöda och jag sätter en båt givare ifrån ett lowrance 4x på en träribba och gör som ett kors högst upp (skulle ha valt ett annat material än torrt trä… Flytförmågan var god i trät)

 här är ni hur abborren står under balansaren, abborren har tidigare varit upp och tittat på balansaren men avböjde ifrån att hugga och jag misstänkte att de va en mindre abborre som trodde den hittat en ”kompis”.

Samtidigt som jag höll på att fotografera borren så vänder den upp emot balansaren igen och jag kastar telefonen ner i snön….. SMAAACK!!!  Ett stenhårt hugg och spöt bugar på riktigt gött och upp kommer en jätteborre! 

Jag lyckades påvägen upp ur hålet kroka ”givare stången” men lyckas endå landa mitt livs första kg+ borre ifrån isen och vågen stannar på 1,12kg. Denna vinterns målsättning har uppnåts och jag är extremt nöjd och stolt över att lyckas med mitt mål ❤️🎣

Ha de gött så försöker jag knåpa ihop. Några rader snarast igen! Skitfiske 🎣🎣❤️ /Martin