Larmet går på telefonen! Trycker på ”snoozknappen” bara 5 minuter till! Dessa 5 minuter känns som 10 sekunder innan det ringer igen…… nu måste jag ta mig upp!

Drar upp rullgardinen och ute vräker snön ner och bygger på det tjocka snötäcke som redan ligger där. Det är mars månad i Falun och 10dygns prognosen visar bara minusgrader!

Sätter mig vid köksbordet och börjar äta frukost. Tar fram telefonen och trycker på Facebookappen. Upp kommer ett minne från 3år sedan. Ett minne om solsken, fiske på blankis och vår! Det är nästan så att man känner den unkna doften av ruttnande gräs. Alla ni småbarnsföräldrar vet iallafall vad jag menar. Barnens kläder har en förmåga att lukta precis så! En rätt otäck doft men som hör våren till och när den kommer vet man att våren och sommaren och spinnfiskesäsongen är på väg. Jag svävar iväg i tankar om spinnhugg och ismetefäll på blanka isar men får ett brutalt uppvaknande när jag riktar blicken ut genom fönstret! Synen som möter mig är meterhöga snöhögar! Jag tror jag inte är ensam om att längta till våren nu!

 

Nu längtar jag tills ”teamgäddstormchatten” fylls av planläggande av spinnfisketurer!

”-:vilka kan på måndag? Vi kör Runn! Jag har en bra känsla!”

Nu ska jag inte sitta här och vara bitter det kunde varit värre…… men kunde varit född rådjur. Hur kul är det att pulsa med snö upp till härligheten och behöva leta efter mat under ett metertjockt snötäcke och när väl snön och isen smält hade man ändå inte kunnat spinnfiska…..

Vi har iallafall tak över huvudet och mat på bordet, det gäller att försöka vara possitiv i dessa tider😂

våren kommer frågan är bara när!

vi hörs!