Att göra allt ifrån grunden

Det finns en stor tillfredsställelse med att lyckas med de man lägger ner sid tid och själ på. Man blir stolt över det man lyckas åstadkomma.

När jag fiskar gädda eller någon annan art för den delen så gillar jag att göra hundjobbet! Att få lära sig själv om hur en sjö fungerar, vilka platser som funkar och använda mina tidigare erfarenheter för att lyckas.

Denna dag var lite speciell, oftast när man gör ett försök/satsning på gädda ifrån isen så krävs betesfisk, dom flesta inhandlar mört så det ska räcka för det gällande fisket.
Så var inte fallet denna lördags förmiddag då jag och min flickvän Viktoria hade bestämt att vi skulle göra ett försök att fiska gädda, men hur gör man om man inte vill handla betesfisk?

MAN PIMPLAR SÅKLART!!

Jag har ett ganska brinnande intresse för att pimpla tusenbröder och mört, det sistnämnda är något jag lär mig mer och mer om vilket denna dag var helt avgörande för att kunna sätta ut våra don för att kunna fiska gädda.

Jag hämtade upp Viktoria klockan 10:30 när jag slutat jobbet och åkte ut till sjön för vi skulle fiska, planen var glasklar! Vi skulle pimpla mört och Abborre och sätta ut don vart efter vi fick betesfisk. Vi packade pulkan och släpade våra rövar ut på isen. Vi borrar våra hål, sätter på maggot på våra krokar. Det dröjer inte länge innan Viktoria krokar dagens första mört!!! Vi fortsätter pimpla och vi lyckas få upp 7-8 fiskar så jag börjar sätta ut medans Viktoria fortsätter pimpla, jag sätter ut 7 don och beger mig tillbaka mot min skrylla och mitt pimpel spö. vi fortsätter pimpla och de hinner inte dröja mer än 15minuter innan första gäddan smäller på, tyvärr missar jag krokningen på denna och den spottar

……F*****N…..

Min bitterhet hinner inte bli långvarig, jag håller på att göra iordning donet (det blir en jävla härva av alltihop när man gör mothugg på gäddorna på traditionellt angeldon) lagom jag börjat linda upp linan på spolen så smäller det i på donet närmast mig. Jag springer dit och gör ett mothugg, denna gång sitter det och denna är en fight villig och stark fisk, Viktoria kommer springande med vågsäck och avkroknings, fisken mäts till 94cm och uppskattad vikt på 5-5,5kilo

Nästa flagg låter inte vänta länge, denna gång är de Viktorias tur att dra, mothugget sitter och även denna gång är de en bättre fisk. Denna vågar jag inte låta gå ifrån hålet mer än nödvändigt så vid första tillfället dyker jag ner med armen i hålet och får ett bra tag i gällocken, gäddan plockas upp vattnet  och vi börjar mäta…… Lagom jag börjar läsa av tumstocken så ropar Viktoria till…

”flagg borta vid borren”

Jag släpper fisken och Viktoria får klara sig själv en stund medans jag springer bort på nästa fäll. Denna gång är de bara en snipa så den krokas snabbt av och jag går tillbaka till Viktoria.

Min gubbfysik gör sig påmind efter några snabba intervaller och nu är jag sliten 😂
Vi väger och mäter Viktorias fisk som är nytt personligt rekord ifrån isen för Viktoria på 5,4kg!

Dagen fortsätter sakta. med ett snöoväder som drar in, vi sitter dock kvar tills det börjar skymma. Vi får tyvärr inga fler fäll denhär dagen och när vi inte längre ser donen så plockar vi ihop.

Men vi är så galet nöjda, att få göra allt ifrån grunden, att pimpla upp betesfisk och lyckas lura 3gäddor son dessutom valde att äta inom 15minuter. Den känslan är oslagbar, när det bara är du själv som gör dina egna förutsättningar för att lyckas och när allt går i lås så är det en euforisk känsla.

Grattis Viktoria till ditt nya is pb så vill jag önska alla läsare god fortsättning ifrån årets sista isfiske pass för mig, Mvh Martin

Föregående

Ett beroende men varför?

Nästa

Tur man inte föddes som rådjur !

2 Kommentarer

  1. Kerstin

    Åh vad härligt att få läsa! Vilken berättande text du har Martin, det var ju nästan som man var med själv. Kul att ni gjorde allt från grunden.

    • gaddstorm

      Tack så jättemycket Kerstin! Dina ord gör mig väldigt glad, tack!!

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén