Jag minns hur jag förra hösten satt och lyssnade på de andra gäddfajtsfinal deltagarnas fina PB:n tagna på spinn.

Där satt jag med en 10a och en 11a tagna på dragrodd, var liksom inte mycket att komma med bland Sveriges spinnfiskelit. Jag hade ju en på 9,8kg en riktigt fin fisk det också men det är ju nått speciellt med plussare.

 

I tisdags fick jag några timmar över. Vädret visade sig från sin bästa sida något vi inte varit bortskämda med de sista 2 månaderna.

 

Jag packade bilen och begav mig mot sjön.  Nån enstaka sekundmeter gjorde att vattnet krusade lite där  jag puttrade ut med min tvåtaktare från 70 talet.

 

Planen var att fiska branter intill lekområden, förhoppningsvis hade inte de stora gått in för lek ännu.

 

Det blev endast en följare på de två första stoppen. På väg mot den tredje får jag bensin stopp och väljer ett annat allternativ då min båt är ungefär lika lättrodd som att lägga barn som ätit 200g godis kvällen innan julafton…..

 

Men efter en stund lyckas jag iallafall ro båten till nästa ställe. Jag ankrar upp och hakar i en svartzonker biggie-Tail i beteslåset som sitter på mitt nyinköpta compre-spö. På spöt har jag satt min predator rulle som jag vann på gäddfajten. En grym kombo för tunga beten om jag får säga det själv. 

 

Tillbaka till fisket! Jag ankrade upp och börjar dänga. Efter några kast tror jag att jag är i sten men när det knycker igen, sätter jag mothugget och känner tyngd. Jag ser en virvel 20m bort sen blir det lätt igen….😰

Nej nej nej….. Inte missa så ,tänkte jag för mig själv. Jag forsätter ändå på samma plats och tur var väl det!

 

10 kast senare smäller det i grejjerna och nu är jag med med mothugget!

Comprespöt bugar fint i mothugget och det är tungt!

Gäddan går åt sidan ,benen blir som kokt spagetti och adrenalinet sprutar….. men efter en inte allt för dramatisk drillning lyckas jag håva en grymt fin fisk. Korkar av och förbereder kamera, våg och måttdekal. Gäddan väger 10,3kg och är 113cm❤️, jag har lyckats landa min första spinnfiskade plussare!🎣🍻

Lyckan är total och efter jag släppt tillbaka den åkte jag hem.

Två dagar senare fick jag 2 timmar över under kvällen. Jag packade i det viktigaste, motor och ett spö, ett bete, tång, våg och vågsäck. Vädret var fantastiskt. Fortfarande 15 grader kl 18 och sjön låg spegelblank.

Jag tog sikte mot samma plats jag fick senaste gäddan. Stannade motorn i god tid för att inte störa fisken. Den lilla lilla vind som fanns gjorde att jag driftade perfekt. Drog kast efter kast och PANG!

Danne i team idiotkraft sa att hans 12a gjorde ett jäkla håll-käften hugg och nu förstår jag vad han menar…..

Det bara small i grejjerna , jag sätter mothugget och det är tungt igen. En riktitigt arg gädda stonkar och rusar. Benen får återigen spagetti konsistens😬. Gäddan går efter botten och där kommer hon!

Bland de grövsta gäddor jag sett! Efter lite tumult vid båtkanten lyckas jag håva !

Jag krokar av henne och sätter mig!

Vad är detta! Är det en ny plussare!?!?Dock ser denna gädda kortare ut……

Efter att ha setat och samlat mig lite så förbereder jag våg , måttdekal , kamera och vågsäck.

Gäddan mäter 108cm och väger 10,2kg.

Vilken fisk!😍

Tar en bild och släpper tillbaka!

Jag kunde inte fiska mer efter den fisken, nån sorts eufori , tomhets lyckorus infann sig…….

 

Vilka dagar!  Efter allt nötande, tänkande och kämpande föll äntligen alla bitar på plats! Jag är oerhört lycklig för dessa fiskar!

 

Nu måste jag vässa krokarna inför kommande turer så…….Skit fiske på er!/ Andreas