Flöden:
Inlägg
Kommentarer

En vecka i september, närmare bestämt v 38, begav jag mig iväg till Storsjö Kapell i Jämtland/Härjedalen för en veckas gäddfiske ihop med min kompis Christoffer Malmqvist (guide på Fiska Fårö). Vi körde de 84-milen upp till Storsjö Fiskecamp på natten mellan söndag och måndag för att vara framme strax innan kl 04:00 på måndag morgon. Några få timmar sömn blev det innan det sög för mycket i fisketarmen.

Christoffer satsade hårt på att försöka slå sitt PB, men det tänkta flytringsfisket varje dag blev istället varannan dag då hans vadare läckte.

Redan första dagen hittade vi urstarka gäddor i ett litet tjärn, man skulle kunna tro att det var meterfisk som klev på men icke..

 

Gäddorna i den lilla tjärnen landade på mellan 77-83 cm vilket i sig inte är fy skit det heller.

 

Vi flugfiskade i dagarna fyra innan resten av Norrskensgäddegänget kom upp.

 

Och självklart blev det en och annan lunch och kokkaffe ute i det fria mellan varven.

Övriga som deltog i Norrskensgädda detta året var:

Jano och Anna från FishEco.

Tidaholmsborna Alexander Wiman och Jerry Högbom från Crazy Pikes

Foto Alexander ”crazy pikes” Wiman

Alexander hittade en snygg abborre i ett av vattnen vi besökte.

Foto Jerry ”Crazy Pikes” Högbom

Men även en och annan gädda fick syna ytan.

Foto Jerry ”Crazy Pikes” Högbom

Även Jerry hade tur med gäddorna och var väl de av oss som krokade flest.

Följ gärna grabbarna på instagram: Team Crazy Pikes och spana gärna in deras Facebooksida Crazy Pikes

Så här sa grabbarna om resan: ”De va en häftig resa med bra fiske, en häftig miljö, många nya vänner, gäddor med bra krut i och framför allt fantastisk mat!”

 

Två andra grabbar som också var med var Daniel Selldin och Jonas Samuelsson, från södra Dalarna.

Foto Jonas Samuelsson

Foto Daniel Selldin

De hade med sig egen båt och pannbensfiskade i Storsjö med en fin gädda som resultat.

Här kommer deras resumé:

Vi är två gäddgalna dalmasar med en förkärlek till pannbensfiske vid namn Daniel Selldin och Jonas Samuelsson. Fiskar vanligtvis pelagiskt eller riktigt djupa branter i Dalälvens vattensystem men har börjat söka oss till andra vatten mer och mer nu!

Har snackat länge om att bränna norröver och när vi hörde att Sussi och FishEco skulle jaga igång intresset för gäddan i Storsjö så bestämde vi oss för att haka på. Chansen att fiska efter gädda som inte är en, ”main-target” under konstant fisketryck får man ju sällan i dagens gäddboom.

Fisket överlag för våran del där uppe vart dock riktigt trögt. Det vart lite som en käpp i hjulet när man fick höra att det saknas normal vitfisk, typ brax, mört, osv i vattnet. Det är ju det vi fiskar normalt runt. Att det dessutom hade kommit en köldknäpp med snöoväder och kyla dagarna innan hjälpte nog inte heller till vår fördel. Men å andra sidan så brukar ju finmat som sik och harr kunna pressa kondisen rejält på dom individer man hittar! Lyckades landa en finare fisk runt 90-95cm i superkondis runt ca 7 kilo. Fisken tog i ett gräsbälte på ca 2 meters djup på en Eastfield Wingman XL i färgen ”Weksellgösen”. Lata som vi är när fisken inte riktigt räcker hela vägen till ”wow”, så vart den tyvärr ovägd och ingen exakt längd togs heller.

I övrigt så är det helt fantastisk miljö, maten var exakt vad man ville ha efter heldagar på vattnet och personal och guider är riktigt tillmötesgående!

Jonas insta: pikeknoppen
Daniels insta orebaits och facebooksida: orebaits

 

Som vanligt har jag knåpat ihop en vlog också, här bjuds det på drillningar av gädda i flytring och annat smått och gott. Blir ni sugna på att själva följa med så blir det Norrskensgädda även nästa år i september v 38. Boende mm bokas via Storsjö Fiskecamp, jag ska helt klart åka igen så hoppas vi ses där!!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: