Flöden:
Inlägg
Kommentarer

 

 

I olika grupper och forum på sociala medier så verkar det som om de flesta tror att flytringsfiske bara är till för flugfiskare, men så är det självklart inte. Det går precis lika bra att spinnfiska sittandes i flytring, framförallt när man kör med jigg. Det kan såklart bli en aningens bökigare om man kör jerkbait.

För lite drygt två veckor sedan tog jag med mig Jens ”jenzza.lures” Norblad ut på ett hemmavatten så att han skulle få testa på flytringsfisket.

Självklart gick det strålande bra och Jens sa att det inte var sista gången han ville fiska sittandes i flytring. Det är en speciell känsla att paddla om kring med simfenorna på fötterna och drilla fisk.

 

 

Helgen efter flytringsfisket hemma i Nässjö var det dags för båtfiske i Karlskrona skärgård och här gick det inget vidare att flugfiska. Gäddorna stod packade bland rena rama salladen och jag kunde knappt ta hem ett par tag med flugan fören kroken var full av spagettiliknande gräs. Men nåja, ett par tre kustgäddor lyckades jag allt lura upp till dans.

 

 

Men weedless krok på jigg slog fluga överlägset och som vanligt, jag förlorar aldrig.. Antingen vinner jag eller så lär jag mig något och kontentan av detta fick mig att fundera och klura på hur jag ska binda flugor som man kan fiska i tät vegetation. Så detta blev en ny utmaning för mig.

Jag knåpade ihop en kort vlog där Jens och jag är ute på äventyr så ni kan få en liten uppfattning om hur vårt fiske var dessa dagar och hörrni, nu börjar höstfiske på riktigt!!!!

 

Håll tillgodo :)

 

 

Tack Jens för fantastiskt roliga dagar med dig <3

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: