Flöden:
Inlägg
Kommentarer

Efter två dagars flytringsfiske hos Anton Tsvetkov så var mitt fiskebegär något stillat så jag lämnade gänget där, för vidare färd söder ut.

Närmare bestämt till ett vandrarhem strax utanför Hässleholm, där jag mötte upp Jens jenzza.lures Norblad, Björn Nettel Baits Nettelbladt och Richard Thunberg.

Vi tillbringade lördagskvällen på en mysig restaurang i Höör tillsammans med grabbarna Daniel Wickman och David Berg från Camp Dragsö. Grabbarna hade jobbat i monter och på betesbyggargatan på mässan och de var riktigt positiva till både antal besökare, bokade guidningar och försäljning av beten så det såg riktigt lovande ut inför söndagen och sista mässdagen.

 

Efter en god natts sömn, frukost och lämnandet av vandrarhemmet tidigt på söndagsmorgonen styrde färden vidare mot mässan.

Väl framme på Bosjökloster så stannade jag upp och njöt till fullo! Vilket ställe! Vilka miljöer och vilka fantastiska fotomiljöer denna plats hyser!! Det är som gjort för att ha mässa för just jakt och fiskeintresserade människor. Det fanns jägare, hundar, fiskare och diverse utställare på plats och jag tog mig tiden att gå runt och fotografera bara för att försöka förmedla lite över hur det ser ut på Bosjökloster.

 

Vackra byggnader, vackra trädgårdspartier och olika paviljonger att gå och strosa i. Jag hann knäppa några bilder innan solstrålarna varvades med åska och skyfall. Minst sagt en spännande upplevelse ur fotosynpunkt.

 

 

Mässan kändes extra levande när man kunde höra livemusik från jakthorn i samstämmig kör. Dessa gossar spelade inte för första gången om man säger så.

 

 

Förutom ljudet från diverse blåsinstrument hördes också en hel del hundskall..

 

 

Det fanns de som ville passa på att prova sina hundars agerande på ett mekaniskt rullande vildsvin och i just detta fall var det en jycke som tyckte att den hjulförsedda grisen var riktigt otäck.

 

 

Tur att husse finns där som trygghet när grisen beter sig hotfullt!

Jag är ju uppvuxen med jakt och fiske i min familj, så jag fann det oerhört intressant att titta på när hundar skulle tränas och visas upp och jag blir lika fascinerad varje gång jag se samarbetet mellan människa och djur.

Det bjöds på fantastiska uppvisningar där allt gick klockrent och de där det gick mindre bra om man säger så, men underhållningen låg på en hög nivå för oss åskådare.

 

Denna mässan var en sån där feel good mässa och det rådde definitivt inga brister på förnödenheter heller när magen började kurra.

 

 

Oliver!!! Jajjamensan.. ni kan lita på att jag köpte minst tre kilo!! ;)

 

 

Godis! Självklart måste man införskaffa sig lite marknadsgodis.. För min del vart det brända mandlar (som jag fick hjälp att äta upp, av ett par betesbyggare, inga namn nämnda)

 

Jenzza.Lures

 

Jag hade två uppgifter på mässan, att hålla Jens sällskap (kanske lyckas sälja lite av hans fantastiska beten, både trä och gummi) och fotografera Janne Brax Sabbath Lures Knutsson då han ville ha lite bilder till sina sidor på sociala medier.

 

Brax Sabbath Lures

 

Så nu har vi kommit fram till självaste fiskeavdelningen på mässan

 

 

Nedanför fiskeavdelningen låg Ringsjön och där kunde man se diverse båtar, som barn delta i metartävling och även få provåka en och annan båt.

 

Gunnar ”pikestrike” Ahlström i full färd att flugfiska från kajaken

 

Gunnar Ahlström var på plats och visade upp att det är fullt möjligt att stå upp i kajaken och flugfiska.

 

 

Betesbyggarkiosken var på plats och det fanns möjlighet att titta på hur man tillverkar jiggar och även testa att göra egna.

 

 

Janne visar vad man använder och hur man gör för att få rätt konsistens på massan som så småningom ska bli en jigg.

 

 

Solle Rask Nielsen var på plats och vi två smidde lite framtida planer ;)

 

 

Jens och Solle diskuterade material, som i mina öron lät som om det kom från en annan galax men jag ska sätta mig in i detta med betesbygge nu när jag ändå har det nära till hands. Jag ska absolut prova på att gjuta lite gummi någon gång under hösten/vintern bara för att jag är så nyfiken på hur det går till.

 

 

Jag menar, det är svårt att hålla tassarna borta från alla färgflaskor och glitter, det liksom trollbinder mig på något sätt.

 

Nettel Baits

Sista mässdagen bjöd tyvärr på klent antal besökare till fiskeavdelningen, det var stundom ganska tomt, men jag lyckades i alla fall sälja ett bete åt Jens så jag tror jag klarade mina uppdrag.

Jag hoppas och tror jag kommer att besöka denna mässa igen nästa år. Visst kan man tycka att den ligger utanför säsongen just med tanke på fisket, men för min del är det startskottet på bästa fiskesäsongen, nämligen höstfisket!!! Jag ser fram emot grådassiga dagar men krispig luft, färgstarka lövträd, kallare vatten och ursinniga gäddor. Faktum är att de flesta fiskarter är roligare att fiska på hösten, de blir mer kampvilliga och bjuder upp till härliga fajter när vattnet är svalare och dessutom klarar de catch and release betydligt bättre i syrerikt och svalt vatten..

 

Tusen tack alla som var med på mässan i Bosjökloster! Det var riktigt kul att träffa både gamla och nya vänner och framförallt få tid över till att sätta sig in i en helt annat bete än fluga ;)

 

2 svar till “Bosjökloster jakt och fiskemässa 2017”

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: