Flöden:
Inlägg
Kommentarer

Livlinan

Initiativtagare och bakgrunden:

Janne Knutsson fick idén när han såg ett inlägg om en treårig kille med leukemi som älskar att fiska. Första tanken va att skicka en massa beten till honom, men insåg snabbt att det skulle bli problem då betena väger från 60gram o uppåt.
Då kom han på iden med att involvera andra byggare och istället samla in pengarna till Barncancerfonden.
Pengarna som kommer till Fonden används inte bara till forskning utan även till stöd för dom som drabbats av cancer och det tilltalade Janne.
Tex så jobbar ungdomar som haft cancer med att uppsöka barn som drabbats.

Janne skickade ut inbjudan till ett tjugotal betesbyggare, sedan har allt bara rullat på.
Tex att göra det varje år har kommit från byggargruppen även namnet LIVLINAN kom från någon i gruppen.
Janne vill inte ta åt sig äran helt o hållet. ”Vissa grejor som jag tänkt, har inte funkat och då har någon kommit med en idé som gått att genomföra”. Detta hade inte gått att genomföra utan stödet från alla de andra och vi kommer igen 2018, då mera organiserade o lite större. ”

Livlinan17 består av 2 delar, dels auktionerna med länk: http://www.tradera.com/search?q=Livlinan17 där den sista auktionen går ut lördag kväll, där ”Svenska betesbyggare mot barncancer” auktionerar ut beten o där pengarna oavkortat går till barncancerfonden, och dels att man kan skänka en summa pengar med länk: https://www.barncancerfonden.se/1309427105/ där vem som helst kan skänka en slant fram till 30 december.

 

 

En av betesbyggarna till Livlinan17

Jens ”Jenzza Lures” Norblad

Jag såg också inlägget om den cancersjuka pojken som älskar att fiska och hade tankarna på att bidra med ett bete redan innan. Sedan hörde Janne av sig till några av oss betesbyggare och frågade om vi ville ställa upp på en gemensam grej för barncancerfonden, inspirerat av just den lilla grabben.  Och det var ju ingen tvekan. Självklart ville jag det! Jag tycker det är ett fint sätt att bidra.

Jag valde en av mina vanliga betesmodeller ”Aspö tail” men gjorde en riktig ”One of” version med handkarvade detaljer som skall spegla den tuffa tid som en cancerdrabbad går igenom. Jag ville också ha en mix av manligt/kvinnligt och vad passade då inte bättre än att fråga en kvinnlig sportfiskeprofil, som dessutom är estetiskt lagd, det hade jag ju sett sedan innan med fotograferande och nagelkreationer, så valet blev Sussi Stridh.  Samt att det då blev en tredje involverad då ju Fredrik ”Pigg King” Johansson står för tailen. 

 

 

Mitt deltagande:

För ett tag sedan blev jag kontaktad av Jens ”Jenzza Lures” Norblad. Han satt och tillverkade ett bete, som skulle auktioneras ut på Tradera till förmån för Barncancerfonden, och undrade om jag skulle kunna tänka mig att ställa upp och hjälpa till med färgsättningen av betet. Jag funderade inte ens en enda sekund utan svarade ja på stående fot. Vilken ära för mig och va roligt att få se ett bete som tar form och färg från början till slut. Min första tanke angående färgvalen var att det skulle vara något som relaterar till barn/pojke/flicka med tanke på syftet betet skulle säljas för.

Jens lyssnade på mina förslag om att det skulle vara rosa och blått inslag, dessa färger symboliserar barn och flicka/pojke men jag föreslog även svart då cancer är så skrämmande och mörkt. Jens fick verkligen fram en superfin färgsättning med en touch av fläckar lite här och där, han försedde även betet med ärr och klamrar, just för att symbolisera en ”survivor”. Det färdiga resultatet blev långt över förväntan och både Jens och jag hoppas naturligtvis på så högt bud som möjligt.

 

 

I skrivande stund ligger budgivningen på just detta bete på 2550kr och det finns fler beten att buda hem om du går in på tradera.

Tack Janne för att du startade upp denna välgörenhet, tack Jenzza för att jag fick vara med på ett litet hörn, tack Pigg King för bidraget till tailen och TUSEN tack alla ni som budar och bidrar så gott ni kan!!

2 svar till “Livlinan”

 1. obligatorisk skriver:

  Hej, jag hittade hit till din blogg och jag måste säga att jag är mäkta imponerad.
  Mycket intressanta inlägg och fina bilder.

  Jag har en fråga då jag uppskattar de bilder du tagit, vilken typ av kamera är det du använder?

  Tack på förhand

  • Sussi Stridh skriver:

   Hej och tack för besöket! Jag använder lite olika kameror, har ett par systemkameror Nikon, en kompaktkamera även det en Nikon och så varvar jag det med Iphonebilder.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: