Streamerfiske i Baltak

Ja det är ju inte bara gäddflugor jag sitter och binder nu för tiden utan även ledade streamers. Det är galet kul att låta fantasin flöda och sedan bege sig iväg och testsimma de krokförsedda kreationerna.

Det bästa strömmande vattnet som ligger mig varmt och hjärtat och inte allt för långt för mig att åka till är Tidan och sträckan som kallas för Baltak. Allt som oftast blir det ett besök i fiskebutiken i Hökensås för att lösa fiskekort och prata lite goja med vännerna/personalen på Åsen.

Nu har det blivit två besök inom en vecka och det har varit stor skillnad på vattennivå och vattentemperatur.

I båda fallen har det varit kvällsfiske på schemat och en önskan om att få kroka fin öring. Förra måndagen hann jag knappt få i flugan i vattnet innan en öring kastade sig över min ledade streamer.

 

Öring i håven

 

Denna kväll lyckades jag kroka 4 fina öringar i bra storlek och Frank som gjorde mig sällskap lurade upp en regnbåge som fick bli matfisk.

 

Sussi med Tidanöring

 

Men öringarna fick simma tillbaka, de är alldeles för vackra för att hamna på tallriken ; )

 

Magnus fiskar

 

I måndags blev det ett spontanbesök tillsammans med Magnus Hammarström och min bror.

Vattennivån hade som sagt sjunkit och temperaturen ökat en hel del på bara en vecka men fiskarna var relativt pigga men inte lika huggvilliga. En lite regnbåge tog jag med hem då den var i för dålig kondition för att släppa tillbaka. Jag är inte speciellt förtjust i att fiska catch and release när förutsättningarna för att fisken ska klara en release blir för svår så nu blir det en paus i fisket för min del.

 

Niclas söker öring

 

Så medan mörkret la sig över Tidan, fladdermössen strök vattenytan i jakten på insekter och månen steg allt högre så gav vi upp vakspanandet och begav oss hemåt igen.

 

Fullmåne vid Baltak

 

Vi ses till hösten igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *