Ett magiskt gäddfiske!

Ni som följt mig på facebook och instagram har säkert kunnat läsa genom raderna hur fisket i Storsjö Kapell varit. Jag har ju lagt upp en del bilder och även bjudit mina facebookföljare på lite livesändning men här kommer även ett litet blogginlägg för er att gotta er i.

 

Kristian Rantala med fin gädda

 

Kristian Rantala, en av guiderna som jobbar på campen, hade hintat redan innan vi kom upp att gäddfisket var på g och verkligen något som campen nu tänker satsa mer på och vi fick såklart äran att reka ännu mer gäddvatten ihop med Kristian. Så med en båt ilagd i en av de stekheta sjöarna så vart det en hel del timmar som spenderades ute på sjön.

 

Ännu en flugfångad gädda

 

Jag körde självklart enbart fluga medan  lillebror Niclas och Kristian varvade mellan fluga och spinnfiske.

 

Rejäl donna

 

Lillebror ökade upp sitt PB både på längd och vikt så han vart jättenöjd och blev ännu mer taggad att fortsätta med gäddfiske.

 

Gädda från båtfisket

 

För min egen del så lyckades jag inte bättra på mina egna PB´n men jag både såg och hörde talas om riktigt långa och tunga madammer som jag absolut ska ge mig på nästa gång jag åker norrut.

 

På väg upp ur håven

 

Gäddorna var i enormt bra kondition och snittstorleken var riktigt bra.

 

Nattgädda

 

Jag vägde inga fiskar då de inte tangerade 10+kg utan det vart fokus på längder istället. Jag bättrade på mitt resultat i Gäddfajten och hoppas såklart kunna klättra ytterligare lite i listan men det får bli lite fiske på hemmaplan mellan arbetspassen nu i sommar, såvida inte vattentemperaturen blir allt för hög.

 

Stolt lillebror

 

Tusen och åter tusen tack Bosse och gänget på Storsjö Fiskecamp för att ni börjat inse värdet av stora gäddor och informerar övriga besökare att även gäddan är en superviktig sportfiskefisk, speciellt de större exemplaren. Bra jobbat!!! Det var verkligen en fantastiskt rolig vecka och jag lovar att vi ses snart igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *