Flöden:
Inlägg
Kommentarer

.. det blir kul! sa dom

 

För nästan exakt ett år sedan skrev jag ett blogginlägg om det förnedrande men vackra havsöringsfisket –> klicka här <–

I år vart det likadant, om inte värre.

solen-vår-fiende
Vädret spelade oss ett rejält spratt. Från att vara närapå vinter slog det om till att bli högsommar.

Solen och avsaknaden av vindar gjorde att mina 10 dagar på Gotland gav uselt havsöringfiske.

Nät-på-tork

Det var så illa ett tag så att jag nästan hade lust att slänga ut ett nät, bara för att få någon fisk överhuvudtaget. Spelar ingen roll vilken art typ..

Ror-commander_

Jag testade att ro ut i böljande blå i en Outcast Commander OSG, en trevlig variant av flytring måste jag säga. Men inte hittade jag någon havsöring för det. Niklas Rosenqvist från Flytfiske hade med sig denna flytring och på bilden sitter han i en vanlig flytring och tolkar efter mig.

Öringgodis

Det rådde knappast någon brist på havsöringsgodis i vattnet bla fanns det mängder av grammarus

Bland-tärnor-och-hav

Frank tog med mig till många nya platser, den ena mer paradislikt än den andra, i jakten efter silver och till slut efter femte dagen utan ett nafs så var de plötsligt där!

Fin-havsöring-i-solljuset

Frank lyckades hitta dem genom att byta flugspöet till spinnspöet, men jag gav inte upp.

Jag har lagt ner lite tid på att binda upp egna havsöringflugor och tillslut hittade jag en fluga som de inte kunde motstå.

Sussi-med-havsöring

Nöjd som sjutton över att knäckt koden, lyckats med mitt flugbindande ännu en gång och fått äran att drilla silver som bjöd upp till härliga luftsprång så kändes allt så mycket bättre på alla sätt och vis.

Havsöringfiskare-diskuterar_

Vi träffa på nytt folk och fick höra olika slags fiskehistorier. Mats berättar om en fantastiskt fiskeresa till Kanada som han gjorde ihop med Get Away Tours, inte utan att man blev lite sugen på att dra iväg på en långresa igen, men det gäller ända att försöka vara här och nu.

Sista-kastet-i-solnedgången

Jag försökte ta några sista kast innan det var dags att bege sig tillbaka mot Visby men det var bara att inse att silvret dragit längre ut till havs igen, långt bortom kastavstånd.

Kustspö-i-vila

Nu får Kustspöet vila i några veckor innan det är dags att jaga silver igen och jag ska ut på lite andra äventyr med andra spön som vapendragare.

Tusen tack Öringjägarna ( www.seatrout.nu ) för trevligt sällskap då fisket var mindre trevlig ;)

Möte-med-Pelle-Klippinge

Alltid spännande att träffa Pelle Klippinge, havsöringlegenden nr 1 och minsann visade han gänget vem som är proffs på att locka silver till hugg. ;)

Tack även till det andra gänget för trevligt sällskap och härligt valborgsfirande (Tony Gavleoring Berggren, Niklas Rosenqvist, Kjell Gruffdraget Bohlin m.fl) och framförallt till Frank som ALDRIG ger upp jakten efter silver även om det känns omöjligt och hopplöst

<3

Paus-på-stranden_
Det är dags att spana in vad som finns runt nästa krön och ladda upp inför nästa fiskeäventyr

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: