Livefisket

Det har nästa gått två veckor sedan jag var i Blekinge med FishEco JanO och Erik “Igelkottfilm” Hasso.

Jag har haft fullt om med olika projekt så bloggen har återigen blivit åsidosatt i min prioriteringslista. Varje gång jag sitter här vid datorn och tar mig tid för att blogga så tänker jag att jag måste skärpa mig och uppdatera denna blogg innan den dör ut fullständigt. Men så springer tiden iväg och veckorna blir lätt till månader.

Men nu så!

 

Kotten checkar kameran_

 

Det var en riktigt rolig och för mig, en annorlunda fiskedag.

Det är ju inte var dag man har en filmare hack i häl när man är ute och vadar i jakten på gädda. Men Erik skötte sig riktigt bra, snubblade inte en enda gång och inte heller lyckades varken jag eller JanO krokar honom genom vårt eviga svingande med flugspöna i jakten på gädda.

 

JanO checkar youtube

 

Strax innan sändningen startade, passade JanO på att checka youtube. Detta med frågorna var en av punkterna jag var lite smått nervös inför, tänk om ingen var intresserad och vill veta något om mitt gäddflugfiske. Men det visade sig att en hel del frågor ramlat in men också en hel del som egentligen inte berörde min typ av fiske, men jag försökte svara så gott jag kunde på de frågor JanO läste upp under sändningen.

 

Platsen vi fiskade på var för mig ny och den valdes enbart på grund av hänsyn till kameramannen. Det skulle vara en jämn och lättvadad botten, inga stenar som Igelkotten skulle riskera att snubbla på, ingen dy att fastna i, inga djuphålor som skulle riskera att blöta ner den dyra filmutrustningen vid ett felsteg och framförallt en plats där utrustningen skulle ha bra mottagning så att sändning kunde visas live.

 

Att vädret sen dessutom var rena katastrofen, vilket alla erfarna gäddfiskare vet, gjorde inte saken bättre. Sol, bleke, kristallklart vatten, för varmt vatten, lågvatten och ingen tång för gäddorna att gömma sig i eller under. Så vi gick lottlösa under en och en halv timmes sändning, vad gäller krokade fisk men vi gick definitivt inte lottlösa ur det hela på andra sätt.

Redan nu planeras en livesändning till våren och då hoppas jag att vi kan fokusera mer på platser där det är större sannolikhet att gäddan finns.

 

JanO flugar gädda

 

Efter sändningen gjorde JanO och jag en förflyttning och hittade gädda nästan omgående, men bara sådana som var nyfikna på flugorna men inte huggvilliga. Så det var överlag en ganska trögfiskad dag.

 

JanOs första gäddfluga

 

Vi tillbringade kvällen, bindandes gäddflugor och JanO gjorde sin första gäddfluga.

 

JanOs första fluggädda

 

Så dagen efter sändning fick JanO fick äntligen sin första flugfångade gädda och dessutom tog den på hans egenbundna gäddfluga. Lyckan blev total såklart!

 

Wiggletailgädda_

 

Jag fortsatte fiska med wiggletailflugor eftersom det är en teknik jag vill lära mig mer om, lära mig hur jag ska leverera flugan så att den rör sig så attraktivt som möjligt. Detta med hur man presentera betet har en väldigt stor betydelse och det är skillnad på olika typer av flugor, hur de rör sig i vattnet osv

 

Inför livesändningen så lovade jag att bidra till Cancerfonden, med 100kr/krokad gädda men eftersom det inte blev några krokade fiskar under sändningen så sa jag att jag ändå skulle skänka 1000kr.

 

Donation cancerfonden

(bilden är länkad till cancerfondens sida)

 

Så jag valde att donera 500kr till cancerfonden och den andra 500-ingen spenderade jag inne på ungcancershopen.

 

FishEco hakade på och donerade 1000kr till cancerfonden. Tack för hjälpen!

Det känns alltid bra att kunna göra lite välgörenhet i samband med offentliga tillställningar.

 

Vill ni spana in livefisket så klicka –> HÄR <– eller på klippet nedan

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=dvCkAellutA?list=PL4MAk_welV-vVtsUjEOjOFQPRBvUQUcrn&w=560&h=315]

 

 

Tusen tack alla ni som gett mig en fantastisk respons, många intressanta frågor och framförallt stort tack till FishEco-JanO, Igelkottfilm-Erik och Catch&Releaseprofessorn-Martin Stålhammar för ert sällskap under dessa två dagar.

4 svar på ”Livefisket

  1. Hej låter härligt med en ny livesändning i vår. Var riktigt roligt att se denna typ av gäddfiske ?

  2. Fin film – kul. I övrigt fina bilder på bloggen. Inte helt vanligt. Brukar mest vara: Människa håller upp fisk, människa håller upp fisk och människa håller upp ännu en fisk.

    • Tack Mikael! Uppskattar verkligen komplimanger från dig, du är en enorm förebild 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *