Vi hade i alla fall myggfritt

Det känns oändligt när man vet att man har en 12-timmars bilresa framför sig, samtidigt som det känns som om en vecka är alldeles för kort.

Det är rätt konstigt när man tänker på hur uppfattningen av tiden blir väldigt olika beroende på vad man har framför sig och i vilket miljö man befinner sig i.

Jag minns att jag tänkte när vi lämnade 40-skyltarna hemma i stan, om vi ändå vore på Flatruet nu, då är det inte långt kvar tills vi är framme i Storsjö Kapell.

 

 

Renar på ruet

 

Vi var två bilar som rullade upp natten mellan midsommarafton och midsommardagen, min bror och jag i ena och Lasse och Mia från Fiskeäventyr i den andra.

 

Väl framme vid campen så fick vi vänta ett tag på att få tillträde till stugan, man är ganska mör efter att bilat hela natten och prio ett var att få sova några timmar innan fisket drog igång.

 

Första kvällen drog vi till Ringbrynsbäcken för lite bäcköringfiske och förhoppningsvis lite färsk fisk till kvällsmat.

Temperaturen i både vatten och luft var ganska så låg så inga direkta kläckningar. Men bäcköringarna är inte direkt svårflirtade ändå. Det gick att lura upp dem på E-12, streaking caddies och även små nymfer.

 

Smaskig kvällsmat

 

Veckan började perfekt med härligt spösprattel, stekt fisk på knäcke och kokekaffe. Jag hittade dessutom ett renhorn i skogen som fick följa med som kuriosa.

 

Till detta fisket testade jag Visions Glassicspö #3-4 7,4ft långt. Ett otroligt roligt, lätt och väldigt mjukt spö. Jag kommer att behålla det ett tag till då det kommer att användas för att fluga abborre med hemma i sjön. Tack flydressing för att ni förser mig med grejer som gör flugfisket (om möjligt) ännu roligare <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *