Nyskapade flugfiskare

Det är alltid en liten nervös känsla när jag ska ta mig an nya flugfiskare och försöka lära dem kasta och då gärna guida lite för att de ska få känna på hur det är att drilla fisk på flugspö.

I helgen som var, var det dags igen för mig att introducera två härliga fiskare i flugfiskets underbara värld.

Denna gången var det Mattias J Fors och Klas “ThePikeFather” Skoglund som antog min utmaning att prova på gäddflugfisket och därmed lämna spinnutrustningen kvar hemma. Vi spikade datumet redan under sportfiskemässan och sedan dess satte jakten igång på utrustning, boende och annat nödvändigt inför helgens bravader.

Tyvärr visade det sig att hela anläggningen på Sandhamn Marine vart fullbokad av trollingfiskare så det fanns inte en enda stuga kvar men som tur var så löste det sig alldeles utmärkt då Peter Jörgensen lät hyr ut ett av sina hus på Betsanden istället. Vi fick ett helt hus för oss själva och det passade oss superbra då vi kunde sitta och äta gemensam frukost/kvällsmat. Tusen tack Peter och Marie för att vi fick bo hos er!

 

Första passet som Klas och Mattias fick prova på både vadning och flugkastning skedde på en jämn och fin botten, alltså så vadarvänligt som möjligt då jag vill att nybörjare ska kunna fokusera på kasten och inte på vart de sätter fötterna. Grabbarna fick själva välja flugor, jag hade en ask med krokflugor och en med tubflugor och de valde en av varje. Till min glädje så valde de flugor jag själv bundit, utan att de egentligen visste om det Blinkar

 

obeskrivlig-glädje_

 

Mattias hade som målsättning att kroka en gädda under helgen och ni ser ju själva glädjen över att fått kroka och drilla sin första flugfångade gädda! Detta skedde inom knappt två timmar efter att vi hoppat i vadarkläderna och begett oss ut i vattnet. Mattias fortsatte dock att kroka fler gäddor under första dagen och ni må tro att jag vart minst lika glad.

 

Klas-har-koll-på-gädda-och-lina

 

Även Klas fick till det och det var fantastiskt kul att få se dessa grabbar utvecklas under helgen, hur fina kast de fick till och även hur de började känna sig mer och mer bekväma med vadandet.

 

Under kvällarna satt jag och band lite nya flugor och både Klas och Mattias tittade nyfiket på. Jag tror att det bara är en tidsfråga innan de själva sitter och binder sina gäddflugor och kompletterar detta fiskesätt med deras redan invanda spinnfiske.

 

Gäddflugfiskegrabbarna

 

Under helgen hade vi även sällskap av Martin Stålhammar och min Frank, det är alltid kul när Martin är med då han har stor erfarenhet av gäddornas ståndplatser och då och då tar han med mig till nya hemliga ställen. Vi fick förtroende av Martin att följa med till ett riktigt fint ställe men under villkoret att vi aldrig fiskar där med några andra eller själva utan enbart när Martin själv är med. Det är såklart en självklarhet från min sida då jag är mer än tacksam över att få det förtroendet och på så vis får bevisa min lojalitet genom att inte avslöja dessa hemliga platser.

 

Sussi-kopplar-gälgreppet

 

Som ni kanske vet så doktorerade Martin inom catch and release och här fick jag agera lite fotomodell då Martin behöver öka upp sin bildbank inom just c&r ämnet.

 

Klas-kastar-snyggt

 

En helg rusar förbi så otroligt snabb, speciellt om man har riktigt trevligt och roligt så jag kan med stolthet godkänna både kasttekniken och antalet krokade gäddor för nybörjarna. Klas skickade några fina rader till mig/ flydressing / vision :

 

Kära Vision / Flydressing,

Mitt namn är Klas Skoglund, även av endel kallad ThePikeFather.

Nu i helgen har jag tillsammans med bästa Sussi Stridh fått möjligheten att testa på flugfiskets underbara värld i underbara Blekinge. Mycket tack vare er på Vision / Flydressing som genom Sussi gav mig möjligheten att låna den utrustning som behövdes.

Jag är på riktigt glad, tacksam och uppriktigt lycklig över den chansen.

Som novis och totalt oerfaren inom flugfisket gavs jag största möjliga tillfälle att lära mig flugfiskets grunder. Till min hjälp fick jag den bästa lärare man kan tänka sig, er Sussi. Hon visade mig fantastiskt tålamod, hon har en grymt vänlig framtoning och hennes förmåga att förklara utan att man känner sig som en idiot är fantastisk!

Grejerna jag fick låna var superbra, även om jag inte har något som helst att jämföra med så var jag glatt överraskad över hur bra allt kändes, med o stå i vadare, med spö, rulle, lina osv.

Flugfisket kommer absolut komplettera mitt gäddfiske framöver, tidig vår och sen höst framförallt.

Så från botten av mitt hjärta, ett stort ärligt tack till alla er bakom Sussi.

Kärlek – Glädje – Respekt

//Klas Skoglund aka TPF.

Bättre betyg än så här kan man knappast få!! <3

 

Strandfynd-blev-fotoram

 

 

Tusen och åter tusen tack för en underbart härlig helg. Tack Mattis för att du var med oss och skjutsade ut oss till en ny spännande ö, tack Sandhamn Marine för superb service som vanligt och för den otroligt goda maten och drycken som ni tillhandahåller på Sail Inn. Utan er och mina stöttepelare på Flydressing så hade detta inte varit möjligt.

 

Efterfrågan har varit stor den senaste tiden vilket inneburit att jag är i startgropen att arrangera en höst och en vårträff i Blekinge, där möjlighet ges för er som vill haka på mig ut, att få grunderna i gäddflugfiske och även lite flugbindning. Intresseanmälan tas emot redan nu på mail: info@sussistridh.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *