Att inse..

.. att man ibland bara måste ge upp!!

Ja det är något jag definitivt inte är bra på.

Jag kör på så länge det går och när det inte längre går så kör jag på en stund till.

I min uppväxt fick jag lära mig ganska snart att det bara är till att bita ihop, allt går om man bara vill.

Så dagarna efter jul och innan nyår, mellandagarna tror jag det kallas i folkmun. De dagarna de flesta verkar vara lediga på från sina jobb och springa runt i diverse köpcentrum för att fynda på lock och pockpriser, vet ni vad jag menar då?

Jo, jag och Felix drog till vårt kära Blekinge. Shopping och trängsel tackade vi nej till, men inte till att ge oss ut i halv storm, med en lufttemperatur på 6 grader, piskande regn och en vattentemp på 5,8 grader.

Vi är tuffa vi, som så många andra som trotsar vädret.

Jag trodde i min enfald att jag hade precis rätt kläder för att kunna stå utvadad i havet timme efter timme.

Men icke!

Efter trekvart i det kalla vattnet, med vinden piskande i ryggen och duggregnet som spred kyla och fukt överallt så vart det nästan smärtsamt för mig att härda ut.

Känseln i fötterna började tryta så det var bara för mig att kliva upp från vågorna och ta mig tillbaka till bilen.

Av med vadarskorna och neoprenvadarna, sätta mig i baksätet och gnugga liv i fötterna.

 

iglar

 

Men det är ju inte bara jag som får sviter av att vara still, även gäddorna drabbas. De blir attackerade av iglar.

 

Efter att jag fått tillbaka värmen, bälgat i mig kaffe och tryckt ner en baguett med ägg och bacon så kände jag mig varm och redo till att bege mig ut till havs igen.

 

mobilfoto

 

Felix frös inte det minsta, han fiskade på som attan och krokade den ena gäddan efter den andra.

 

Stormpikeflugan levererar

 

Även denna gäddresa föredrog gäddorna flugan Stormpike från Sameo/flugor.se

 

Jag provade dock att fiska med större flugor, andra färger men nej det var bara just denna fluga som levererade huggen.

 

Felix lyckades slå sitt PB på flugfångad gädda, en klump på lite drygt 6 kilo.

 

Felix gädda ca 6 kg

 

Just när detta hände befann jag mig i Lyckeby, Karlskrona trängandes bland folk inne på Intersport för att få tag på varmare kläder. Så tyvärr kunde jag inte vara på plats och hjälpa min älskade sambo med bilder. Detta ledde till att han placerade gäddan på vått gräs, för att kunna föreviga fångsten via linsen, det ösregnade ju ute just då.

Både jag och Felix vet ju om att det inte är särskilt populärt att behandla en catch & release fisk på detta sätt men å andra sidan känns blött gräs mer naturligt för fisken än tex botten på en båt.

 

Min jaktlycka på Intersport gick dock åt skogen, där fanns ingen hjälp att få och utbudet på riktigt varma underställ var minimalt.

Ett av mina nyårslöften är nu att hitta kläder som håller mig varm så att jag kan bedriva denna typ av fiske.

Det första jag gjorde när jag kom hem från Sandhamn Marine var att beställa riktiga kläder från en friluftsbutik och ett par vadarskor som är ett par nummer större än de jag har. När man börjar frysa om fötterna så tar det inte lång stund innan man fryser i hela kroppen. Jag har insett att jag behöver minst två par sockar i skorna.

 

I fortsättningen hoppas jag kunna fiska hela dagarna utan att behöva bita ihop för väder och vind eller i värsta fall ge upp..

15 svar på ”Att inse..

    • hahaha.. Ken du är underbar! Hade tänkte bjuda på en liten present till den som lämnade årets första kommentar, men det blir ju lite dumt att ge dig en fluga från ditt egna sortiment 😉 Du ska få något annat bra ha av mig istället nästa gång vi ses!! KRAAAAM i massor

  1. Annelie tackar speciellt för fina julklappen!!, Hon säger att NI ska ha en present från henne för att ni så snällt tagit hand om mig!!!! 🙂 (hon har använt armbandet hela tiden!! perfekt för hennes smak ) 🙂

  2. Så skönt att höra att du begriper att du måste klä dig varmt 🙂 och så trevligt att börja de nya året med en fiske story från dig 🙂 och de va ju inte så länge jag kunde lämna stolen….. 😉 god fortsättning på dig

    • Tackar Jocke! Jag är förvånad att både du och Ken redan stämplat in här. Trodde alla utom jag och Felix och övriga som jobbar firade nyår för fullt nu 🙂

  3. Gott Nytt År, Sussi Strid. Hoppas att 2014 är året som jag träffa dig, bjuda dig på en kopp kaffe och småprata. Ha det Bäst …. tills vi ses! Med vänlig hälsning, Solveig

    • Gott nytt år Solle! Ja jag hoppas verkligen att vi träffas, så kul det skulle vara. Många kramar tills vi ses 🙂

  4. God fortsättning Sussie och Felix, alltid lika trevligt att läsa dina blogg och i fisheco.
    En liten fråga Vilken utrustning använder ni till Gäddfiske?

    • Tack så mycket Stig och tack detsamma! Det är så många som frågat oss om utrustningen vi använder så jag knåpar ihop ett blogginlägg med bilder ikväll.

  5. Mitt tips är att skaffa ett par vadare med fasta stövlar. Min erfarenhet är att de ger betydligt bättre värmekomfort än motsvarande vadare med sockar och vadarkängor.
    Och fiberpäls eller primaloft i byxorna…

    • Ja Mikael, du har helt rätt i det! Problemet är bara att de få vadare med fast stövel (neopren) som jag provat har varit så obekväma att jag inte skulle stå ut en timme i dom, än mindre förflytta mig iklädd dessa. Så det blev ett par neoprenvadare med sockar, inköpta för några år sedan och som förvånansvärt håller än idag. Då hade jag vadarkängor som var lika stora som kanoter för mig, vilket innebar att jag kunde ha extra sockar i dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *