Flöden:
Inlägg
Kommentarer

Då är tiden inne att berätta hur vi hade det den femte fiskedagen i Erfalik.

Det var det vanliga trallet med att vakna tidigt på morgonen, pigg och glad, sleva i sig frukost, packa ryggan för en dags vistelse ute vid älven, skutta i vadarna och traska mot båten.. Ja allt detta behöver jag ju egentligen inte ta upp fler gånger för jag förmodar att ni läst de tidigare inläggen..

 

Felix-smyger

 

Denna dagen vandrade vi inte speciellt långt från landstigningen. Felix och jag beslutade att stanna bara efter 20 minuters vandring för att fiska vid det som vi kom att kalla för sanddeltat. Den sista sträckan innan Erfalik rinner ut i sjön, den som vi tar båten över.

 

Felix gillar smygfiske, dvs ålar sig fram till kanten för att inte skrämma fisken.. Intar en liggande position och svingar flugspöet efter bästa förmåga.

 

Sussi-vid-sanddeltat_

 

Denna dagen levererade lika bra som alla andra dagar. Rödingar i 1-2 kilosklassen. Som vanligt var det nymf som funkade bäst.

Men vi började nu jakten på de större rödingarna, man vill ju få större och tyngre fisk, så är det bara.

Tänk att man ens kan resonera så här!!

Rödingar över 2 kilo är ju galet stort och tungt!!

Men om man skulle lyckas med det så hade vi i alla fall alla förutsättningar att kunna genomföra vår högsta önskan.

 

Sussi-med-2,3-kgs-röding

 

JODÅ!!! Det gick!! Jag lessnade på att dänga med en liten nymf.. Många gånger vart fisken felkrokad då nymfen fastnade i ryggfenan eller stjärtspolen. Det blir väl så när de står i stora stim och med tanke på hur starka dessa fiskar är när flugan sitter rätt krokad så kan ni bara föreställa er vilken kamp det blev om de vart felkrokade.. De fiskar vi tyvärr lyckades felkroka, tog vi inga bilder på.. Nej, då ansågs man diskvalificerad så det var bara att släppa tillbaka den firren direkt!

 

Jag bytte taktik och började fiska med en kaninzonker med gummiben istället. Den vita varianten av den nämnda flugan hade röda gummiben och det resulterade i ett brutalhugg från fisken ovan. Vikten landade på strax över 2 kilo..

 

Sussi-sätter-varsamt-tillbaka-rödingen

 

Tack och hej för en underbar fajt och för förevigandet via kameralinsen!!

 

Felix-spiller-vatten

 

Felix är en riktig gentleman, hämtar vattendirekt ur älven till mig. Det är underbart att slippa släpa på vatten och detta vatten smakade otroligt friskt och gott. Det är man inte bortskämd med här hemma i de småländska skogarna, där vattnet smakar och ser ut som dy…

 

Framåt slutet av denna fiskedag så låg jag också och ålade på höjden ovan älven, jag hittade en djuphåla och så flertalet rödingar stå där och vänta på bättre tider.

 

För att nå ner till dem så satte jag på en vit nobbler, som är rejält tung, på min 0,25 tafs. La ut flugan och lät den drifta med strömmen genom att hålla upp fluglinan ovan vattenytan.

Flugan nådde ner till rödingarna men de var inte intresserade.

Jag gav dock inte upp så lätt utan lät flugan passera gång på gång, genom att dra den lite uppströms för att sedan  låta den sjunka tillbaka.

Till slut var det en röding som tröttnade på denna vita fluga och högg så det bara small om det.

Jag hade lyckats med att tjata upp en röding!!

 

Sussi-tjatade-upp-en-fisk

 

Denna blev mitt nya PB på 63 cm och 2,3 kilo tung!!

 

Återigen var en solig dag vid Erfalik på väg att ta slut..

 

Dimman-smeker-berget

 

Medan molnen sjönk, gick vi tillbaka mot båten för att sedan bege oss tillbaka till base camp för att äta ännu en supergod middag.

Fyllda av glädje över ännu en fantastisk fiskedag kröp vi ner i våra sovsäckar, självklart efter att sagt god natt till alla de andra och polarräven, lyssnandes till bruset från forsen somnade vi båda för att drömma oss bort efter ännu större rödingar…

Det visade sig dock att dessa drömmar inom en snar framtid skulle bli helt sanna..

Men mer om det i nästa inlägg Blinkar

5 svar till “Större rödingar!!”

  1. Jocke skriver:

    Underbar avslutning på dagen :) fantastiska rödingar!
    go natt och sov gott :)

  2. Gunnar Westrin skriver:

    Grattis till alla vackra rödingar!! Huga.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: