Tjejmetet blev av!

Ja det var som sagt en hel del att stå i, inför Tjejmetet, som gick av stapeln i söndags kväll.

Priser skulle raggas, affischer delas ut, frivilliga funktionärer hittas osv…

 

7

 

Jag och min mamma började redan några dagar innan att gräva efter mask. Det är tur att man har en häst som lämnar skithögar efter sig som sedan körs ut till en enda stor gödselhög eller tja, det är ju inte bara min häst utan några hästar till i stallet som bidrar. I gödselhögen finns det gott om mask som duger fin fint till mete. Sen känns det ju extra bra att kunna använda mask som redan finns i markerna runt sjön, närproducerat och ekologiskt med andra ord..

 

3

 

Prisbordet var det som sagt ingen som klagade över… Det dukades fram när alla deltagare var ute och metade..

 

4

 

Vi var tre Smålandsfjällor som hjälptes åt denna kväll, jag, Jennie Wallentin och Marie Wärnbring. Här är Jennie i full gång och snackar med Bettan ( som också är Fjälla såklart ).

 

5

 

Min underbara moster Erika passade på att gosa med min kusins lilla Noa, innan hon stack iväg med sitt livs första nyinköpta 4-meters metspö och numera även en ny stolt Fjällornamedlem..

Kul att lyckas värva ytterligare en medlem.

 

6

 

Farmor som är 80+ hade tänkt varit med på metet men orken tröt så hon satt och pratade med de andra som valde att hålla sig från vattnet. Men visst är hon tuff i sin Rapalakeps??!! Hon har som  fiskat mycket i sina dar och älskar att äta fisk, kanske därför hon är så pigg för sin ålder..

 

2 SK

 

Tjejerna stack iväg åt alla håll och kanter runt sjön och inväntade signalen när det så var dags att starta tävlingen. Här står Nellie, Mia och Betten och väntar på napp..

 

1 SK

 

Arja och Michelle samsades om fisken som nappade på var sin sida av bryggan..

Vattnet var otroligt lågt och varmt, timmarna innan hade det dock regnat och åskat lite och det påverkade troligtvis att ett flertal inte kom till kvällens aktivitet.

 

3 SK

 

Kanalen mellan lilla och stora Gisshultasjön brukar vara hett vid metartävlingar, så Ester och hennes mamma Lindha prövade fiskelyckan där. Vattnet var som sagt otroligt lågt men Ester lyckades ändå hitta en liten abborre.. Hennes livs första fisk och ja, jag tror minsann att det inte var sista gången varken Ester eller mamma Lindha metade.

 

2

 

Den som vann tävlingen var Caroline! Hon fick då välja först bland priserna och det var utan tvekan fiskedagarna på Fårö Fishing som lockade mest! Caroline har inte metat mycket i sitt liv men det är det som gör det hela så roligt, att även den som är nybörjare har stor chans att kamma hem första priset!!

 

Själv försökte jag hinna med att spring runt för att ta lite bilder, det blev inte så många då en journalist och fotograf från Smålandstidningen haffade mig för att ställa lite frågor och få mig att posera på bryggan vid badplatsen..

 

1

 

Så i gårdagens tidning blev det en liten artikel..

 

Vi hoppas på att kunna göra detta igen nästa år.

Det var som sagt första gången vi anordnade denna tävling. Nu vet vi lite mer hur vi ska göra för att lyckas ännu bättre nästa år.

Det var 13 vuxna och 4 barn som deltog, vilket vi är supernöjda med.

Det ryktades dock om mer än dubbelt så många, men vad som förhindrade dem från att komma förutom vädret, vet vi inte. Kanske valde de att stanna hemma för att titta på finalen i damernas fotbolls EM

Vi vill återigen tacka alla er som sponsrat oss med priser ( se tidigare blogginlägg ), hjälpt till att plocka mask, försökt sprida aktiviteten, hjälp till med korvgrillning, övriga funktionärer och besökare, Kaffestugan vid badplatsen och sommarstugegästerna som kom förbi för att heja på!!

Hoppas vi ses igen på Tjejmetet nästa år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *