Flöden:
Inlägg
Kommentarer

Det var ett par fina dagar i Strömhult denna gången, tyvärr lite för fina då solen gassade på och temperaturen steg till närmare 23 grader.

Inget bra för fisket och inte heller så lyckat om man vill fotografera.

Men trotts det så kämpade vi Fjällor på så gott vi kunde, med både fisket och foto.

 

 

Ett par riktigt bra solglasögon, som är polariserande, är ett näst intill ett måste!

Dels är det lättare att hitta och se fisken och bottenstrukturen men framförallt gör det stor skillnad för mig eftersom jag lättare kan se hur jag ska fiska flugan i vattnet.

Det låter kanske lite som en klyscha, men faktum är att det lyft mitt flugfiske till en helt annan nivå.

Sen att de skyddar mot eventuella felkrokningar av flugor kring ögonen är ju en annan viktig sak.

 

( Tack Ingrid Andersson för hjälpen med foto)

 

En annan sak som också gör stor skillnad när det gäller flugfiske efter regnbåge eller öring, det är om fiskarna har hela fenor eller inte.

Det är en enorm skillnad att drilla en fisk som är hel och stark, kontra en fisk som har trasig stjärtspole.

Strömhult är ett av de få ställen som hyser hel och fin fisk, många put and take vatten prioriterar tyvärr bort kvalitetsfiskar.

 

 

Jag har nog aldrig fått så mycket öring tidigare som jag fick dessa dagar. Dessa kraftpaket var en ren fröjd att få drilla och kroka av, här i Strömhult är de fredade så gud nåde den som behandlar en öring på fel sätt!! ;)

För säkerhets skull så använder jag mig uteslutande av hullinglösa flugor dvs att jag trycker in hullingen, och jag lovar er, jag landar inte mindre fisk för det!

 

Ja som ni säkert vet så är jag inte riktigt överens med min kropp just nu, jag orkade inte fiska som jag brukar och inte heller fotografera speciellt mycket..

 

 

.. men jag vaktades noga av Sheldon, han är mån om sin extramatte ska ni veta!

 

Det blir snart en ännu en tripp till Strömhult, inom ett par veckor. Tills dess hoppas jag att jag är piggare och har mer ork till att både fiska, vara social, lära lillebror allt jag kan inom flugfisket (vilket inte är så mycket så det går väl på en förmiddag) och framförallt jobba mer med kameran!!

 

 

2 svar till “Lyckat flugfiske!”

  1. Elin skriver:

    otroligt vackra bilder Sussi!

    Vilken vacker Öring!!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: