Fisketidning/Porrtidning?!

Jag fick ett tips av en vän att spana in en blogg som tagit upp den danska fisketidningen Fisk og Fri.

Bloggen vars inlägg jag blev tipsad om heter –> genusfotografen <– och jag häpnades över inlägget där.

 

Om någon av våra svenska fisketidningar skulle publicera en lista över “fiskepiger” så skulle det kännas så fruktansvärt oseriöst. Män kanske går igång på detta men jag tycker det hela känns fruktansvärt pinsamt och smaklöst..

När en fisketidning för ovanlighetens skull publicerar bilder med tjejer som fiskar, så ska det tydligen göras till överdrift..

 

 

 

Jag kan inte riktigt förstå vad porrbilder på tjejer, med anknytning till sportfiske, har att göra i en fisketidning, finns det någon som kan förklara det för mig?

Synpunkter?

27 svar på ”Fisketidning/Porrtidning?!

  1. Intressant inlägg. Det enda jag kan påminna mig i svensk fiskepress är en insändare och svar på insändare angående en artikel i en gammal Sportfiske där en kvinna som drillade en lax beskrevs som närmast erotiskt. Ska försöka leta fram det numret åt dig för det är rent makaber läsning och hade man skrivit ett sådan artikel/ idag så hade man fått packa ihop och gå hem(med all rätta)

    Sen tror jag att danskar rent generellt sätt är mer liberala på pornografifrågan än oss svenskar och norrmän.

    Samma person verkar ha fotograferat samtliga bilder. En kort artikel från VICE.
    http://www.vice.com/en_uk/read/babes-love-fishing

    • Det skulle vara spännande att se den artikeln!
      ja, bilderna verkar komma från samma fotograf, skitsamma om det är en sajt men att använda sådana bilder i en sportfisketidning nej, där går gränsen..

  2. Det är så långt ifrån porr man kan komma och tycker mest det känns som att genusfotografen var full och hade massa kuk i tankarna när han/hon skrev det där blogginlägget.
    Är dåligt insatt i själva tidningen, men är den alltid präglad av dessa bilder? Eller kan man likna den vid ex. fiske-feber då den har ”normala” artiklar och foton? Då tycker jag att det är jättekonstigt. Men ifall fisk og fri alltid är präglad av detta upplägg så förstår jag inte problemet? Varför skall man ens lägga sig i något som inte riktar sig mot en själv?

    • Som jag sett det så är fisk og fri en dansk sportfisketidning och har en ”fiskepige” i varje nummer, det fanns ju en hel radda av bilder på hemsidan, och som sportfiskande tjej tycker jag det är oseriöst att publicera bilder av denna typ på fiskande tjejer när det inte publiceras artiklar eller ”vanliga” bilder på fiskande tjejer.. Om nu ”genusfotografen” själv fiskar eller inte har jag ingen aning om..

  3. Jag förstår dina tankar sussi. Du är en av de ytterst få som argumenterar bra för jämlikhet! Dock så vill jag fråga dig, tror du någon seriös sportfisketidning hade publicerat din avatarbild? Ett tight, (blött?), urringat linne samt kontaktinfo: rollerbabe@hotmail.com. Står du och fiskar så vanligtvis vid älven? Ifall du gör det så kommer du iallafall vara älskad av alla män och få snea blickar från kvinnor. Känns som att det är lite dubbelmoral även fast din bild inte är lika utmanande som deras 🙂 kan du hålla med om det till viss del?

    • Bra där Alexander! Tyvärr är avatarbilden beskuren, jag står i en liten å iförd långklänning (aftonklänning) som är blöt nere vid smalbenen. Jag visar inga nakna tuttar eller skrevar näck med en fisk mellan benen, utan tanken med den bilden var att införa lite glamour hos oss fisketjejer och JA hade jag kunnat så hade jag gärna haft lite mer glamourösa kläder på mig när jag fiskar, istället för vadare som är sydda för gubbar med värsta ölbuken 😉 Men visst, jag kan hålla med dig till viss del 🙂

      kolla länken: http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/737001-dansk-fisketidning-anvander-sig-av-fiskporr-for-att-locka-lasare

    • Varför måste du indirekt kalla henne för en slampa för att hon klär sig som hon vill, har humor och försöker ingjuta lite spänning i fiskesporten? Är du så osäker som kille att du måste trycka ner kvinnor på alla sätt och vis och förhindra dem från att göra nånting roligt?

      Den enda som har dubbelmoral här är du, ”alexander alsbäck”. Du borde skämmas.

      • Tack Daniel, det var snällt skrivet! Att min mailadress ”rollerbejb” förknippas med porr, mer eller mindre, har jag då rakt inte haft en tanke på men alla ”nickname” har ju en historia bakom sig och den historian har ju inte med fiske att göra. Jag var den första tjejen här i stan som åkte inlines, rollerblades och där med blev jag kallad rollerbejb.. underligt hur det kan te sig ibland 😉 Men Alexander fick upp ögonen på mig så efter detta ska jag självklart ändra avatarbilden och mailadressen till något mer lämpligt. Inget ont utan att det för något gott med sig 😉

        • Hej Sussi! Jag tycker inte alls att du behöver ändra någonting på din sida för att en kille kommer in och frågar om du inte är lite vågat klädd på din bild – det vill säga antyder att du kanske inte är bättre än bilderna du kritiserar.
          Sådan ”kritik” handlar bara om att män bollar frågan om hur kvinnor måste vara emellan sig. Designa din sida som du själv tycker passar bäst! Och din mailadress kan du mycket väl behålla, det är ju uppenbart vad den syftar på (och även om det inte är det för någon är frågan varför det spelar roll – det är ju inte som att det här är ditt CV…).

          Ha det fint! 🙂

          • Tack för det Stefan men jag kan till viss del fatta vad Alexander syftar på. Mailadressen ska egentligen bytas ändå då jag har en annan adress det är bara det att jag glömt bort att göra det. Du har helt rätt i att detta inte är mitt CV men eftersom jag är ”offentlig” mer eller mindre så är det även de små detaljerna man ska tänka på 😉
            Ha det jättefint du med 🙂

      • Du har helt och hållet missuppfattat mig daniel. Jag kallar absolut inte sussi indirekt för slampa och jag förstår verkligen inte hur jag trycker ner kvinnor på alla sätt och vis? Och vart är min dubbelmoral? Jag är man och älskar kvinnor och för mig får gärna sussi stå naken när hon fiskar 🙂 Dessutom skrev jag att jag tycker hon är den bästa jag hört när det gäller att argumentera för denna infekterad sak. Vad jag ville få fram är att ofta så finns det en viss dubbelmoral hos folk som disskuterar detta i framförallt sportfiskebranschen. Samtidigt som många tjatar ihärdigt om kvinnoförnedring hit och jämlikhet dit så gillar man sidor som ”tracker boats”* ”flyfish us” och en hel dröööös med andra multimiljard sidor/företag som jämt och ständigt använder sig av mycket vackra lättklädda och oftast ”dumma” kvinnor i sina tv-reklamer. Jag tror att du förstod vad jag menade sussi men om du inte gjorde det så va det absolut inget illa menat. Må du förevigt stå i långklänning vid älven 😉 Jag längtar till den dagen då man oavsett man eller kvinna kan gå runt med ett leende på läpparna och ta vissa grejer med en nypa salt 🙂

        *har för mig att det va tracker eller något annat sportfiskebåtföretag som använde en ”dum snygg sexig kvinna” som dom sköt iväg från båten för att hon va sjukt jobbig och ickeintresserad.

        • Nja.. jag är nog inte den typen som står naken och fiskar, där går gränsen för mig! 😉
          Men att ha lite roliga kläder vid fisket är mer min smak.. Men Alex, jag tackar dig ändå för jag har faktiskt helt glömt bort att ändra min mailadress under kontaktuppgifterna och så även avatarbilden som numera är lite för gammal, det är dags att fräscha upp min sida lite!! Det kommer alltid att tjötas om kvinnligt/manligt i dessa kretsar, så är det när kvinnor ger sig in i mansdominerande intressen och likaså tvärtom. Vet ju hur det är inom ”häst”branschen där det är kvinnodominerat. Tusen tack för ditt engagemang!

          • haha du får väl ett ”indirekt” varsågod då eftersom det inte var mitt syfte från början 😉 Du är sjukt begåvad och fortsätt köra ditt race!

          • hahaha.. slutet gott allting gott!! 😉 Tack själv och tack för ditt deltagande i gårdagens avsnitt av Fina Fisken, för det var väl du som Johan var ute och fiskade i älven med?? 🙂

          • det stämmer sussi 🙂 skulle vara kul att se lite mer brudar dra as på älven, det får du se till 😉

    • Hej Alexander! Du känner inte att det är dubbelmoral att du påstår dig vara för jämställdhet men attackerar och skuldbelägger en kvinnlig debattör med argument om hur hon ser ut eller vad hon har på sig? Skärp dig, tack så mycket.

  4. Tack Sussi! Håller helt med. När jag hörde talas om det hela visste jag inte vad jag skulle säga. Innerst inne blir man ju faktiskt ledsen över hur tjejer kan framställas i samband med fiske. Sorgligt!

  5. Haha visst gillar man fina tjejer utöver fisket men detta är inte riktigt hur jag skulle blanda de båda direkt. Visst kan man blanda olika nöjen (vad man klassar som nöjen lämnar jag till var och en) men det går faktiskt inte att ha ketchup på allt 😉

      • Hehe tackar 🙂
        Fisketidningar skall ju trots allt handla om fisket, inte tuttar.. Så det var ju lite skönt att läsa på deras hemsida att de nu inte längre kommer att ha med dessa ’fiskepiger’ i fortsättningen 😛

        Kvinnor är mer än tuttar och fiske är inte riktigt i samma kategori som nakenfotografering. Min åsikt i alla fall 🙂

        Skitfiske på er allihopa, nakna som påklädda.

  6. Hej Sussi!

    Vill passa på att ge beröm för din blogg och skrivande:)
    Bra att du tog upp detta och håller med dig. Fick själv inspiration och skrev ett inlägg på min blogg. Tycker det är bra att folk reagerar och skriver så kanske även Fiske och Fri tänker till så småningom.

    Hoppas bara att detta inte skrämmer bort eller gör så att intresset minskar bland tjejerna. Själv vill jag gärna se mer fiskande tjejer och glädjande nog så tycker jag mig se en ökande uppgång i det fallet. Har skrivit ett inlägg just om detta som snart skall ut på bloggen min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *