Rakblad och superlim..

Minns ni häromdagen när jag skrev ett inlägg om att jag skulle börja binda flugor?

 

hjorthårsfluga

( klicka på bilden för att komma till inlägget )

 

Nu har jag bundit och bundit, en tuss här och en tuss där mellan helgens arbetspass och idag band jag dit sista tussen hjorthår.

 

Sen var det dags att försöka forma något av tussbollen med hjälp av ett rakblad.

Sist men inte minst försöka få dit ett par ögon, så med risk för att snitta fingertopparna på rakbladet och limma ihop mina fingrar så blev resultatet så här..

 

Tussen

 

hahaha.. ja, jag ska försöka fortsätta att finslipa på tekniken och fingerfärdigheten men vad kan man mer begära efter att försökt binda första flugan själv, utan instruktioner.

 

Jag har fått hem lite spännande flugbindningsmaterial från Sameo och har sedan tidigare en del från Harrkungensfiske så nu är det bara till att sätta igång så fort det finns någon ledig minut över.

 

Har ju också förstått att det är lättare för mig nu när jag inte längre har några katter, här behövs det inte plockas undan varje gång man satt upp städet och spridit fjädrar och annat omkring sig.

Det är så mycket enklare när allt kan vara framme.

6 svar på ”Rakblad och superlim..

    • hahaha.. Ja Monix, den skulle ju kunna vara det 😀 hahaha.. Det är kul att laborera lite!!

  1. Det ser ju riktigt bra ut sussi. Om du är rädd om fingrarna så finns det superlim med pensel. Den använder jag alltid.

    • Ja Kenneth! Det blir till att inhandla lite vettiga grejer om jag ska pyssla med detta, nu tog jag vad jag hade hemma. Men det gick bra ändå som tur är 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *